Ajutati-ma, nu stiu cum sa-mi ajut iubitul?e un tip depresiv!

15-12-2010
fresh_lime
Nu este medic/terapeut
fresh_lime
Ne-am cunoscut acum un an, suntem de nationalitati diferite, la inceput venea la mine in tara in fiecare luna, am trecut prin momente de gelozie.le-am superat, zicindu-mi ca deja a suferit dupa o dezamagire, nu vreau sa-i provoc si eu, ma straduiam sa evit orice faza care poate sa-l faca gelos, dupa 5luni, am venit la dinsul in tara, am facut cunostinta cu familia, era o problema de documente sa ramanem impreuna si am decis sa ne casatorim, au existat certuri pe diferite teme, dar oricum ne-am impacat si am decis ambii, ca vrem sa fim impreuna si doar trebuie sa ne maturizam impreuna, parintii ne-au sustinut.In aceste trei luni ce suntem casatoriti, am descoperit multe lucruri despre el, ca are probleme psihice de mic copil, are dublu personalitate, cind e copil cind e matur, comportamente stranii, acum ne certam si ne despartim peste doua zile face crize, ca nu poate fara mine, ca isi da seama, ca problema nu-i in mine ci in el, alta problema e ca intrebuenteaza si marihuana, ceea ce eu sunt categorica, dar el o face pe ascuns, dupa 2 ori ce mi-am facut biletul sa plec, si in ultimele clipe mi-a cerut ajutorul sa ramin, eu il iubesc si vreau sa-l ajut, dar nu stiu cum, am ramas aici pt el.Sunt si momente de agresivitate, dupa care poate sa vina sa-si ceara scuze.Sunt zile, momente ca imi zic ca trebuie sa scap de el cit mai repede posibil, dar vreau sa-l ajut.Acum a decis ca se duce la psiholog, dar eu nu stiu cum trebuie sa ma comport cu el, ce sa-i zic.La tot ce-i zic eu sau familia lui nu da importanta, crede ca noi ii cream probleme.Ce sa fac?sa ramin?Cum pot sa-l ajut?Ajutati-ma va rog!!!
9 comentarii
0
15-12-2010, ora 15:07
l@vinia
Nu este medic/terapeut
l@vinia
buna..mai eu cred k problema e la el si nu la tine.nu poate da vina pe altii pt ce face sau ce i se intampla.ideea cu psihologul e buna, sfatul meu e ca ar fii bine sa mergeti si la un planning familial, va ajuta foarte mult iar dupa parerea mea asta o sa-l ajute sa constientizeze ca defapt el greseste si nu tu sau parintii lui sau etc.iar cu momentele de agresivitate eu una nu sunt de acord, pt k daca ajun ge la prima palma sau pumn sau eu stiu va ajunge mai tarziu si la a 2-a si a 3-a si etc etc, iar tu trebuie sa te impui pt ca daca isi cere scuze nu rezolva nimic din gravitatea gestului.eu sunt casatorita de 2 ani, certuri am mai avut dar niciodata in tot acest timp nu a ridicat mana la mine pt ca nu mi se pare normal asa ceva.nu stiu daca te-am ajutat cu ceva dar mi s.a parut interesanta problema ta.multa bafta si chiar are nevoie de ajutor!!ciao
0
15-12-2010, ora 15:50
fresh_lime
Nu este medic/terapeut
fresh_lime
Agresivitatea e prin vorbe, ceea ce nici eu nu sunt deprinsa, in familia mea, nu se vorbea niciodata cu cuvinte urite sau batai, ceea ce l-a capitolul batai nici la dinsul in familie nu a fost, pot sa zic chiar ca sunt o afmilie buna si normala ca toate, problema, ca si eu am un caracter dificil, sunt ft nervoasa, si ambii ajungeam la extreme, acum cind mi-am dat seama de gravitatea situatie, am zis ca trebuie sa ma controlez eu.Ma doare cind il vad ca se gindeste la multe lucruri, cind stiu ca e confuz in tot, si nu stiu cum sa-l ajut!sper mult ca psihologul sa-l ajute, ca vad ca pe zi ce trece e mai rea situatia!merci mult de sfat.Planningul familial e o idee buna, chiar ar trebui sa ma interesez de asta, merci mult.
0
15-12-2010, ora 17:01
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Fresh_Lime: Nu exista dubla personalitate, ci doar tulburari de personalitate si / sau comportament. El pare a manifesta asaceva, si nu ma mira din moment ce fumeaza marihuana, acest drog iti scoate la iveala trairile cele mai profunde pe care constinetul in general le ascunde/mascheaza. E posibil din moment ce spui ca are episoade de agresivitate si se comporta copilareste apoi depresieve si adaugat abuzul de droguri sa fie o tulburare de dispozitie din spectrul bipolar.
As dori sa stiu ce nationalitate si religie aveti fiecare? Si cam cat dureaza un episod depresiv si cat unul de agresivitate si daca intre cele doua episoade e vreo pauza de calmitate si normalitate? Depresiv fiind are ganduri despre moarte sau autovatamare?...structureaza-mi exact cum se manifesta in fiecare episod: depresiv si agresiv.

Cu respect,
Dr. T.
0
15-12-2010, ora 20:03
fresh_lime
Nu este medic/terapeut
fresh_lime
Dr.T. Eu sunt moldoveanca crestina ortodoxa si el e sicilian catolic.Ginduri de moarte nu are, din cite stiu nici nu a avut, de autovatamare nici atit.Doar ca el gaseste in marihuana scaparea de probleme.
As incepe cu aia ca sunt zile cind e iritat, incepe a-mi zice ca tre sa ne despartim, l-a inceput eram prima sa-mi fac valiza si sa plec, acum insasi, o iau mai calm si i-am zis ca bine, plec, vede ca nu fac ceea ce lui ii place, incepe a fi agresiv prin vorbe, la care poate sa inceapa in gluma sa-mi deie cu mina, si la care eu ii raspund, atunci e mai agresiv si poate sa dea cu putere mai mare, acum am inteles si ma stradui sa evit sa-l confrunt, ca stiu ca nu e el ala agresiv.La momentul cind eu accept gindul sa plec, ma vede ca sunt stresata, si 2zile sta de capul lui, dupa incepe a fi depresiv, ca vine la mine incepe a plinge, nu e sigur ca trebuie sa ne despartim, mi-a zis ca problema nu e in noi 2 ci in el insusi, ca este confuz, nu stie ce s-a faca, vrea sa se realizeze, ma roaga sa-i zic ca-i sunt alaturi si voi fi mereu.Vrea sa se realizeze, faza e ca are toate posibilitatea, in afacerea familiei, si l-a inceput cind am venit aici l-am vazut ca e intuziasmat sa lucreze cu taica-sau, acum mi-a zis ca vrea sa faca gigolo.Sunt de zile ca se comporta ca un copil, nu poti face o conversatie, ride, glumeste prosteste, cauta afectiune de la mine, de la maica-sa.Eu nu pot sa-l vad in starea asta.Astazi toata ziua era cu gindurile departe, eu nu stiu cum sa ma comport cu dinsul si incerc cumva sa-l ajut, sa-l sustin moral.Dar nu ajuta la nimic, acum a plecat la psiholog, eu sper mult sa-l ajute, ii drept ca din prima nu vor fi rezultate.Insa eu nu stiu cum sa ma comport ca sa-l sustin, sa inteleaga ca il sustin si ii sunt alaturi, ca nu e singur.Din cite am observat familia lui sunt fara forte, e preocupata ca orice familiei, dar nu incearca nimic, sunt si saturati sa combata cu dinsul.
0
15-12-2010, ora 20:21
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Depresiv nu e deloc...poate putin mai trist uneori; asa e temperamentul / personalitatea lui. DOar prin autoeducare va putea sa rezolve problemele, e bine sa continuati cu psihologul.
0
15-12-2010, ora 20:33
fresh_lime
Nu este medic/terapeut
fresh_lime
acum 2ani a trecut prin depresie, a slabit 20kg nu minca, plingea tot timpul, din cite mi-a povestit familia lui si el insui, de aia si zic ca e depresiv, ca vad ca din nou se incepe starea aia.Nu are pofta sa faca nimic.
0
15-12-2010, ora 20:35
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Deci a avut si depresii, ca din postarile anterioare nu se intelegea bine. Atunci e cazul sa vada un psihiatru si nu un psiholog.
0
15-12-2010, ora 20:48
fresh_lime
Nu este medic/terapeut
fresh_lime
ok, da eu ce sa fac, cum trebuie sa ma comport eu cu dinsul?
cum sa-l sutin, ce trebuie sa-i zic?
0
15-12-2010, ora 22:01
l@vinia
Nu este medic/terapeut
l@vinia
eu sunt de parere ca si comunicarea dintre voi e o parte din problema voastra.nu stiu...ai incercat sa comunici cu el sa-i explici ca nu e bn ceea ce face ca te deranjeaza felul qm iti vorbeste, incearca sa vb cu el cu calm, fara sa-l acuzi, sa-i arati doar unde si cum greseste.nu se poate sa renunti usor la casatorie la iubire ma rog din partea ta din cate ne-ai povestit ca-l iubesti, are foarte mare nevoie de ajutor.si dezbateti si problema drogurilor pt ca degeaba1 mergeti la psiholog va zbateti daca el continua cu viciu asta, pt ca practic il domina, iar tu iti vei distruge fericirea daca continuati in stilul asta...succes!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul