Alopecie difuza

11-11-2008
Michelangelo
Nu este medic/terapeut
Michelangelo
Am primit diagnosticul de alopecie difuza in urma cu un an si mi s-a prescris Alopexy solutie 60 ml/luna, timp de 3 luni. La 3-4 luni dupa terminarea tratamentului, problema caderii parului parea sa fie rezolvata, insa dupa alte cateva luni a inceput sa-mi cada mult mai mult decat inainte de tratament. Pielea capului este foarte sensibila, am deseori o senzatie de durere cand o ating sau cand ma perii, parul de ingrasa foarte repede, firul este foatre subtire si foarte moale. Mi s-a prescris Aminexil (din gama Vichy), insa parul mi-a cazut in continuare si dupa acest tratament (stiu ca efectele nu apar imediat, dar asteptam o mica schimbare...). Astazi medicul mi-a recomandat iarasi Alopexy si ceva in plus: Revalid, insa ma inspaimanta gandul ca dupa incetarea tratamentului cu Alopexy (Minoxidil, 2ml) o sa ma uit iar cu groaza cum imi cade parul (care oricum s-a rarit considerabil.) Cand mi s-a dat Aminexil-ul mi s-a spus ca s-au obtinut rezultate mai bune cu el decat cu Alopexy... Mentionez ca am facut si cateva nalize uzuale de sange si totul pare sa fie in regula. In speranta ca mesajul meu va fi citit de un medic specialist, astept cu nerabdare raspunsurile la cateva dintre intrebarile care ma framanta:


1. Intreruperea tratamentului cu Alopexy este insotita intotdeauna de caderea excesiva a parului. E tratat doar efectul si asta doar pe termen scurt?
2. Ma tratez de hipotiroidie de 2 ani si stiu ca si aceasta afectiune este o cauza a caderii parului, dar poate duce la o cadere atat de accentuata a parului? Si este in cazul de fata singura cauza?
3. Un numar de 180 de fire cazute/ zi ar trebui sa ma ingrijoreze?
4. Ce investigatii ma sfatuiti sa fac pentru a determina cauza acestei probleme?

Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra!
Multumesc anticipat.

Cu deosebita consideratie,
Michelangelo
10 comentarii
0
11-11-2008, ora 01:02
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Alopeciile necicatriceale difuze(au cauze foarte diferite) - Pot, de asemenea, sa fie urmarea unui soc nervos sau a unui stres (avort, soc psihologic - afectiv sau profesional, surmenaj, interventie chirurgicala, nastere). Numeroase medicamente (anticoagulante, anticonvulsivante, antitiroidiene, betablocante, hipocolesterolemiante, retinoide, anticanceroase) sunt adesea responsabile de o cadere difuza a parului. Maladiile infectioase cu febra mare (gripa hipertermica, infectia bronsica, scarlatina), tulburarile endocrine (diabet, hipotiroidie, hipertiroidie) si bolile metabolice (anemie, carenta de fier, regimul de slabire) pot antrena o alopecie trecatoare.
In sfarsit, agresiunile mecanice sunt responsabile de alopecie: perierea violenta, vopsirea parului, permanentele, spalarile prea frecvente sau tricotilomania (ticul care consta in smulgerea unor smocuri de par, care se observa mai ales la copii). Totusi, se intampla ca uneori sa nu fie depistata nici o cauza. Trebuie respectata igiena pielii capului; spalarea blanda cu sampon o data sau de doua ori pe saptamana, suprimarea sau distantarea manipularilor chimice sau mecanice agresive (permanente, vopsiri). Tratamentele generale bazate pe vitaminele din grupul B pot ajuta. Eficacitatea minoxidilului, intrebuintat local sub forma de solutii (doua aplicatii pe zi timp de 6 luni), este temporar satisfacatoare.La incetarea tratamentului, parul cade din nou, dar tratamentul poate fi reluat.
0
14-11-2008, ora 11:10
Michelangelo
Nu este medic/terapeut
Michelangelo
Va multumesc pentru raspuns!
Va doresc multa sanatate.
0
07-12-2008, ora 11:54
costachemihaela
Identitate neconfirmată
costachemihaela
Afectiunile tiroidine sunt o cauza a alopeciei difuze. De asemenea trebuie sa iti dozezi nivelul fierului, sideremia.
Sunteti femeie sau barbat?
0
07-12-2008, ora 16:47
Michelangelo
Nu este medic/terapeut
Michelangelo
Stimata Doamna Dr. Costache Mihaela,

Sunt femeie, am 33 de ani, iar hipotiroidia pe care o am o tratez de 3 ani si merg la interval de 3 luni la medicul endocrinolog, care, in functie de valoarea TSH-ului imi ajusteaza sau nu doza de Euthyrox. Alte informatii: am parul lung (peste nivelul umerilor cu cativa centrimetri), care se ingrasa foarte repede, la 2 zile trebuie sa-l spal, pentru ca altfel are un aspect neingrijit. In ce priveste sideremia, medicul dermatolog a considerat ca nu mai este nevoie sa fac o fac pentru ca, in urma cu un an, aceasta se situa in limite normale, deci, recent nu am facut-o. Am incercat, asa cum am spus mai sus, diverse tratamente, insa parul cade in continuare destul de mult. Ce investigatii considerati ca as putea sa mai fac? In urma cu o saptamana mi-au aparut si o mancarime si niste "cosuri" pe pielea capului, insa nu am ajuns la doctor in speranta ca o sa dispara de la sine. Acum pruritul s-a mai diminuat. Iertati-mi ignoranta, poate fi vorba de prezenta unei ciuperci?
Astept raspunsul dvs. si va multumesc anticipat.

Cu cele mai bune ganduri,
Michelangelo
0
08-12-2008, ora 21:01
costachemihaela
Identitate neconfirmată
costachemihaela
Ar trebui sa faci si o echografie ovariana, in vederea depistarii chisturilor ovariene, precum si dozari hormonale ca FSH, LH, testosteron liber. Ar putea fi vorba de o alopecie androgenetica, si in acest caz trebuie sa faci tratament cu Alopexy timp de mai mult luni. Rezultatele se vad dupa 3 luni de la inceperea tratamentului, si la inceperea tratamentului caderea parului se poate accentua. Tratamentul nu trebuia intrerupt, ci trebuia continuat.
0
09-12-2008, ora 00:28
Michelangelo
Nu este medic/terapeut
Michelangelo
Stimata Doamna Dr. Costache Mihaela,

Va multumesc pentru toate informatiile si recomandarile facute. M-ati indrumat catre efectuarea unei ecografii ovariene, insa, in conditiile in care eu iau anticonceptionale (Diane 35), poate exista suspiciunea de chisturi ovariene? In ce priveste Alopexy, tratamentul mi-a fost prescris pe o perioada nu mai mare de 3 luni, iar eu am respectat indicatiile medicului. Am ceva reticente fata de Alopexy pentru ca am citit (si am vazut si din proprie experienta) ca daca solutia nu mai este aplicata, caderea parului reapare si este mai accentuata. Deci e un remediu temporar, gresesc? Se poate utiliza Alopexy toata viata, este asta o rezolvare?

Cu cele mai bune ganduri,
Michelangelo
0
09-12-2008, ora 10:12
costachemihaela
Identitate neconfirmată
costachemihaela
Daca ti-a fost recomandat Diane 35, inseamna ca este vorba despre o alopecie androgenetica. Una din cazuzele alopeciei androgenetice sunt chisturile ovariene si alopecia este o consecinta a acestor chisturi. Diane 35 are in componenta un antiandrogen care incearca sa combata efectele androgenilor in exces la nivelul foliculului pilos. Deci daca iei Diane 35 nu inseamna ca nu ai chisturi ovariene. Tratamentul cu minoxidil se face timp de ani de zile, evaluarea se face dupa 1 an de tratament, si daca suferi de aceasta afectiune probabil va trebui sa urmezi ani de zile tratament cu minoxidil.
0
09-12-2008, ora 10:54
Michelangelo
Nu este medic/terapeut
Michelangelo
Stimata Doamna Dr. Costache Mihaela,

Diane 35 mi-a fost prescris de medicul ginecolog in urma cu cativa ani de zile pentru tratarea ovarelor polichistice si de atunci tot iau, bineinteles cu pauze. Ultima ecografie a sferei genitale am facut-o in februarie, anul acesta, si totul era in regula, iar medicul dermatolog mi-a spus ca este exclusa prezenta unor chisturi daca iau Diane 35. Cat despre Alopexy, nu mi-a spus ca se administreaza pe o perioada asa mare, ci doar ca Aminexil-ul da rezultate mai bune decat Alopexy.
Va multumesc mult pentru toate informatiile si pentru atentia acordata.

Cu deosebita consideratie,
Michelangelo
0
21-02-2009, ora 11:55
vio_bobe
Nu este medic/terapeut
vio_bobe
am un baiat de 10 ani si a fost diagnosticat cu pelada dar nu i s-au facut nici un fel de analize pentru aflarea cauzei. I s-a prescris alopexy 7 picaturi pe zi, dar pe prospect scrie ca nu se da la copii si imi este frica sa il dau.Ce sa fac?
0
16-07-2012, ora 21:16
roza23
Nu este medic/terapeut
roza23
buna seara, am fost diagnosticata cu alopecie difuza.mi-am facut analize la sange si mi-au iesit bune.am urmat tratament cu revalid, ducray, vichy, gerovital, alopexy, fara nici un rezultat, mi se ingrasa parul foarte tare si imi cade mereu.ce tratament sa mai urmez in continuare, s-au ce analize as mai putea sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • Peste 200 de gene implicate în apariția cheliei
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • De ce chelesc bărbații?
  • Inteligența artificială ajută la crearea de plasturi cu microace ce regenerează părul la șoareci
  •