Contraceptivele hormonale pot diminua simptomele premenstruale?

©

Autor:

Contraceptivele hormonale pot diminua simptomele premenstruale?
Un studiu recent a comparat severitatea și durata simptomelor premenstruale în rândul femeilor ce folosesc contraceptive hormonale și a celor care nu folosesc.

Simptomele sindromului premenstrual includ stări depresive, de neajutorare, depreciere, vină, anxietate, schimbări rapide de stare, sensibilitate la respingere, iritabilitate, furie, interes diminuat, dificultăți de concentrare, letargie, creșterea apetitului, afectarea somnului, lipsa controlului general, disconfort la nivelul sânilor, dureri de cap sau dureri musculare.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Journal of Women's Health.

Cercetătorii au observat modificări privind depresia, stările de nervozitate, iritabilitate și simptomele fizice în rândul femeilor ce utilizează contraceptive hormonale, comparativ cu a celor care nu utilizează astfel de tratamente, însă diferențele au fost relativ reduse între cele două grupuri de studiu.

Cercetătorii menționează că hormonii exogeni din compoziția anticoncepționalelor hormonale ar putea influența manifestările sindromului premenstrual (SPM) și răspunsul la tratament, putând atenua simptomele premenstruale, însă într-o măsură redusă.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 16-06-2019 | creare: 05-12-2016 | Vizite: 1776
Bibliografie
Does hormonal contraception alleviate premenstrual symptoms?, link: http://www.medicalnewstoday.com/releases/314424.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modul de administrare al contraceptivelor orale combinate
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum