Tanar de 32 de ani, sa aibe depresie sau ce boala ar putea fi?

28-04-2013
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Fratele meu a plecat la munca in Germania in urma cu o saptamina, sa inbolnavit dintr-o data nu a mai putut lucra.a inceput sa se inerveze foarte tare, sa vb foarte mult, se teme ca niste oamenii ar putea sa ii faca rau, striga si cheama politia sa il ajute.a amenitat patronu de acolo.nu doarme nici ziua nici noaptea, nu isi mai recunoaste famila.se trinteste pe jos in furie.Are crize uneori e mai bine si stie si intelege tot, alteori nu.Sint foarte foarte suparata ptr a stat acolo 3 zile bolnav fara sa il consulte un medic, nu au chemat un doctor si nici nu l-au dus la un spital. Nu intelg ce sa putut intimpla cu el ???Cum se poate asa ceva sinetm totusi oameni, nu sintem sclavi sau animale, sa fim tratati asa!!!..Am mers dupa el in Germania sa il aducam acasa.acum a ajuns in Romania trebuie sa mergem, la dr.mi se rupe sufletul cind il vad asa, dintr-un baiat tinar plin de viata, care nu a avut nici o boala, sa ajunga asa.va implor sa ma ajutati cu recomadari si sfaturi, unde este o clinica buna in jud Hunedoara.Va multumesc! sa va de-a Dumnezeu sanatate, fara sanatate nu poti trai ! o zi buna !
21 comentarii
0
28-04-2013, ora 10:22
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Am uitat sa mentionez ca fratele meu nu consuma alcool, nu fumeaza si nu se drogeaza.este un baiat linistit si harnic si avem o familie foarte buna, Parintii care ne iubesc si au grija de noi si sintem 6 frati., Nu am avut si nu avem probleme in familie.Nu avem probleme finaciare, Fratele meu a lucrat ca agent de paza si a facut multe teste psihologice si consulatii periodice, ptr are permis de port arma.iau iesit toate foarte bune. a fost in somaj acum sa terminat somajul, dar nu era suparat din cauza acesta. nu pot sa imi dau seama ce sa intimplat asa grav cu el ??/ multumesc !astept raspunsuri si incurajari! O sa se faca bine ?
0
28-04-2013, ora 11:22
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Cred ca este vorba despre un episod psihotic, adica prezinta o forma de delir, prima manifestare a unei boli care a debutat ca reactie la mediu...Trebuie sa mai treaca timp pentru a vedea cum reactioneaza la tratament(trebuie internat) si daca episodul se va mai repeta sau nu(in functie de asta, va avea un diagnostic).Va doresc sanatate pentru Dumneavoastra si incredere ca se va face bine si ca in urma tratamentului episodul nu se va mai repeta.
0
28-04-2013, ora 21:16
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Multumesc ptr raspuns !este internat in spital acum si asteptam sa vedem cum reactioneaza la tratament. Dumnezeu sa ne ajute sa ne de-a putere sa trecem si peste asta. As vrea si parerea unui dr specialist, daca este pe aici pe sait ! mai sint pe aici si alte persoane care sufera la fel de aceasta boala ? cum va simti ? sinteti bine ! sa aveti o seara buna !
0
28-04-2013, ora 21:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ cryna r

Fratele dv. se afla intr-un episod psihotic care este o problema destul de grava.

Este foarte bine ca ati reusit sa il internati.

Ideea este ca dupa primul episod psihotic, va trebui (e obligatoriu) sa ia un an tratament.
Dupa al doilea episod psihotic este necesar sa ia 3 ani tratament neintrerupt.
Dupa al treilea episod sau daca un episod dureaza mai mult de 6 luni, boala se transforma in schizofrenie.

Lucrurile aceste nu inteleg de ce dar medicii nu vi le spun, ca sa il responsabilizeze pe pacient.

Nu ii tineti lucruri ascunse, spuneti-i despre ce este vorba, incurajati-l sa intre pe Forumuri si sa socializeze cu oameni aflati in aceeasi situatie. Ideea principala este ca fratele dv. sa urmeze tratamentul neintrerupt si sa fie monitorizat lunar de medicul psihiatru. Numai de comun acord cu medicul psihiatru, chiar si dupa ce va trece acel an, i se va reduce medicatia. Iar daca totul va fi ok, va putea renunta.

Grija familiei trebuie sa fie ca bolnavul sa isi ia medicamentele (cu toate efectele lor secundare, ca de exemplu somnolenta) ca sa evite acel al doilea (al treilea episod) care pot transforma ce are el acum intr-o boala cronica.
0
30-04-2013, ora 08:36
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, fratele dvs a trăit o stare crescută de stres. Probabil a fost suprasolicitat, acuzat/maltratat şi s-a confruntat cu stări de tensiune. A dezvoltat de asemenea un delir de persecuţi (teama şi neîncredere în ceilalti). Acum, cel mai probabil este dezamăgit, copleşit de situaţie şi se confruntă cu o depresie.
Lucrurile se pot schimba printr-o intervenţie psihologică la nivel clinic. Altfel, va fi mai dificil.
Numai bine,
C.A.N.
0
30-04-2013, ora 17:23
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Multumesc mult ! Deocamdata nu poate fi transferat la un alt spital sau clinica, zilele acestea e cam agitat daca isi va mai reveni cred ca il vom aduce la cluj !
0
30-04-2013, ora 23:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Cryna r

Se va linisti din zi in zi, pe masura ce tratamentul isi face efectul. Nu aveti nici o grija.
Iesirea completa din episod se face in jur de 30-60 de zile.
0
04-05-2013, ora 18:54
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Multumesc mult ptr raspuns !starea fratelui meu nu sa ameliorat, are o saptamina de cand e in spital, si trebuie ca unu din frati mei sa stea cu el, tot timpul, asa a spus dr, trebuie supravegheat, dar e greu sa stai zi si noapte linga el, parca tratamentul nu isi face efectul, uneori e foarte agitat si vrea sa nu mai traiasca, alteori ne recunoaste, noi familia sintem tare socati si suparati din cauza lui. Durerea e prea mare ptr noi sa il vedem pe
fratele nostru mai mic asa bolnav !
0
04-05-2013, ora 19:31
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Draga Cryna r, imi pare tare rau de fratiorul tau, realitatea acestui eveniment este faptul ca solicitarea din strainatate l-a fortat prea mult si a clacat.Cu calmante si ce se va mai putea sper sa reusiti sa-l echilibrati.
Tinerii nu mai rezista la eforturi, stress, schimbari, totul vine ca un val si-i pune jos pe unii, altii au alt temperament si se descurca bine.

Fie ca aceasta Sarbatoare sa vina cu Sanatate si Liniste in familia ta
0
05-05-2013, ora 13:32
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Multumesc mult ! doar ca tratamentu nu isi face efectul si azi noapte ia fost rau, starea lui e la fel de rea.Paste ca acesta nu am avut in cei 38 de ani ai mei de viata. Asa sarbatori nu doresc nici dusmanilor mei.Doctorul il trimite acasa sau la sanatoriudupa 7 zile ca nu il mai poate tine in spital., si nu stim unde sa il ducem.ca e vacanta si nu gasim un spital sau sanatoriu cit mai urgent.e cam agitat si coleric.Cine ma poate ajuta sa gasesc un spital bun sau un sanatoriu, pina isi mai revine sa il putem ingriji acasa.? Va multumesc Dumnezeu sa va de-a sanatate, pace, liniste si bucurii!
0
05-05-2013, ora 14:50
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Mai bine luati-l acasa chiar daca-i dati medicatie, asa puteti sa stati prin rotatie cu el si poate sa-si revina.
Daca vede familia in jur, este ajutat sa se elibereze de emotia urita distructiva, poate sa-si revina.
Indiferent cit de grav este acum, lucrurile nu vor fi mereu asa.
Trebuie sa i se repete lucruri care pot stimula increderea chiar daca acum nu pricepe nimic si e haos in el si in manifestarile lui.
In spital sau oriunde nu au ce sa faca prea interesant, doar il imobilizaeza in starile violente, il sedeaza si cam atit.Poate si faptul ca acum e in spital asociat cu socul ce sigur l-a trait nu au un efect tocmai bun asupra perceptiei lui.
Stiu ca e tare greu sa mai stii ce sa faci in astfel de situatii, ce e mai bine pt el, dar va trebui sa indurati, nu e vina nimanui, nici el nu si-a dorit asta, nici familia nu-i vinovata, s-a intimplat ceva rau si e cumplit de acceptat.

Pastrati-va calmul si puterile, o sa aveti nevoie
0
05-05-2013, ora 21:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Cryna r

Internati-l la Cluj si aveti grija sa isi inghita medicatia si sa nu o arunce.

Iesirea din episod se face intr-o luna-doua. Aveti rabdare.
Tratamentul minim de urmat este de un an, apoi, numai cu acordul medicului incearca sa scada si sa constate daca nu vireaza din nou.

Sunt multi bonavi cu psihoze care au petrecut multe sarbatori de Pasti si de Craciun la spital.
Cu siguranta ca nu ele sunt motivele episoadelor psihotice, dar bolnavii trebuie urmariti si monitorizati strict sa isi ia medicamentele in aceste perioade.
0
06-05-2013, ora 17:37
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Pentru Cryna r,

Irascibilitatea şi pierderile de memorie au apărut BRUSC.
Tu eşti foarte mirată de degradarea severă şi bruscă a stării lui de sănătate: 'mi se rupe sufletul cind il vad asa, dintr-un baiat tinar plin de viata, care nu a avut nici o boala, sa ajunga asa'; 'Fratele meu a lucrat ca agent de paza si a facut multe teste psihologice si consulatii periodice ptr are permis de port arma. i-au iesit toate foarte bune'

Fratele tău INSISTA SĂ VINĂ POLIŢIA SĂ ÎL AJUTE: 's-a inbolnavit dintr-o data nu a mai putut lucra. a inceput sa se inerveze foarte tare, sa vb foarte mult, se teme ca niste oamenii ar putea sa ii faca rau, striga si cheama politia sa il ajute'. Tratamentul psihiatric nu îi este de ajutor: 'tratamentul nu isi face efectul, uneori e foarte agitat si vrea sa nu mai traiasca, alteori ne recunoaste'; 'nu doarme nici ziua nici noaptea, nu isi mai recunoaste famila. se trinteste pe jos in furie'

Zău aşa, boala psihică se declanşează şi ea pe un teren vulnerabil... Că nu prea s-a auzit de cazuri de oameni cu stare bună a sănătăţii, care, fix, ÎN DECURSUL UNEI SINGURE SĂPTĂMÂNI... să ajungă în plin episod psihotic!
'Fratele meu a plecat la munca in Germania in urma cu o saptamina, s-a inbolnavit dintr-o data' S-a îmbolnăvit INEXPLICABIL, deşi, anterior, sănătatea lui mentală a fost confirmată de mai multe baterii de teste psihologice: 'a facut multe teste psihologice si consulatii periodice ptr are permis de port arma. i-au iesit toate foarte bune'


Cam multe nu se leagă.
Mai plauzibil este ca el să fi fost victima unei agresiuni, culminate cu o lovitură în zona capului. Mă gândesc la COMOŢIE CEREBRALĂ. Dacă aşa s-au petrecut lucrurile, fratele tău este un caz de NEUROLOGIE, nu de psihiatrie. Şi are nevoie de IRM neurocranian. (Pentru a înţelege Clara ce vrea să fie o COMOŢIE CEREBRALĂ - dat fiind că tot insistă ea asupra 'episodului psihotic' - este bine de ştiut că manifestările post - COMOŢIE CEREBRALĂ imită destul de derutant aspectele episodului psihotic. Iar dificultăţile de diagnostic sunt şi mai mari în cazul pacienţilor cărora şocul le-a alterat amintirile recente).
0
06-05-2013, ora 18:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Verbina

"Fratele meu a plecat la munca in Germania in urma cu o saptamina, sa inbolnavit dintr-o data nu a mai putut lucra.a inceput sa se inerveze foarte tare, sa vb foarte mult, se teme ca niste oamenii ar putea sa ii faca rau, striga si cheama politia sa il ajute.a amenitat patronu de acolo.nu doarme nici ziua nici noaptea, nu isi mai recunoaste famila.se trinteste pe jos in furie.Are crize uneori e mai bine si stie si intelege tot, alteori nu."

Tabloul este de episod psihotic. Faptul ca a fost necesara prezenta unuia dintre frati cu el o indica cu atat mai mult.
Oricum la internare i se fac analize, inclusiv computer tomograf.
0
06-05-2013, ora 19:10
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Ar fi mai rezonabil ca mai întâi să o întrebi pe doamna dacă fratelui ei i s-a făcut sau nu o tomografie craniană.
0
07-05-2013, ora 11:57
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Nu i- sa facut tomografie craniana, ecefalograma sau Rmn. la cap.Ne gandim si noi ca poate sa ii fie afectat creieru.Nici analize de sange nu i-au facut.Dar acum l-am mutat la un alt spital si Slava Domnului e mai bine. Doamna Doctor o sa ii faca si investigati la cap si tot ce e necesar ! E foarte linistit acum si sta singur si il ajuta Doamnele asistente si infirmiere.Si a inceput sa recunosca toata familia si sa isi amintesca lucrurile din trecut ! Multumesc ptr raspunsuri si sa aveti parte de sanatate ca e mai buna decit toate !o zi placuta !
0
07-05-2013, ora 12:20
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Mda, probabil ca l-au tratat cu acel abilify ca sa nu iese imediat din episod si sa-l tina mai mult internat iar aici unde este i-au dat alt tratament ! Interesati-va putin ce medicatie a primit dincolo, am eu aceasta banuiala !
0
08-05-2013, ora 07:19
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, ma bucur pentru fratele dvs. Odata disparuta starea de confuzie poate fi mai receptiv. Verificati ce anume il preocupa cum a perceput el boala si in ce masura considera ca detine lucrurile sub control/este constient ca ar putea face lucruri fara voia lui. Apoi ajutati-l sa inteleaga ce tip de comportamente il avantajeaza.
Numai bine
0
11-05-2013, ora 09:16
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Multumesc tuturor ptr incurajari si ca santeti alaturi de mine.Fratele meu se simte mai bine iar noi familia facem tot ce ne sta in putinta sa il ajutam sa treaca peste aceasta perioada grea din viata lui.Si ii doresc sa fie cel mai sanatos si fericit dintre noi.sa aveti o zi placuta dragi mei prieteni !
!
0
27-08-2013, ora 09:03
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
cum sterg si eu un msg sau o intrebare ? va rog cine ma poate ajuta ?multumesc ! sa aveti o zi buna !
0
27-08-2013, ora 14:39
LightUp
Nu este medic/terapeut
LightUp
Cryna r, am citit ambele tale subiecte am vazut ca si fratele tau si copilul tau seamana ca manifestari si nu este nici o boala ci doar o departare de Dumnezeu. Ati trait probabil formal relatia cu Dumnezeu, a fost o credinta probabil de cateva vizite la biserica si atat fara intelegerea esentei credintei care este ajutorarea oamenilor mai ales a celor din familie. Asa a ajuns neinteles fratele dumneavoastra, acum copilul si singurul raspuns pe care il dati 'este bolnav psihic il internam', devine inca o victima drogata a psihiatriei, faceti o greseala si impotriva fratelui, urmeaza si o greseala si impotriva copilului si bineinteles si o greseala si impotriva lui Dumnezeu.

Este in familie o atitudine de neimplicare, asta inseamna familie nu abandon ci ajutorare, si care dintre voi a fost mai slab a clacat la prima schimbare a mediului cum a fost fratele tau. Ceva in neregula este in familia voastra ai un frate si un copil cu aceleasi simptome. Ai vorbit cu fratele tau daca a intrat in afaceri ilegale acolo, dar era doar de o saptamana cand sa faca asta? Sau poate ati avut probleme cu vecinii si au chemat cumva raul asupra familiei?

Daca sunteti ortodocsi mergeti la mai multe slujbe de Maslu sunt foarte bune pentru alungarea raului, faceti sfintirea casei si mai ales spovediti-va pacatele, acolo este raspunsul asa cum a fost si la mine in marturisirea pacatelor. Daca sunteti protestanti vorbiti cu pastorul sa va citeasca ceva de aparare impotriva raului dar in primul rand marturisiti cu sinceritate unde ati gresit in viata, noi de fapt permitem intrarea raului in noi care se manifesta apoi foarte urat mergand la asa-zisele boli psihice care nu sunt de fapt decat boli ale sufletului. Lasati varianta psihiatriei, uitati-va pe forum nu s-a vindecat nimeni niciodata asa, pentru ca solutia nu este materiala ci spirituala si solutia nu este tratarea unui creier care de altfel este sanatos ci a unui suflet bolnav. Dumnezeu sa va ajute sa va schimbati!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
 • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
 • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
 • Pericolele utilizării Facebook-ului
 • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
 • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
 • Depresia
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.