Proteinele din carne contribuie la obezitate la fel de mult ca zahărul

©

Autor:

Proteinele din carne contribuie la obezitate la fel de mult ca zahărul
Cercetătorii australieni de la universitatea din Adelaide au descoperit că proteinele din carne contribuie la obezitatea la nivel mondial în aceeași măsură ca zahărul. Astfel, recomandările dietetice ar trebui să includă și evitarea consumului excesiv de carne.

La nivel mondial există 1,9 miliarde de adulți supraponderali, iar 600 milioane dintre aceștia sunt obezi. Potrivit OMS, cauza obezității o constituie dezechilibrul între caloriile ingerate și cele cheltuite. Printre factorii care pot reduce obezitatea se numără și limitarea aportului energetic provenit din grăsimi și zahăr.

Experții în anatomie comparativă și evoluție umană de la Școala de Medicină din Adelaide au analizat prevalența obezității în 170 de țări și au descoperit că disponibilitatea zahărului explică un procent de 50% din cazurile de obezitate, în timp ce disponibilitatea cărnii explică tot atâtea procente. În dieta modernă grăsimile și carbohidrații oferă energia zilnică necesară, astfel încât energia venită din proteine reprezintă un surplus, transformat și depozitat sub forma grăsimii corporale.

Studiul a fost publicat în revistele BMC Nutrition și Journal of Nutrition & Food Sciences.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 03-08-2016 | creare: 03-08-2016 | Vizite: 1794
Bibliografie
Worldwide obesity: Meat protein has as much effect as sugar, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/312080.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obezitatea - factor de risc pentru majoritatea formelor de cancer
  • Studiu: cea mai bună opțiune privind chirurgia obezității
  • Rețelele sociale ar putea ajuta în procesul de slăbire
  •