Exercițiile de meditație mindfulness pot reduce anxietatea (Studiu)

Exercițiile de meditație mindfulness pot reduce anxietatea (Studiu)

©

Autor:

Exercițiile de meditație mindfulness pot reduce anxietatea (Studiu)
MeditaÈ›ia mindfulness este o tehnică des utilizată pentru tratarea tulburărilor precum anxietatea, dar care nu a fost testată suficient pentru a se putea confirma acest efect benefic. Un studiu clinic recent realizat în cadrul Centrului Medical Universitar Georgetown a arătat că exerciÈ›iile de meditaÈ›ie mindfuness combat cu adevărat anxietatea.

Ce este anxietatea? Aflați răspunsul din articolul nostru.

Rezultatele cercetării au arătat că pacienÈ›ii care suferă de anxietate au prezentat reducerea nivelului de hormoni ai stresului, precum È™i reducerea răspunsului inflamator la situaÈ›ii stresante, după efectuarea unui curs de meditaÈ›ie mindfulness – în timp ce pacienÈ›ii care au participat la un curs de managementul stresului fără meditaÈ›ie È™i pe alte principii au prezentat o agravare a simptomelor.

ExerciÈ›iile de meditaÈ›ie mindfulness sunt strategii de terapie ce ar putea îmbunătăți rezistenÈ›a la stres, după cum menÈ›ionează autorii studiului.

Citiți pe larg mai multe despre exercițiile mindfulness și cum ne pot ajuta acestea.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Pychiatry Research. La studiu au participat 89 de pacienÈ›i cu anxietate generalizată, o problemă reprezentată de îngrijorări cronice È™i excesive.

ParticipanÈ›ii au fost împărÈ›iÈ›i în două grupuri: un grup a participat timp de 8 săptămâni la sesiuni de mindfulness axate pe reducerea stresului, în timp ce al doilea grup a participat la sesiuni de training privind managementul stresului, cu sfaturi axate pe nutriÈ›ie echilibrată, obiceiuri de somn È™i pentru menÈ›inerea stării de bine.

Înainte È™i după curs, participanÈ›ii au fost solicitaÈ›i să efectueze diferite acÈ›iuni ce induc anxietatea, cum ar fi să È›ină un discurs în faÈ›a unei audienÈ›e. A fost testată rezistenÈ›a lor È™i nivelul de stres. Stresul a fost monitorizat pe baza markerilor sangvini ca urmare la răspunsului organismului la stres, nivelul de hormon al stresului ACTH (adrenocorticotrop) È™i proteinele inflamatorii IL-6 È™i TNF-alfa. În cazul grupului de control simptomele anxietății s-au înrăutățit, în timp ce în cazul grupului de meditaÈ›ie s-au observat efecte de ameliorare a simptomelor de anxietate.

Studiul subliniază eficienÈ›a meditaÈ›iei mindfulness în tratamentul anxietății, urmând o serie de alte studii clinice pentru a arăta dacă meditaÈ›ia ajută cu adevărat È™i în tratamentul altor tulburări mintale È™i dacă ar putea înlocui tratamentele medicamentoase.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 11-10-2020 | creare: 26-01-2017 | Vizite: 2963
Bibliografie
Mindfulness meditation training lowers biomarkers of stress response in anxiety disorder, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/315453.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mindfulness: exerciÅ£ii de meditaÅ£ie
  • MeditaÈ›ia
  • Stimularea imunității prin meditaÈ›ie
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum