Cum influențează modificările consumului de cafea/cofeină nivelul de adipozitate?

©

Autor:

Cum influențează modificările consumului de cafea/cofeină nivelul de adipozitate?
Cofeina este una dintre cele mai consumate substanțe din lume, peste 80% dintre adulți consumând în mod regulat cafea sau alte băuturi care conțin cofeină. Cu toate acestea, există multe controverse cu privire la efectele cofeinei asupra sănătății. O cercetare recentă, publicată în jurnalul Clinical Nutrition, a investigat modul în care schimbările în ceea ce privește frecvența consumul de cafea și cofeină sunt asociate cu schimbările în țesutul adipos.
Cercetarea, realizată de oamenii de știință de la Universitatea din Illinois, utilizează informații despre consumul de cafea și cofeină și măsurători ale țesutului adipos colectate de la peste 1.400 de indivizi cu un nivel mediu relativ scăzut de consum de cafea cu cofeină.

Cercetătorii au constatat că schimbările în consumul de cafea și cofeină au fost asociate cu schimbări în țesutul adipos. Potrivit rezultatelor, creșterea consumului de cofeină a fost asociată cu o scădere a masei de grăsimi corporale, în timp ce o scădere a consumului de cofeină a fost asociată cu o creștere a masei corporale de grăsimi. Cu toate acestea, nu au fost identificate asociații semnificative între consumul de cafea și schimbările în țesutul adipos.

Cercetătorii au menționat că rezultatele ar putea fi influențate de faptul că majoritatea participanților la studiu au consumat cafea, dar nu toți au consumat ceai sau alte băuturi care conțin cofeină. De asemenea, cercetătorii au subliniat că studiul actual nu poate stabili o relație cauzală între consumul de cofeină și schimbările în țesutul adipos.

sursa: News Medical
foto: Evgeny Karandaev/Shutterstock

Data actualizare: 16-02-2023 | creare: 16-02-2023 | Vizite: 312
Bibliografie
How are changes in coffee and caffeine intake associated with changes in fat tissue? link: https://www.news-medical.net/news/20230214/How-are-changes-in-coffee-and-caffeine-intake-associated-with-changes-in-fat-tissue.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cafeaua: riscuri versus beneficii (meta-analiză)
  • Consumul de cafea este influențat genetic
  • Ce efecte are cafeaua asupra inimii?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum