Abces dentar

24-03-2019
Bogdan210
Nu este medic/terapeut
Bogdan210
Buna seara! In septembrie 2018 mi-a iesit un abces dentar la o masea destul de stricata. Am fost la dentist, mi l-a rezolvat si mi-a reconstruit maseaua cu ajutorul unui material care se intarea sub lumina UV. Saptamana asta mi-a aparut iar abces, mi s-a umflat falca dreapta si au inceput durerile. Am fost la dentist vineri dimineata, a distrus constructia pe care a facut-o si a decis sa-mi scoata nervul in dorinta de a incerca sa-mi salveze maseaua. La final a facut si o gaura prin care sa se scurga puroiul si mi-a pus dentocalmin. Ulterior am facut si o radiografie pentru maseaua respectiva si mi-a comunicat doamna dentist ca trebuie scoasa pentru ca are infectie si a facut carie la radacina. De vineri iau Amoxicilina 500 mg si mai am 3 tablete de luat. Este ok ca in a treia zi sa nu ma mai doara nimic dar sa-mi simt in continuare falca foarte grea, ca si cand am o bomboana in gura? Mi-a iesit si o punga de puroi langa masea dar arata ca o bucata de gingie, adica nu se poate sparge. Daca pun mana putin mai sus de linia maxilarului simt ceva destul de tare, ca un nod. Este puroiul care urmeaza sa se retraga? La fel si in zona de sub barbie, sub linia maxilarului simt putina durere. Mentionez ca am dat jos nervocalminul crezand ca o sa se retraga puroiul prin gaura facuta de doamna doctor, dar nu iese nimic. Doi prieteni cand au avut abces la masea au fost la urgente, le-au facut o gaura si a iesit tot puroiul pe acolo. Maine merg iar la dentist, ar trebui sa-i spun sa lase gaura libera si sa nu o mai acopere cu nervocalmin? Sunt putin speriat de aceasta senzatie ca un nod/chist.
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 06:44
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este normal să simțiți o senzație de greutate sau umflare în zona afectată după un abces dentar, deoarece organismul dvs încearcă să combată infecția. De asemenea, este posibil să simțiți durere și o senzație de tensionare a pielii în acea zonă.

Este bine că luați Amoxicilina prescrisă de dentistul dvs, care vă poate ajuta să combateți infecția și să preveniți răspândirea acesteia în alte părți ale corpului.

Este important să continuați să luați Amoxicilina până când medicul dvs dentist vă va spune să opriți tratamentul. De asemenea, este important să mergeți la următoarea programare la dentist, unde el/ea poate decide dacă trebuie să se facă o altă intervenție și să vă răspundă la întrebările dvs.

Dacă simțiți o senzație de nod sau chist, este posibil să fie puroiul care se acumulează într-un anumit loc, dar acest lucru trebuie evaluat de medicul dentist. În ceea ce privește gaura făcută de dentist pentru a permite drenajul puroiului, așa trebuie, altfel puroiul nu s-ar drena.

În concluzie, este important să continuați să luați medicamentația prescrisă de dentist și să mergeți la următoarea programare la dentist pentru a continua tratamentul. De asemenea, puteți să discutați cu el/ea despre orice întrebări sau îngrijorări pe care le aveți în legătură cu simptomele dvs.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: