Deficitul unei enzime constituie potențiala cauză a degenerării musculare, o problemă comună în rândul vârstnicilor

©

Autor:

Deficitul unei enzime constituie potențiala cauză a degenerării musculare, o problemă comună în rândul vârstnicilor
Degenerarea musculară, caracterizată prin slăbiciunea progresivă a mușchilor corpului, ar putea fi cauzată de deficiența unei enzime cheie într-o cale de biosinteză a lipidelor, numită PCYT2. Un studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Biotehnologie Moleculară (IMBA) al Academiei de Științe din Austria sugerează faptul că PCYT2 ar putea juca un rol important în afectarea sănătății mușchilor.
Pentru a investiga efectele deficienței PCYT2 asupra sănătății musculare, cercetătorii au utilizat modele de șoareci de laborator. Rezultatele analizelor au indicat faptul că animalele de laborator cu deficiențe PCYT2 prezentau semne de degenerare musculară, inclusiv pierderea masei musculare și a forței. Mai mult, deficiențele enzimatice erau mai prevalente la șoarecii mai în vârstă și la cei cu boli musculare ereditare.

Studiul este important deoarece, conform cercetătorilor, arată că informațiile actuale despre biologia lipidelor sunt supra-simplificate. Descoperirea deficienței enzimei PCYT2 și legătura acesteia cu degenerarea musculară aduce o nouă perspectivă asupra modului în care lipidele influențează sănătatea musculară și, mai larg, asupra proceselor metabolice din corpul uman. Potrivit autorilor, acest lucru poate conduce la dezvoltarea unor noi strategii terapeutice pentru bolile musculare și îmbătrânirea asociată cu degenerarea musculară.

De asemenea, cercetătorii speră că acest studiu va ajuta la dezvoltarea unor noi metode de diagnosticare și screening pentru bolile musculare ereditare și pentru a identifica persoanele care ar putea fi mai vulnerabile la degenerarea musculară. În general, descoperirile arată că există încă multe lucruri de învățat despre biologia lipidelor și că cercetările viitoare în acest domeniu ar putea avea implicații importante pentru sănătatea umană.

sursa: Science Daily
foto: Vezicule uriașe ale membranei plasmatice derivate din membrană musculară (GPMVs). ©Cikes/IMBA

Data actualizare: 23-03-2023 | creare: 23-03-2023 | Vizite: 341
Bibliografie
Muscle health depends on lipid synthesis, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/03/230320143723.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legumele cu frunze verzi - secretul unui sistem muscular puternic și eficient
  • Un nou studiu arată că anumite exerciții fizice pot ameliora distrofia musculară
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum