Poliartrita reumatoida

1707 comentarii 1 2 ..... 151617 ..... 56 57 Înainte ›
0
19-01-2011, ora 15:17
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
O sa va scriu la toti in curand. Apoi e optiunea fiecaruia sa proceseze cum doreste informatiile.
Deocamdata mai am cateva lucruri de pus la punct. nu vreau in nicun caz sa sustin aiureli.
Am dorit deocamdata doar sa impartasesc bucuria ce se revarsa din mine la gandul ca avem o speranta, alta decat methotrexatul !!
0
19-01-2011, ora 15:51
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
irina, eu pot sa ti las adresa de mess sa vb mai multe in ceea ce priveste infiintarea unei fundatii, sau ceva de genul asta...eu oricum momentam lucrez in domeniul sanitar, am mai multe cabinete, pe diverse domenii...astept raspunsul tau
0
19-01-2011, ora 18:22
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Multumesc
Ti-am dat un mesaj in privat
0
27-01-2011, ora 00:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Apropos de demersul pe care l-am initiat in urma cu cateva luni, pentru re-introducerea in Romania a Methotrexat-ului comprimate, campania de presa a fost intiata (poate ca ati vazut o stire azi, la 19.30 la TV despre absenta unor medicamente vitale de pe piata), si o ancheta ampla a fost demarata la autoritatile medicale de profil. Methotrexatul este utilizat si in tratarea leucemiilor la copil, si mai exista inca vreo 6 medicamente pentru leucemii ce sunt absente din Romania.
Marturiile fiecaruia dintre D-voastra vor fi un real sprijin in aceasta actiune. Nu veti mai fi obligati sa va procurati din strainatate comprimatele si nici sa recurgeti la solutia injectabila.
Va voi tine la curent cu evolutia situatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-01-2011, ora 09:39
A.TONI
Nu este medic/terapeut
A.TONI
Mii de multumiri, d-le doctor !
0
27-01-2011, ora 12:17
A.TONI
Nu este medic/terapeut
A.TONI
http://www.sroscas.ro/site/2010/10/20/de-la-1-aprilie-romanii-risca-sa-ramana-fara-plante-medicinale/

Pentru mine e inca o dovada ca industria medicamentelor a devenit foarte puternica, poate dicta legi guvernelor si doreste cu disperare sa inlature concurenta.
0
27-01-2011, ora 20:18
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
hey tony!

ce mai face sotia ta? a inceput vreun tratament dupa nastere?(ma intrebasei tu de plaquenil)
0
27-01-2011, ora 22:38
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
tony si eu vroiam sa te intreb ce face sotia si bebele vostru?
0
28-01-2011, ora 12:36
A.TONI
Nu este medic/terapeut
A.TONI
Multumesc pentru intrebare !

Bebe e bine. Are aproape 8 luni. Este cuminte, creste si invata lucruri noi in fiecare zi.
Nu ne-a facut probleme absolut deloc : a mancat, a dormit noaptea si s-a imbolnavit foarte rar.
O placere sa cresti un astfel de copil.

Sotie mea este relativ ok. Boala e la relanti.
Singura problema la ea sunt genunchii umflati. Inflamatia pare sa se auto-intretina si rezista la orice fel de tratament.
La un moment dat, la sugestia/presiunea unui doctor ortoped si in necunostinta de cauza fiind, am luat hotararea de a opera un genunchi pentru a-i curata/indeparta membrana sinoviala inflamata care intretine inflamatia.

Din pacate nu am stiut ce inseamna o astfel de operatie, si nici nu am putut sa obtin niciun fel de informatii de la nimeni (am intrebat inclusiv medici). Medicul care a operat-o i-a explicat ca e o operatie usoara, probabil ca sa nu o descurajeze si sa dea inapoi.

Rezultatul : operatie declarata "reusita" de catre medicul care a operat-o, numai ca nu si-a mai recapatat mobilitatea completa a articulatiei asa cum era inainte de operatie. Poate sa indoaie genunchiul maxim 80 grade. A facut 2 saptamani de recuperare, dar progresul a fost de cateva grade.
Nu recomand la nimeni o astfel de operatie. Pe langa riscul de a ramane cu articulatia blocata, este foarte grea operatia si cu recuperare indelungata.
Medicul care a operat-o a fost bineintentionat, dar rezultatul nu este satisfacator. E mai rau ca inainte.

Doctorul care se ocupa de ea pe parte de poliartrita, de altfel un medic foarte competent, dupa ce a aflat ca a operat un genunchi, a "descoperit" ca nevasta-mea are genunchii foarte umflati si i-a propus sa incerce sa vindece altfel celalalt genunchi (analize, injectii cu cortizon). :)
Nu vreau sa comentez absolut nimic si nici sa fiu rautacios.
Traim intr-o tara in care totul este posibil.
Platesti taxe uriase pentru sanatate, dar daca ai probleme trebuie sa ai noroc sa dai peste un medic competent si interesat sa rezolve problema ta. Altfel e jale.Trebuie mult mult mult noroc/sansa sa intalnesti pe cine trebuie.
Am oarecare intelegere si pentru medici : nu au timp, nu sunt motivati, sunt putini.etc. Din pacate asta tot nu rezolva problema mea.

Am inteles ca si injectiile alea cu cortizon direct in articulatie sunt horror : distrug articulatia, deci pana la urma nu pot sa ma supar si nici nu-mi reprosez nimic.

Restul articulatiilor sunt ok (neinflamate). Boala are o intensitate relativ scazuta. A reinceput tratamentul cu MTX care nu prea are efect asupra ei.
Doctorul de poliartrita i-a propus sa-i faca dosar pentru tratament biologic.
Avem rezerve fata de tratamentul biologic. Nu stiu ce o sa facem.

Cam asta e situatia !
Ma scuzati ca am scris un comentariu atat de lung. Sper doar ca oameni care s-au aflat in situatia mea sa-l gaseasca atunci cand au nevoie de informatii.
Eu am cautat atunci pe internet dar nu am gasit aproape nimic despre tipul ala de operatie.
Chiar am crezut ca e o operatie usoara si ca o va ajuta.

Sper ca voi sunteti bine.

Toate cele bune !
Toni
0
28-01-2011, ora 12:46
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
toni multumim pentru raspunsuri..de ce aveti rezerve vis-a-vis de tratamentele biologice?

sa va traiasca bebele!!!
0
29-01-2011, ora 14:35
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna Toni. Daca te multumeste cu ceva.. sa sti ca iti multumesc pt. acest lung comentariu. Si eu am probleme cu genunchi dar acum sunt la faza de infiltrati cu diprofos si ma simt mai bine. Mi-a spus doctotita, daca nu va trece va trebui opertat, dar datorita ajutorului tau nu ma voi opera. Imi pare rau de sotia ta, iar pana cand medici din romania vor vedea intr-un pacient doar oportunitatea de a face bani, competenta lor va fi orbita de puterea banului. Iti doresc sa fi inzestrat cu multa rabdare si ai grija de sotia ta si bebele tau.
Sanatate multa tuturor.
0
29-01-2011, ora 20:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Sinovectomia (inlaturarea panusului sinovial) descrisa mai sus este utilizata rarissim in Occident, tocmai datorita eficientei tratamentelor de tip MTX sau agenti biologici. Problema este insa ca tratamentul nu trebuie intrerupt (in acest caz, am inteles, un copil este mai presus de orice).
Reluarea tratamentului de fond isi va arata eficienta in cateva luni, timp in care genunchii vor fi, evident, inflamati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
29-01-2011, ora 22:45
A.TONI
Nu este medic/terapeut
A.TONI
D-le doctor, va multumesc pentru rabdarea cu care ne cititi comentariile si pentru toate sfaturile pe care ni le-ati dat de-a lungul timpului !

Sentimentul meu este ca fiecare pacient este un caz aparte care necesita atentie si investigatii speciale. Tratamentele trebuie personalizate in functie de caz.
In Occident au un sistem de sanatate foarte bine pus la punct, si pe langa tratamentul medicamentos se face si recuperare. Sunt intr-adevar foarte eficienti.

La noi, sistemul medical de stat e cu totul altfel.
In ultima vreme s-a dezvoltat foarte mult sistemul privat. Avem sperante ca va fi mai bine.

Da este adevarat. Avem un copil. El este motivul pentru care sotia mea a oprit tratamentul pentru o perioada lunga de timp. Nu a fost rau fara tratament; singura problema e ca s-au umflat foarte mult genunchii.
Se pare ca inflamatia a atins un nivel inalt; se autointretine. Rezista la cortizon, antiinflamatoare si nu cred ca tratamentul de fond va rezolva problema.
Medicul care a operat-o i-a propus sinovectomia tocmai din cauza ca era sceptic ca celelalte tratamente (injectii cu acid hialuronic, cortizon...etc) ar mai putea dezumfla genunchii.

La celalalt genunchi, medicul specialist pe poliartrita va incerca injectiile cu cortizon. Sa vedem daca dau rezultat.
Daca nu dau rezultat, singura varianta ramane tot operatia.

@criss.aly
Sunt medici care ne-au spus ca tratementele biologice nu sunt o solutie. Sunt oameni care nu reactioneaza la ele, sau au probleme mari din cauza lor.
Noi oricum nu excludem varianta asta.

@Monica
Daca poti, nu te opera ! Fa tot posibilul ca sa nu ajungi acolo.
Incearca toate variantele/tratamentele posibile pana la operatie.
Si daca fara operatie nu se poate.nu pot sa o exclud din ecuatie.
Trebuie sa te gandesti bine inainte. E o operatie grea si poti ramane cu sechele.
0
29-01-2011, ora 22:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Situatia este putin diferita decat o concepeti: tratamentul cortizonic trebuie limitat la maximum, nefiind o solutie, iar infiltratiile articulare cortizonice sau cu alte situatii determina distructia acestora.
Tratamentul de fond este singurul in masura sa limiteze inflamatia articulara, iar in ultima perioada s-au descris rezultate promitatoare cu infiltratii locale cu agenti biologici (sunt cateva studii foarrte serioase pe aceasta tema).
Kineto-terapia este strict necesara, insa este mult neglijata in Romania.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
29-01-2011, ora 23:11
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
buna seara

eu cred ca la fiecare pacient tratamentele reactioneaza diferit, ceea ce imi face mie bine, posibil sa nu mearga la alti pacienti

ideea este, dupa cum zicea si dl dr Marius Uscatu este sa luam tratament, eu sincer de 8 ani si ceva iau incontinuu tratamente:)daca ne gandim la efectele adverse ale tratamentelor, inseamna ca nu trebuie sa le mai luam...asa cum aspirina poate sa dea dureri de stomac, asa si cele pentru PR au efecte adverse..

sunt si situatii cum a fost in familia lui tony, care au vrut sa faca un copil, cand sotia a intrerupt tratamentul...insa sunt convinsa ca tratamentele trebuie luate...

seara buna!
0
30-01-2011, ora 19:52
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
@dana72

buna dana, sunt curioasa cum merge tratamentul cu mabthera?

cum iei tratamentul?la cat timp adica?si mai iei si altceva in afara de mabthera?

multa sanatate!
0
31-01-2011, ora 10:41
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
buna ziua! tratamentul cu mabthera merge foarte bine, eu il fac din mai anul ttrecut si pot spune ca aproape nu am nici o durere si nici nu a avansat boala deloc. Mai intrebat cum il fac: pai se face o cura de 2 fiole acum, apoi alte 2 fiole peste 2 saptamani si apoi se repeta din 6 in 6 luni la fel. Da ar trebui sa fac si mtx dar eu recunosc ca acum fac o pauza ca nu mai suport injectiile si imi e si greata de la ele. Multa sanatate tuturor!
0
31-01-2011, ora 13:41
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
multumesc pentru raspuns, dana..multa sanatate iti doresc!
0
01-02-2011, ora 16:15
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dragele mele tovarase de suferinta, domnilor Tony si Dumtras, va rog din suflet sa luati in calcul si varianta schemei Marshall. Stiu si am simtit pe pielea mea ca ne aflam la capatul civilizatiei respectiv marginea prapastiei
dar in lumea evoluata aceasta cumplita boala este deja considerata curabila. Candva... dupa ce va fi trecut proba timpului, Marshall probabil va primi premiul Nobel iar schema de tratament va fi adoptata si de tarile inapoiate precum Romania dar ma tem ca pentru noi atunci va fi prea tarziu !
Personal am umblat pe la multi reumatologi, unii dintre cei considerati cei mai buni, aceasta boala fiind considerata de domeniul reumatologiei. Din pacate m-am lovit doar de nestiinta si neputinta, toti ridicand din umeri neputinciosi a ma ajuta pe cand eu ma stingeam pe picioare. Majoritatea au recunoscut ca nu se pricep si m-au trimis la altii considerati mai experimentati. Si acolo m-am lovit de aceeasi atitudine refractara in fata unei afectiuni seronegative pe care ei n-o puteau clasa si trata dupa standardele lor.
Probabil ca e nevoie de o oarecare doza de nebunie si o mare doza de disperare pentru a -ti lua problema in propriile maini dar am inteles ca asta e singura sansa de vindecare.
La mine impactul psihologic a fost maxim pentru ca am vazut chiar in apropierea mea oameni distrusi de tratamentul poliartritei, o fata de 30 ani bolnava de vreo 15... la care s-au incercat toate tratamentele posibile pana la biologice. Nimic n-a ajutat-o. E anchilozata complet si isi petrece toata ziua in pat cu dureri chiar si sub tratament foarte puternic. Alta persoana- tatal unei prietene, un domn la vreo 60 ani a decedat anul trecut in urma complicatiilor produse de arava si prednison. Pentru el decesul a fost o binecuvantare ca ultimii ani si-i petrecuse numai in suferinte - nu mai putea merge deloc si il durea o mana ingrozitor - nimic nu ii mai alina durerea.
Asadar, in fata unei asemenea amenintari, rationamentul meu a fost sa ma leg de orice varianta ce mi-ar ptea aduce vindecare si excluzand tratamentul toxic conventional.
M-a ajutat si pe mine cineva de aici, care s-a vindecat complet intr-un an si jumatate. fara ajutorul acelui om deosebit n-as fi avut curaj sa pornesc la un drum atat de anevoios si fara suportul vreunui medic... pentru ca nu cred ca exista medici in Romania care sa inteleaga si sa adopte aceasta schema terapeutica.
E prea greu pentru ei si prefera sa nu se complice.
E foarte important de citit pe site : http://mpkb.org/
0
01-02-2011, ora 17:10
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
... si e foarte important a se intelege mecanismele bolii. Principiul este corect, considerand ca boala este provocata de o nanobacterie, o infectie sistemica ce genereaza raspunsul imun. Pentru ca nu se cunoaste exact
ce bacterie declanseaza boala, Marshall a identificat macar categoria din care face parte datorita raspunsului imun, respectiv inflamatiei TH1. Tratamentul abordat acopera toata gama de asemenea infectii conducand la vindecare. Trebuie citit acolo pe site, se gasesc toate aceste informatii explicate foarte bine dar asta nu ar
fi important daca nu ar sta marturie miile de cazuri in care tratamentul a functionat cu succes.

Eu am doar trei saptamani de cand am inceput terapia dar deja ma simt mai bine si simt cum castig teren in fata bolii. Eram foarte rau... imi ereau afectate absolut toate articulatiile si coloana, un ochi...
Boala e debutat agresiv si in cateva saptamani m-a pus pe butuci, nu mai eram capabila de nimic.
Cu tenosinovite la glezne si la maini, m-am vazut de multe ori in situatia de a nu putea tine o cana in mana sau a deschide un capac la borcan... de fapt nu mai puteam face mai nimic. umerii, coatele, incheieturile mainilor, degetele de la maini si la picioare, genunchi, solduri... tot absolut mi-a fost cuprins. Durerile de sold erau extreme prin decembrie nu mai puteam sta in fund nici pe-o rana. Stateam numai culcata !!

Intr-un final am primit metrothexat, in ianuarie... dar mi-a fost atat de rau ca am crezut ca mor efectiv. Nu ca mi-ar fi frica de moarte, mai frica mi-e de viata cu poliartrita - de tratamentul agresiv care e pe viata si toate complicatiile lui. Eu una as prefera moartea decat o viata in chinuri si sa-i mai chinui si pe ai mei pe langa mine.

Dupa cum spuneam am ales Marshall si acum dupa trei saptamani stiu ca am facut alegerea corecta.
Cum scrie si pe site, terapia se bazeaza pe un medicament hipotensor - olmesartan, benicar, olmecip...
Si eu am fost sceptica si am refuzat ideea initial pe considerentul ac eu oricum am tensiunea mica. Acum imi pare rau ca am fost reticenta atunci... in ziua de azi as fi fost bine si boala nu ar fi evoluat atat de mult.
In cantitatile prescrise de marshall, acest medicament are rol imunomodulator, antiinflamator si de echilibrare a sistemului hormonal - pe site puteti citi mai mult despre asta.
Medicamentul se administreaza la 6 ore si in mod normal ajuta la normalizarea inflamatiei si tinde spre controlul bolii fara imunosupresoare. Pe parcurs se introduc doze mici de minociclina 50 mg. la 48 ore, apoi marindu-se doza pana la 100 mg. la 48 ore, timp in care organismul incepe sa elimine bacteriile.
Tratamentul nu e usor si necesita multa rabdare... dupa cateva luni incep sa se vada efectele. Inflamatia scade si organismul incet incet isi recapata echilibrul imunitar innascut distrurbat de bacterii.
nu exista reactii adverse datorita acestui tratament, singurul risc fiind acela ca sa devii mai sanatos decat ai fost vreodata, pentru ca pe langa artrita se vindeca toate celelalte eventuale boli provocate de bacterii, gastrite, alergii.
Singurele inconveniente sunt starea de oboseala, in timp ce organismul lupta pentru eradicarea bacteriilor si sensibilitatea de lumina. Veti vedea ca o conditie esentiala a programului este eliminarea surplusului de vit. D din organism.
Nu trebuie consumata vit.D nici in forma de suplimente, nici din alimente- respectiv peste si nu avem voi expunere directa la lumina soarelui decat cu protectie. In timp sensibilitatea la lumina scade dar asta necesita timp mai mult sau mai putin in functie de organismul fiecaruia.
Eu am ales aceasta varianta deoarece prefer sa-mi sacrific un an sau doi din viata decat tot restul vietii.

Tratamentul conventional acceptat in prezent la noi nu face decat sa agraveze boala. Sistemul imunitar e vesnisc suprimat pentru a impiedica inflamatia - lupta cu bacteriile asa incat bacteriile sunt lasate in voie sa se dezvolte in tesuturi, infectia devenind tot mai puternica ceea ce face ca imunosupresorul sa devina mai devreme sau mai tarziu ineficient si sa trebuiasca inlocuit cu unul mai puternis respectiv mai toxic si cu mai multe reactii adverse.
Astfel nu facem decat sa intretinem boala si sa mascam simptomele considerand-o incurabila.

Marshal s-a vindecat de sarcoidoza dupa 20 ani in care cei mai renumiti doctori nu l-au putut ajuta cu nimic. Probabil e nevoie de suferinta unui om de geniu pentru a gasi solutii in astfel de boli. In general pe medici nu-i intereseaza... ei isi fac meseria dupa standarde si cei cu adevarata chemare pleaca din tara in cautare de provocari si conditii in care isi pot pune in practica talentul.
Un asemenea om precum Marshall isi pune la dispozitie telefonul personal pentru oricine are nevoie zi sau noapte de un sfat, pentru medici care vor sa se afilieze si pentru pacientii suferinzi care adopta aceasta terapie in timp ce un doctor incompetent de la o clinica privata din Bucuresti nu iti da telefonul si nici macar mailul personal, sa nu cumva sa-l deranjezi fara programare.
E trist dar adevarat !

Eu o sa va relatez in continuare evolutia mea sub acest tratament desi rezultatele se vad in timp. Imbunatatirile nu sunt bruste ca in cazul cortizonului dar starea de bine care se instaleaza lent e ireversibila, ducand la vindecarea completa. In acest moment sunt sigura ca ma voi face bine.

Desigur ca e foarte greu, medicamentele nu se gasesc la noi si trebuiesc procurate din afara.
Pe parcursul terapiei cu antibiotic apar recatii herxheimer care trebuiesc gestionate. Eu citesc foarte mult din ceea ce relateaza cei care au facut terapia si ma regarsasc in multe dintre reactiile lor ceea ce ma linisteste si ma asigura ca sunt pe drumul cel bun.
Undeva dupa ce boala e sub control cu ajutorul minociclinei, se introduc treptat doze mici de alte antibiotice
pentru finalizarea programului.

Oricui se decide a se inhama la un asemenea drum ii stau la dispozitie cu experienta mele si in curand sper ca vor exista doctori si aici pentru a ajuta cat mai multi oameni afectati de aceste boli necrutatoare pentru ca acest program si-a demonstrat eficienta in multe alte afectiuni grave, nu numai in cazul poliatritei, cititi pe site !!
Oricine citeste ce scrie acolo si ajunge sa-si inteleaga boala, isi da seama ca nu e o greseala ci e o solutie viabila pentru noi, suferinzii de poliartrita.

Multi n-au curaj sau sunt prea obositi sa mai incerce ceva nou, poate s-au si obisnuit cu boala, cu tratamentul... poate considera ca daca doctorul care ii trateaza nu stie nimic despre asta... o fi ceva periculos !
E pacat... si postez aici in special pentru cei tineri care au viata in fata si nu merita sa si-o traiasca in chinuri.

Desigur ca as putea sa fac si eu metrothexat, probabil m-as obisnui cu el si n-as mai avea dureri o vreme, dar prefer lupta deschisa cu boala, prefer sa inving bacteria si sa traiesc sanatoasa in continuare.

Cu mare drag
va doresc sanatate tuturor
0
01-02-2011, ora 19:37
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
irina in romania exista vreun doctor care foloseste acest protocol pentru PR?
sau ai luat contact cu strainatatea?
0
01-02-2011, ora 23:37
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
nu stiu. Asta incerc si eu sa gasesc. Pe mine m-a indrumat cineva care a facut acest protocol dar nu e medic.
E un om simplu care a vrut sa se vindece si a inteles programul Marshall. El a fost ajutat de doctorul sau de familie care i-a prescris medicamentele. Am inteles ca Dl. Doctor Markus a folosit programul pentru tratarea lupusului si altor colagenoze dar poliartrita fiind considerata domeniu al reumatologiei nu stiu daca D-sa ne poate ajuta iar reumatologii cu care am dscutat eu par a fi departe rau de problema. O sa mai incerc sa gasesc pe cineva cu toate ca eu m-am pornit asa si cred ca ma descurc dar sigur ca mi-ar fi extrem de confortabil sa ia un medic in mana problema si s-o asimileze in contextul cunostintelor sale medicale.
0
02-02-2011, ora 08:50
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
irina sa dea Dzeu sa ti fie bine!

medicamentele le iei din afara nu? m am uitat si eu si am studiat pe site ul pe care l ai lasat

nu stiu ce sa zic, de ce daca e asa cum scrie acolo la noi nu e introdus tratamentul?ca si costuri tot acolo ajungi ca si un tratament biologic.

asteptam vesti bune de la tine irina
0
02-02-2011, ora 10:58
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Nu stiu, probabil trebuiesc facute niste normative, niste studii, munca in plus pe care nimeni interesul sa o faca.
In Statele Unite un bolnav are dreptul sa aleaga intre tratamentul conventional si marshall - exisdta ambele optiuni.
Apoi doctorul in indruma in functie de starea lui de sanatate si varsta, pentru ca unii nu suporta marshallul, si daca sudfera de alte boli cronice sau interfereaza cu alte tratamente pe care omul este nevoit sa le faca, atunci se opteaza pentru varianta non Marshall. Acolo este recunoscut si costul medicamentelor este acoperit de stat in intregime. Probabil este nevoie de suferinta vreunui mare mahar sau sa ajunga vreun caz disperat pe la televizor
ca sa apuce sa se gandeasca cineva la asta.
Vezi bine ce lupta duce si Dl Doctor Uscatu pentru a reintroduce metrothexatul pastile in nomenclatoare.
Iti poti imagina ce inseamna sa te lupti cu sistemul nepasator pentru a introduce un nou concept ?
Ce-i mai trist este ca reumatologii ar trebui sa stie dar nu prea ii intereseaza. Aplicat in stadii incipiente ale bolii protocolul ar avea sanse foarte mari, efectiv n-ar mai exista poliartrite pe planeta asta.
Eu multumesc lui Dzeu ca cel putin putem procura medicamente din afara. Ca ni se permite asta.
Pana si la unguri se gasesc. Numai la noi nu.
Tratamentul ar costa cam 100 EUR lunar dar eu zic ca te scuteste de multe alte cheltuieli pe care altfel le-ai face cu boala, multe dintre ele necompensate.
Eu desi platesc personal contrubutii substantiale la stat si la casa de sanatate, nu ma astept sa primesc nimic de la stat, ma bazez doar pe puterea mea de supravietuire. Am sentimentul de jungla, cel puternic scapa !
Sunt convinsa ca daca vreodata as avea nevoie de vreun ajutor de la stat as primi numai umilinta si nepasare. Nu vreau a ajung niciodata acolo. E pentru prima oara in viata mea cand regret ca am ales sa raman in Romania, crezand ca o sa se schimbe vreodata ceva. Din pacate am ales asa si acum nu am alta sansa decat sa accept situatia.
0
21-02-2011, ora 23:58
MELLISA
Nu este medic/terapeut
MELLISA
Buna seara tuturor. Am citit cu mare interes toate comentariile dumneavoastra. Sufar de poliartrita reumatoida seropozitiva de 4 ani, timp in care am facut tratament cu MTX si antiinflamatoare. Nu prea am fost o pacienta constiincioasa deoarece am mai intrerupt tratamentul cu MTX si dupa cum am aflat nu este indicat deloc. M-am gandit de multe ori daca sa incep un tratament biologic dar am aflat ca nu se renunta la MTX. Sunt convinsa ca fiecare organism reactioneaza diferit si eu ma adresez persoanelor care fac aceste tratamente - reactii adverse ati avut?
Ma adresez tuturor celor care sunt in tema si mai ales d-lui doctor Uscatu, in afara de medicamentele biologice : mabthera, humira, remicade, enbrel, exista un alt medicament mai nou care se vrea acum sa se introduca in tara?Deoarece doctorul meu mi-a zis daca ma intereseaza sa fac un tratament nou. In momentul cand am intrebat cum se numeste medicamentul mi s-a zis ca nu are denumire, iar de reactii adverse nici atat, numai ca este asemanator cu remicade. Am refuzat fara sa mai astept sa-mi mai explice ceea ce ar trebui sa fac. Acum imi pare rau ca nu am fost de acord, dar mi s-a spus ca si celelalte medicamente au fost testate ca si acesta. Sper sa nu ma ia in nume de rau ca nu am acceptat. Va rog frumos, imi puteti da un sfat? Va multumesc.
Multa sanatate tuturor.
0
22-02-2011, ora 00:38
MELLISA
Nu este medic/terapeut
MELLISA
Buna seara din nou. Am tot cautat pe net si am descoperit un nou medicament RoActemra (tocilizumab) produs de compania Roche. Ce parere aveti de acest medicament? Face cineva tratament cu el? Va multumesc.
0
22-02-2011, ora 16:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Mi-ati adresat o intrebare punctuala, prin urmare va voi raspunde direct:
- incerc sa intervin cat mai putin in aceste discutii despre poliartrita din motive de ordin psihologic, stiind ca fiecare cuvant al meu poate fi interpretat in diverse modalitati...iar eu nu vreau sa bulversez pacientele, deja greu incercate de boala...
- respect dorinta pacientelor de a experimenta tratamente noi si nu am nimic impotriva acestora. Am vrut doar sa avertizez doar pacientele sa nu neglijeze tratamentul acestei boli.
- prin urmare, nu va pot sfatui daca sa optati pentru unul dintre tratamentele biologice mentionate. Doar reumatologul are aceasta competenta.si pacientul insusi, daca doreste experimentarea unor tratamente complet diferite, precum cele enuntate de catre o pacienta pe acest forum, si care afirma rezultate incurajatoare...
- intreg demersul meu vizeaza sa va atrag atentia asupra gravitatii acestei boli si asupra necesitatii unui tratament sustinut.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-02-2011, ora 17:09
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Citeste si pe alte forumuri sa vezi ca sunt multe raspunsuri favorabile la acest medicament, ENBREL. Si eu astept sa mi se faca dosaru, sa-l primesc cat de repede, iar tu nu vrei sa-l iei. chiar nu te inteleg???????

Cred c-o duci prea bime cu sanatatea, iti doresti ceva rau? DESTEPTAREA vrei sa ajungi intr-un carucior, ia medicamentu ca na patit nimeni nimic de la el.
Sanatate
0
22-02-2011, ora 17:27
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
buna melisa,

- te sfatuiesc sa iei tratamentul...tratamentele actuale sunt din ce in ce mai eficiente, gandeste te ca acuma cativa zeci de an ce tragic era!!!!majoritatea ajungeau imobilizati

asa ca ia tratamentul si fa te bine!!!!


aly
0
22-02-2011, ora 20:14
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
mda... Enbrel nu te face bine ci doar te ajuta sa te simti bine cata vreme il iei dar poate fi o solutie momentan acceptabila in lipsa de altceva.
Dupa cum ti-a spus doctorul acela, Melisa, medicamentul nu are denumire pentru ca nu exista un medicament... in sensul propriu al cuvantului si cum se asteapta lumea sa fie... o pilula care sa opreasca sau sa vindece boala.
Asta e o gandire prea simplista pentru a aborda aceasta boala crunta.
In realitate solutia se adreseaza mecanismului prin care se declanseaza si se intretine boala. Fiecare organism reactioneaza diferit, asa cum bine ai punctat... de aceea tratamentul trebuie personalizat si e de urmarit in primul rand reeducarea organismului sa functioneze normal. In fond faptul ca sistemul nostru imun isi ataca propriile structuri este un dezechilibru datorat unor factori. A te adresa acestor factori insemna reconstruirea echilibrului nativ al fiecaruia dar asta presupune un program, o schema mai complexa ci nu simpla inghitire a unei pilule.
Daca asteptam sa apara "pe piata " un tratament care sa vindece poliartrita, putem astepta mult si bine pana ne-or plimba copii nostri in caruciuor resemnati.
Parerea mea este ca poti sa iei enbrel sau orice altceva care iti asigura pe moment o stagnare in evolutia bolii.
dar sa ai mereu in perspectiva altceva.
Am convingerea ca in curand va razbate si la noi o solutie salvatoare. Daca nu marshallul pe care il urmez eu macar ceva similar. Daca deja exista aceasta sansa, drumurile sunt deschise si nu mai exista cale de intoarcere.

Probabil ca lumea ma considera ticnita dar timpul va demonstra ce e de demonstrat. Pacat insa ca se pierde timp pretios pentru multi bolnavi, se distrug vieti...
Adaugă un comentariu / răspuns
1707 comentarii 1 2 ..... 151617 ..... 56 57 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.