ajutor combatere depresie

22-03-2010
Delia_2010
Nu este medic/terapeut
Delia_2010
Buna ziua!
Am descoperit recent acest forum si pentru ca si eu am probleme care tin de sfera psihologica m-am decis sa caut putin ajutor aici. Mi-ar face mare placere sa intalnesc aici persoane cu care sa pot discuta si in particular.
Am 26 de ani si depresia imi da de furca. La baza stau in principal mostenirea genetica (tatal meu este bipolar), o copilarie mai putin fericita, singuratatea, jignirile din adolescenta la adresa aspectului fizic, stresul. Acum cativa ani am fost chiar internata intr-un spital de psihiatrie, ca urmare a unor atacuri de panica datorate stresului primei sesiuni din facultate. Am ramas cu o amintire foarte dureroasa in urma internarii si am crezut ca acel episod nefericit nu se va mai repeta. Anii au trecut, am terminat o facultate, un master si m-am angajat. Nin nefericire pentru mine, frustrarile, frica de esec, stresul m-au facut sa demisionez de mai multe ori. Ultimul job, corelat cu emotiile pregatirilor de dinaintea casatoriei, m-au aruncat intr-o depresie adanca care m-au facut sa caut ajutor specializat. Nu am ajuns la stadiul de internare, insa mi-a fost f greu sa ies din impas si am ajuns sa-mi fie frica pentru viitorul meu. Am un sot care ma iubeste foarte mult si pe care vreau sa-l fac fericit, dar in anumite situatii simt ca lucrurile ma depasesc. As vrea sa gasesc acea stabilitate emotionala de care am mare nevoie pentru a functiona la parametri normali.
Sper sa gasesc aici persoane cu suflet mare care sa fie dispuse sa ofere putin ajutor, desi stiu ca este un pas mic catre schimbare. Stiu ca oricine poate fi atins de astfel de probleme si drumul catre vindecare este anevoios, uneori chiar imposibil, dar este de datoria mea sa fac orice-mi sta in puteri pentru a nu suferi, caci suferinta mea atrage dupa sine suferinat celor dragi.
13 comentarii
0
22-03-2010, ora 15:58
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Ma regasesc in randurile tale, si la mine zestrea genetica este destul de precara, si eu am avut prima depresie cu internare in timpul facultatii...Vom mai vorbi, acum sunt pe fuga, iti trimit incurajarile mele-va fi bine!-si ne auzim cat de curand!
0
23-03-2010, ora 10:25
Delia_2010
Nu este medic/terapeut
Delia_2010
multumesc de incurajari pulberedestele. si eu sper din tot sufletul sa fie bine. tot citind diverse topicuri de aici am realizat cat de multi oameni au trecut prin ceea ce am trecut si eu.
am dat aici peste oameni care au mostenit boala de la un parinte si am inceput sa caut sa citesc despre importanta geneticii in dezvoltarea bolilor psihice. am aflat ca riscul de a dezvolta psihoza bipolara este de 20% daca ai avut un parinte bolnav si ca de asemeni este mai mare riscul pe linie paterna. nu vreau sa ma las afectata de tot ceea ce citesc pe internet (probabil ca nici nu este indicat), insa, in acelasi timp, vreau sa fiu informata. familia mea a suferit enorm din cauza bolii tatalui meu si stiu destul de bine toate manifestarile. nici nu as vrea sa-mi imaginez ca as putea trece prin acelasi chin. nu as dori niciodata nimanui sa aiba asa ceva. stiu ca medicina a evoluat mult, insa din pacate bolile psihice majore sunt inca incurabile.
0
23-03-2010, ora 14:52
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Delia_2010 nu te lasa influentata de tot ceea ce citesti pe net. Si eu sufar de tulburare bipolara si m-am speriat la fel cand am descoperit ce boala am si de tot ceea ce am citit pe net.
Incearca sa duci o viata linistita, lipsita de stres, fara nopti nedormite si ai desigur ca trebuie sa ai un medic bun cu care sa ti legatura permanent. Eu asa fac si in momentul de fata ma simt bine chiar daca depresia mi-a cam dat tarcoale in ultimul timp.
0
05-04-2010, ora 12:41
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna Delia, ti-am trimis un mesaj privat.Pentru a-l citi trebuie sa intri la profilul tau si sa dai click pe modificati profilul dvs.Acolo vei vedea mesajul.
0
21-07-2010, ora 15:41
Delia_2010
Nu este medic/terapeut
Delia_2010
pulberedestele, mai esti activ pe acest forum?
0
27-07-2010, ora 20:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Delia

Indiferent cate sfaturi ai primi de la cei care te inconjoara, depresia este o BOALA cauzata de un dezechilibru al neurotranmitatorilor. Sa stii ca nu se vindeca de la sine sau cu sport sau cu naturiste.

Mergi la un medic psihiatru si roaga-l sa iti dea un antidepresiv care sa te reechilibreze.

Multa sanatate, pace si liniste sufleteasca iti doresc.

Clara
0
28-07-2010, ora 02:35
Alfredo_89
Nu este medic/terapeut
Alfredo_89
ciao ppl!

hai hai, ca o dati cu oistea-n gard.
Am un magazin online si ma miram de ce ma apropii d efaliment.

Patologia psihica e ca o mlastina in care te afunzi treptat, traiesti doar in lumea bolilor, toata ziua vorbesti numa despre medicamente, ca ai luat nu stiu ce anu trecut si tare bun a fost, chiar daca te uitai bolund la pasarica.

"-V-as spune si voua cum se chema dar nu mai tiu minte, ce bine imi mergea bibilica acu 10 ani, ce vremuri ba frate.
Da nici cu asta care-l iau acu nu-ii rau, uite ce antidepresiv fain, luati s i voi. Sigur, doar dca-l pupati in kur pe doctor mai intai, el stie cel mai bine"

Ba, pana mea, au si medicamentele astea rostul lor. Dar de la asta si pana la a spune ca NU SE VINDECA cu sport sau naturiste (decret!), trebuie sa fi batut in cap de-a dreptul.
Am avut si eu momente proaste in viata, dar mi-am miscat curu afar din casa si am vazut ce trebuie a fac ca sa supravietuiesc (da, am tras de fiare, am luat si suplimente, am cautat sa mai cunosc lume noua), nu am mancat cacat ani la rand pe forum.

Clara_P, zici ca ai in spate 16 ani de TAB? Pai tu crezi ca mai esti intreaga la cap, dupa ce ai inghitit pastile de parca ar fi nafura atata timp?
Macar taci si nu mai otravi si viata altora cu otravurile tale aduse la rang de elixir universal.Fiindca minti lumea, aI sa putrezesti sti prea bine unde, ca tot ti-ai pus icoana religioasa in avatar(culmea ipocriziei)

Delia, de fapt chiar asta e solutia. mananci bine, bagi zilnic cate un aerobic, tii curat in casa. Si cate un supliment ca sa compensezi lipsurile din alimente.

Este vorba de ZMA - are zinc, magneziu cu b6
omega 3 din krill sau peste,
viatmine, rhodiola, obligeana nainte de masa
Depinde si de bugetul tau.

Daca esti interesata dai un pm la baiatu, acord si consultanta gratuita pt antrenament.
0
28-07-2010, ora 10:17
Delia_2010
Nu este medic/terapeut
Delia_2010
Clara, stiu ca depresia nu se vindeca de la sine, as fi naiva sa cred acest lucru, insa cred totusi ca sportul, mancarea sanatoasa, natura, cei dragi, o locuinta placuta te pot ajuta sa depasesti mai usor perioadele critice si, uneori, chiar sa te vindeci. Totusi, depinde foarte mult si de cat de grava este depresia. Referitor la medicatie, uneori este absolut necesara, insa eu nu m-am simtit deloc bine cu ea. Am fost sub medicatie cand am fost internata (inclusiv injectii), si-mi amintesc ca ma simteam foarte rau. Dupa ce imi faceau o injectie aveam senzatia unui miros ciudat care imi patrundea efectiv pana in unghii (mult timp dupa externare am simtit acel miros) si nici nu ma simteam mai bine. Stiu ca aceste tratamente de multe ori trebuiesc schimbate daca pacientul nu se simte bine cu el sau dezvolta dependenta (cazul somniferelor).
Oricum, parerile sunt impartite si conteaza si starea in care se afla pacientul. Eu am facut psihoterapie anul trecut si persoana cu care am facut mi-a zis ca e bine ca nu iau medicamente.
Depresia este foarte parsiva si greu de suportat, dar avem obligatia sa luptam cu gandurile noastre pentru a o inlatura. Uneori ma gandesc cu frica la viitor, la faptul ca as putea ajunge rau, dar imi dau seama ca gandind astfel imi fac rau singura.
0
28-07-2010, ora 10:52
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Inca mai sunt activ pe forum...
Ce sa zic, uneori depresia trece dupa sase luni si mai mult-acum cateva secole credeti ca oamenii luau antidepresive?-prin evolutia naturala a bolii, alteori nu...Eu zic ca trebuie luat un tratament, bine condus de un psihiatru destept, o perioada rezonabila de timp.Nu-mi plac extremele-adica tratament luat a la long(desi uneori poate fi necesar) sau blamarea tratamentului si a medicului.O depresie se poate vindeca in ziua de azi, gratie tratamentelor moderne si ale descoperirii diverselor medicamente.Mult succes si multa rabdare iti doresc, draga Delia, si sa-mi scuzi colocvialitatea!
0
28-07-2010, ora 12:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Delia

Este important pentru o persoana cu depresie ca cei din jurul ei sa aiba o atitudine suportiva si incurajatoare. Pentru cei care nu au avut niciodata depresie, este dificil sa inteleaga cat de lipsit de speranta si de descurajat se poate simti cineva cu aceasta afectiune.
Este important de reamintit ca depresia este la fel de dezabilitanta ca orice alta afectiune majora si ca din cauza ei persoana respectiva isi poate indeplini obligatiile sociale, familiale, profesionale sau scolare/academice cu dificultate.
Ca si alte afectiuni, depresia necesita tratament, timp si rabdare.

Cei din jur sunt sfatuiti sa evite oferirea de sfaturi, dar e bine sa incurajeze persoana respectiva sa caute tratament si sa il continue.
0
28-07-2010, ora 12:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depresia este o tulburare a starii afective, care duce la aparitia unei trairi de tristete sau de pierdere a sperantei pentru o perioada indelungata de timp. Fiind mai serioasa decat un simplu episod de tristete, de suparare sau decat o traire temporara de scadere a energiei, depresia poate avea un impact semnificativ asupra bucuriei de a-ti trai viata, asupra capacitatii de munca, asupra starii generale de sanatate si asupra persoanelor apropiate.

Depresia se manifesta diferit de la o persoana la alta. Unii se simt "daramati" pentru o perioada lunga de timp, in timp ce la alte persoane trairile de depresie vin si pleaca. In cazul in care o persoana are episoade scurte de depresie usoara, aceasta poate fi capabila sa isi continue viata profesionala si sa faca fata activitatilor cotidiene.

Totusi, daca persoana in cauza nu urmeaza o forma sau alta de tratament pentru depresie, este supusa riscului de a deveni din ce in ce mai depresiva sau de a se imbolnavi fizic.

In cazurile severe de depresie, persoana respectiva poate ajunge la incapacitatea de a comunica, la incapacitatea de a efectua activitatile de rutina si chiar la suicid. In aceste cazuri, consultul unui specialist si urmarea unui tratament sunt esentiale.


Persoanele cu depresie pot fi refractare la ideea de a cauta ajutor deoarece considera ca acest lucru este o dovada de slabiciune personala sau un defect de caracter sau cred ca trebuie sa fie capabili sa iasa singuri din aceasta stare.

Astazi se stie ca depresia, ca si orice alta afectiune medicala, are o baza biologica si chimica. Tratamentul depresiei este sigur si de regula eficace chiar si in cazul persoanelor cu depresie severa.
0
28-07-2010, ora 22:26
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Vanzatorule pari a fii un "admirator " de-al lui germont, sau mi se pare mie !? Ca si eu am un pic de "ureche muzicala " !

E normal ca ai dat faliment daca vrei sa vinzi castraveti la gradinari, fiindca cei mai vechi pe aici le-au cam incercat pe toate (soiurile) ! Pe de alta parte nu prea stiu ei pt ce e zinc-magneziu-aspartatul, oricum am auzit ca la multi le-a dat o diaree zdravana..ceea nu-i tocmai rau dupa parerea mea dar nici de dorit cu tot dinadinsul !
Daca zici ca te pricepi la suplimente, zi-i si mie de nu ce are efect de recuperare glutamina +bcca ! Nu numai ca nu are efect dar de anul trecut am vazut chiar o scadere a capacitatii de efort si recuperare, la eforturi fizice medii ! E drept ca am luat numai pe sarite cand am ceva de muncit mai fizic !

Iti "udrez" multa sanatate ! :)
0
06-09-2012, ora 13:47
Sobolanul
Nu este medic/terapeut
Sobolanul
Adevarul e undeva intre parerea lui Alfredo_89 si conceptia lui Clara_P. Combinatia natursime-sport-socializare ajuta prin ameliorare dar nu duce la vindecare. Medicamentele ar trebui sa fie ultima solutie la care recurge individul pt. a se ajuta. Un echilibru in utilizarea ambelor variante consider a fi calea ideala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul