Deficiența vitaminei D la copii a fost asociată cu un risc mai mare de dermatită atopică

©

Autor:

Deficiența vitaminei D la copii a fost asociată cu un risc mai mare de dermatită atopică
Cercetătorii de la Universitatea Chang Gung din Taoyuan, Taiwan, au investigat legătura dintre nivelurile serice de vitamina D și sensibilizarea la alergeni, evaluând impactul acestora asupra riscului de a dezvolta dermatită atopică în primele etape ale copilăriei.
Studiul, publicat în World Allergy Organization Journal, se bazează pe premisa că vitamina D joacă un rol crucial în reglarea răspunsurilor imune și că deficiențele sale sunt asociate cu o varietate de boli alergice, inclusiv dermatita atopică.

Prin analiza comparativă a copiilor cu dermatită atopică și a celor sănătoși, la vârstele de 0,5, 2 și 4 ani, studiul a identificat o corelație semnificativă între nivelurile scăzute de vitamina D și prevalența dermatitei atopice, precum și o asociere între deficiența de vitamina D și sensibilizarea crescută la alergeni alimentari și la acarieni. Interesant este că, chiar și la copiii suplimentați cu vitamina D, cei cu dermatită atopică prezentau niveluri mai scăzute ale acestei vitamine comparativ cu grupul de control sănătos.

Rezultatele subliniază importanța vitaminei D nu doar în dezvoltarea sistemului imunitar, ci și în prevenirea dermatitei atopice și a sensibilizării la alergeni în copilărie. Aceste descoperiri sugerează că menținerea unui nivel adecvat de vitamina D ar putea fi o strategie eficientă în reducerea riscului de dermatită atopică și a sensibilizării la alergeni în rândul copiilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 03-04-2024 | creare: 03-04-2024 | Vizite: 171
Bibliografie
Low vitamin D in children linked to higher atopic dermatitis risk, study find, link: https://www.news-medical.net/news/20240402/Low-vitamin-D-in-children-linked-to-higher-atopic-dermatitis-risk-study-finds.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Expunerea precoce la animale poate reduce riscul de alergii și obezitate la copii
  • Aportul ridicat de zahăr în sarcină - asociat cu apariția alergiilor la copil
  • Antibioticele în exces pot crește riscul de apariție a alergiilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum