Am uitat primele doua pilule contraceptive din folie
Buna, am si eu o nelamurire... iau contraceptive Karissa de 4 luni, ultima pilua am luat-o in data de 5 si nu am inceput urmatoarea folie dupa 7 zile ci dupa 9 zile (am uitat)... in perioada dintre folii, timp in care mi-a venit menstruatia, am avut ultimul raport sexual in data de 7 (dupa doua zile am avut menstruatie)... sunt sanse sa fi ramas insarcinata, dat fiind ca am inceput mai tarziu cu doua zile urmatoarea folie (mentionez ca, intre timp, nu am mai avut raporturi intime). Cum sa procedez in continuare?
5 comentarii
Da, exista sansa sa fie vorba de un contact fertil. Pe de alta parte, probabilitatea este mica, cu atat mai mica cu cat luati contraceptive de mai mult timp. Tineti minte ziua in care trebuie sa reincepeti folie noua intr-un mod foarte simplu: e mereu aceeasi zi a saptamanii (fiindca 28 e multiplu de 7).
Vreau sa mentionez ca el nu a ejaculat inauntru. Asta scade riscul unei sarcini?
1. Testul de sarcina este de incredere la 3 saptamani de la contactul sexual presupus fertil.
2. Daca nu a ejaculat inaintru, probabilitatea unei sarcini este foarte mica (sub 1 %)
2. Daca nu a ejaculat inaintru, probabilitatea unei sarcini este foarte mica (sub 1 %)
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Anticonceptionale pt. a impiedica menstruatia catva timp
- 2dupa o pauza cand trebuie luata pilula?
- 13Triregol si sarcina
- 8oare cum sa fac sa-mi vina ciclu mai devreme?
- 10efecte postinor 2
- 5am uitat pastila! URGENT!!!! va rog!
- 2karissa, cum se ia?
- 4Poate ramane gravida daca ia anticonceptionale?
- 3Novynette de cinci ani.. cati ani de acum incolo pot sa mai iau?
- 7posibil sa raman insarcinata?
- 5intrerupere de anticonceptionale
- 7Anticonceptionalele influenteaza testul de sarcina?
- 6yasmin+nizoral
- 8am uitat sa iau 2 pastile
- 10pot avea contact sexual, nu voi ramane insarcinata?
- 10cum iau anticonceptionalele
- 4a 6-a pastila de mercilon uitata. e nevoie de contraceptie de urgenta?
- 4Nu am luat anticonceptionale corect
- 3Sunt însărcinată? Ajutor!
- 0Pastila pierduta si trecerea de la un contraceptiv la altul
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: