Ajutați-mă. Cât ar mai dura durerile astea dupa extractie?

29-07-2021
Giulia elena
Nu este medic/terapeut
Giulia elena
Bună seara, vinerea trecută am scos penultima măsea partea dreaptă inferioară, era mai mult rădăcini nu măsea am avut dureri mari am stat asa până miercuri. Miercuri doamna doctor la control mia spus ca am alveolita post-extractionala, mia deschis din nou rana mia făcut chiuretajul a spus mia făcut spalaturi cu ser fiziologic, mia pus și un praf galben iod mia spus dânsa ca este și o compresa. Am ținut compresa acolo 15 minute am dat-o jos. Sunt deja 2 zile de la chiuretajul alveolitei într-adevăr nu mai doare ziua asa tare dar când ma pun în pat ma ia durerile. Întrebarea este. A mai pățit cineva asa ceva? În cât timp trec durerile astea cât mai țin așa, ?precizez ca iau amoxicilina și nurofen. Cât ar mai dura durerile astea?
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 09:45
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

alveolita post-extractionala este o complicatie relativ comuna dupa extragerea dintilor, iar durerea si disconfortul sunt simptomele caracteristice ale acestei afectiuni. Este important sa urmati instructiunile medicului dumneavoastra si sa luati antibioticele si analgezicele prescrise, sa respectati igiena orala si sa evitati fumatul si alimentele tari sau calde.

Durerea in cazul alveolitei post-extractionale poate dura intre 7 si 10 zile, dar poate fi mai scurta sau mai lunga in functie de severitatea cazului si de modul in care sunt urmate instructiunile medicului. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre durerea si disconfortul resimtite, pentru a vedea daca este necesara o ajustare a tratamentului. In general, o compresa rece aplicata pe obrazul afectat poate ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei.

Daca durerea persista sau devine insuportabila, este important sa contactati medicul dumneavoastra pentru evaluare si tratament adecvat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul