Autism băiețel de 3 ani - doar câteva cuvinte si cateva sunete

31-07-2019
Alinapantiru
Nu este medic/terapeut
Alinapantiru
Buna.am băiețel de 3ani si 2luni si nu prea vorbește.doar câteva cuvinte si cateva sunete.noi suntem din piatra neamț și medicii de acolo mi au spus că copilul are autism.am fost si la iasi la noi socola si mi au spus contrariu.a zis sa ma ocup mai mult de el ca e răsfățat.sincer nu stiu ce sa cred!!copilul nu face lucruri repetitive si se joaca cu jucării normal doar ca isi astupă urechile la zgomote mari si nu se joaca cu copii. va rog ajutati ma cu un sfat!!
5 comentarii
0
31-07-2019, ora 19:24
360
Nu este medic/terapeut
360
nu cunosc simptomele autismului, dar ecuatia e simpla. sfaturile doctoricesti date de doctori nu pot fi comparate cu cele ale profesorilor.
ai incercat sa vezi psihiatru/psiholog pt diagnosticare ? ei sunt cei care pot da astfel de diagnostic
0
31-07-2019, ora 23:27
Alinapantiru
Nu este medic/terapeut
Alinapantiru
Da am fost la psiholog in piatra neamț și mi spun unii ca au autism iar alții spun că nu.iar la iasi am mai fost la dr Arsenal care este psihiatru infantil di el mi a spus că e autism virtual din cauza expunerii îndelungate la ecrane.Nu stiu ce sa fac.sa mai cer parerea altui psihiatru din alt judet sau sa astept ca copilul sa mai creasca?!
1
01-08-2019, ora 00:00
360
Nu este medic/terapeut
360
o solutie ar fi sa studiezi simptomele folosind articolele de pe internet. astfel poti asocia simptomele copilului cu simptomele autismului si poti constata daca are sau nu autism. zic asta pt ca mai e varianta in care copilul sa aiba simptome pe care nu le constientizezi ca fiind negative pana nu vezi un articol care sa specifice ca comportamentul respectiv este specific autismului.

in caz ca nu gasesti articole in romana, si nu stii engleza, poti sa-mi zici, iar atunci caut eu articole inengleza despre autism si ti le traduc. articolele pe care le voi citi fiind webmd, mayoclinic, healthline, si altele care sunt acreditate
0
14-10-2019, ora 01:46
Denisa Ungureanu
Nu este medic/terapeut
Denisa Ungureanu
Si eu am primit tot felul de raspunsuri. Ma intreb mereu de ce in cazul unor copii cu anumite probleme, avand in vedere ca mergem la specialisti, nu pun un diagnostic clar. Cred ca au lucrat cu copii autisti stiu cum se manifesta si tot asa, e foarte ciudat. Ma intreb cum de nu exista anumite teste, cum sunt testati acesti copii inainte sa fie pus un diagnostic, noua ni s-a spus doar uitandu-se putin la el., , Care sunt ochii lui Myckey Mouse?" copilul stie cine e Mickey dar desenul ala era ceva asemanator nu Mickey pe langa asta copilul arata in mod normal doar ca nu a vrut sa coopereze, , , e autist" - un diagnostic care implica multa munca, cum sa dai diagnostice asa fara sa asculti parintele macar despre copil. Fara sa ne intrebe ce face, cum se comporta. Asa ceva putem vedea la Piatra Neamt. Nu generalizez pentru ca mai apoi am dat de o doamna psiholog deosebita care ne-a sfatuit ce sa facem pe viitor cu copilul si suntem sigur pe cea ne-a îndrumat.
0
14-10-2019, ora 01:48
Denisa Ungureanu
Nu este medic/terapeut
Denisa Ungureanu
Putem discuta mai pe larg daca doriti pentru ca asemeni dumneavoastra si copilul meu este afectat de mediul virtual.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul