Extractul de afine sălbatice a fost asociat cu beneficii cardiovasculare și cognitive

©

Autor:

Extractul de afine sălbatice a fost asociat cu beneficii cardiovasculare și cognitive
Un studiu recent publicat în revista Nutrients a evaluat impactul extractului de afine sălbatice asupra performanței cognitive și a sănătății cardiovasculare la adulții în vârstă sănătoși. Studiul a folosit un design randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, și a fost structurat în două experimente: ROAB și BEAT.
În experimentul ROAB, participanții au primit doze variate de extract de afine sălbatice (111 mg, 222 mg, 444 mg și 888 mg) sau un placebo, iar rezultatele cognitive și cardiovasculare au fost evaluate la diferite intervale de timp după administrare. Experimentul BEAT a administrat 222 mg de extract sau placebo, cu evaluări făcute înainte și după o scădere post-prandială a funcției cognitive.

Rezultatele au arătat că 222 mg de extract de afine sălbatice a redus semnificativ tensiunea arterială diastolică și sistolică în comparație cu placebo și a îmbunătățit timpul de reacție în testele de funcție executivă, în special după masa de prânz. În plus, diferite doze de extract au avut efecte variate asupra performanței cognitive, cu unele doze îmbunătățind memoria episodică și funcția executivă.

Aceste descoperiri sugerează că extractul de afine sălbatice poate avea beneficii cardiovasculare și poate atenua declinul cognitiv la persoanele în vârstă sănătoase, mai ales în combinație cu scăderea funcției cognitive post-prandială. Este necesară cercetare suplimentară pentru a determina eficacitatea extractului de afine în cazul persoanelor cu deficiențe cognitive ușoare și pentru a optimiza orarul testelor cognitive.

sursa: News Medical

Data actualizare: 20-04-2024 | creare: 20-04-2024 | Vizite: 233
Bibliografie
Exploring the benefits of blueberries: Studies link extract to reduced cognitive aging, link: https://www.news-medical.net/news/20240418/Exploring-the-benefits-of-blueberries-Studies-link-extract-to-reduced-cognitive-aging.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum ar putea afinele să îmbunătățească memoria și să prevină demența
  • Efectele benefice ale afinelor asupra pielii
  • Ce calitate au afinele din magazin? (studiu)
  •