Exercițiile fizice pot reduce insuficiența cardiacă

©

Autor:

Exercițiile fizice pot reduce insuficiența cardiacă
Cercetările de la Universitatea din Missouri au descoperit că exercițiile fizice pot îmbunătăți sănătatea vaselor de sânge la persoanele cu insuficiență cardiacă.
Craig Emter, profesor asociat la College of Veterinary Medicine, a studiat trei grupuri diferite de suine cu insuficiență cardiacă: un grup era inactiv; un al doilea grup exersa folosind intervale cu un nivel mai mare de intensitate, pentru perioade scurte de timp, amestecate cu perioade de intensitate mai mică; iar al treilea grup exersa folosind un nivel constant, mai scăzut de intensitate. Emter a constatat că, indiferent de intensitatea sau durata exercițiului fizic, orice nivel de exercițiu a dus la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge din inimă.

„Persoanele cu insuficiență cardiacă nu pot depune același tip de efort fizic ca un individ sănătos, astfel încât întrebarea este cât de multă mișcare pot aceștia să facă și ce tip de impact va avea asupra sănătății lor”, a declarat Emter.

Vasele de sânge rigide pot bloca sau afecta fluxul de sânge către inimă și pot duce la o varietate de probleme cardiovasculare. Rezultatele cercetării pot fi utile și pentru medicina umană.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-10-2019 | creare: 28-10-2019 | Vizite: 558
Bibliografie
Exercise can reduce artery stiffness associated with heart failure. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191022174402.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câte calorii consumi când mergi vs când alergi?
  • Precizia gadget-urilor sportive diferă în funcție de locul în care sunt plasate
  • O oră de exerciții fizice pe săptămână poate preveni depresia
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum