Am uitat primele doua pilule contraceptive din folie

Buna, am si eu o nelamurire... iau contraceptive Karissa de 4 luni, ultima pilua am luat-o in data de 5 si nu am inceput urmatoarea folie dupa 7 zile ci dupa 9 zile (am uitat)... in perioada dintre folii, timp in care mi-a venit menstruatia, am avut ultimul raport sexual in data de 7 (dupa doua zile am avut menstruatie)... sunt sanse sa fi ramas insarcinata, dat fiind ca am inceput mai tarziu cu doua zile urmatoarea folie (mentionez ca, intre timp, nu am mai avut raporturi intime). Cum sa procedez in continuare?
5 comentarii

Da, exista sansa sa fie vorba de un contact fertil. Pe de alta parte, probabilitatea este mica, cu atat mai mica cu cat luati contraceptive de mai mult timp. Tineti minte ziua in care trebuie sa reincepeti folie noua intr-un mod foarte simplu: e mereu aceeasi zi a saptamanii (fiindca 28 e multiplu de 7).

Vreau sa mentionez ca el nu a ejaculat inauntru. Asta scade riscul unei sarcini?

1. Testul de sarcina este de incredere la 3 saptamani de la contactul sexual presupus fertil.
2. Daca nu a ejaculat inaintru, probabilitatea unei sarcini este foarte mica (sub 1 %)
2. Daca nu a ejaculat inaintru, probabilitatea unei sarcini este foarte mica (sub 1 %)

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4novynette sunt ieftine...are calitate mai proasta? nu sunt asa de eficiente?
- 12vreau sa iau anticonceptionale
- 7se poate ramane insarcinata cu anticonceptionale?
- 4este posibil ca anticonceptionalele laurina se dea depresii si sa para din nou acneea?
- 8Cat de des pot sa iau postinor?
- 5anticonceptionale si pauzele...
- 23uitat pastila Yasmine
- 3anticonceptionale yasmin - mai devreme sau mai tarziu fata de ora stabilita
- 6Am uitat sa iau pastila, sunt sanse sa raman insarcinata?
- 3Anticonceptionale
- 5anticonceptionale: regividon si microgynon
- 6Daca iau Karissa din prima zi de ciclu.. sunt protejata 100% inca din prima zi?
- 6in luna aprilie mi-a venit menstruatia de 2 ori iar eu am inceput sa iau anticonceptionale
- 6am luat pastila cu 12 ore mai tarziu.. sunt insarcinata?
- 0Am luat o pastila contraceptiva in plus - un raspuns de la medic
- 2In legatura cu anticonceptionale uitate
- 2anticonceptionale fara pauza!
- 2marvelon 21 si antibioticele
- 0Cind pot sa incep anticonceptionalele.
- 0Anticonceptionale intr-o zi oarecare
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: