Artroscopie degenerare mucoidala LIA

01-03-2024
comisarul
Nu este medic/terapeut
comisarul
Buna ziua,

pentru o degenerare mixoida severa LIA (fara anomalie de semnal LIP, cu traseu normal. LIA cu structura global modificata, cu ingrosare difuza la 18 mm transv si pierderea aspectului fibrilar normal, cu traseu cazut in santul intercondilian prin alungire globala, cu aspect de degenerare mixoida severa. Doar cca 5% din fibrele situate langa teaca ligamentara mai au semnal si grosime normala) se poate face o artroscopie pentru debridare LIA ?

Doua RMN consecutive la 1 an diferenta arata acelasi lucru.

La toti medicii la care am fost la consultatii imi spun ca ligamentul e acolo si nu trebuie umblat la el daca nu e rupt, dar mie imi afecteaza viata de zi cu zi, iar durerile sau intensificat, cunoasteti vreo clinica sau doctor care face aceasta interventie asa numita debulking of acl ? Nu am gasit nimic in literatura de la noi, in schimb dupa o cautare in engleza sunt mii de astfel de cazuri si solutii, dar nu la noi.
1 comentarii
0
01-03-2024, ora 13:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Raspunsul este destul de complicat si depinde de datele D-voastra personale (sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv), de examinarea clinica directa, dar mai ales de asteptarile D-voastra in privinta acestui genunchi.
Nu veti putea avea un genunchi "normal", dar veti putea functiona "corect", cu sau fara vreo interventie chirurgicala, cu conditia evitarii sporturilor agresive pentru genunchi (jogging, foot-ball, hand-ball, basket-ball, tenis etc).
Interventii chirurgicale intempestive si fara o justificare rezonabila pot degrada iremediabil situatia actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: