Fluturat de maini poate fi si din alte motive decat autism?

16-01-2022
NPop
Nu este medic/terapeut
NPop
Buna seara, fetita mea in varsta de 3 ani flutura din maini de foarte multe ori pe zi. Face asta de cand avea 4-5 luni atunci cand se bucura. Pare ca este singurul stereotip pe care il prezinta. Este foarte dezvoltata din punct de vedere verbal, de la 1, 2 ani spune cuvinte simple si de la 1, 5 ani a inceput sa vorbeasca in fraze. Este foarte atenta la ce se intapla in jur, foarte receptiva si afectuoasa. Recent a inceput sa repete intrebarile pe care le pune, dar pare mai degraba cu intentia de a fixa informatia. Majoritatra intrebarilor sunt despre cuvinte in limba engleza. Este la o gradinita bilingva si deja ste foarte multe cuvinte in engleza. La gradinita socializeaza destul de bine, insa in general este retrasa si relativ timida. In parc nu se joaca cu alti copii de varsta ei si socializeaza rar. Catodata poate sa fie si agresiva cu copiii apropiati de varsta, atunci cand vin spre ea sau o deranjeaza. Le spue sa plece de langa ea.
Cel mai mult ne pune semne de intrebare acest fluturat din maini. Incercam sa intelegem daca poate avea probleme neurologice sau poate fi vorba de un autism inalt functional. Exista posibilitatea sa fie un simplu stereotip? Avand in vedere ca se intampla demult, poate fi corectat? Din ce observ ea poate fi intrerupta foarte usor din asta, nu pare niciodata “rupta” sau pierduta. am incercat sa ii spunem sa nu mai faca asa dar fara success.
4 comentarii
0
17-01-2022, ora 10:25
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Este dificil de pus un astfel de diagnostic pe baza descrierilor dumneavoastra. Este necesara o evaluare psihologica realizata de catre un psiholog cu experienta.
0
18-01-2022, ora 10:11
NPop
Nu este medic/terapeut
NPop
Buna ziua, multumesc de raspuns. In principiu nu caut neaparat un diagnostic, imi dau seama ca e dificil de pus, chiar si daca revin cu alte descrieri. Ma interesa mai mult sa stiu daca acest fluturat de maini poate aparea si din alte motive. Tot ce gasesc online legat de fluturat din maini este conectat cu autismul. Absolut tot. Eu incerc sa vad daca stie cineva un alt motiv pentru asta. Sau daca exista parinti care s-au intalnit cu acest gen de manifestari fara sa fie vorba de autism.
Multumes!
0
26-10-2022, ora 12:31
ClaudiaSI
Nu este medic/terapeut
ClaudiaSI
Buna ziua,
Fetița mea in vârsta de 4 ani și 4 luni flutura din mâini de când era Bebeluș.
De acelasi lucru m-am lovit și eu pe internet, tot ce citeam online despre fluturatul mâinilor ma ducea către autism. Ea este foarte receptivă, sociabilă, cu alte cuvinte nu are nimic din celelalte semne și simptome ce ar duce la un diagnostic ca autismul.Am discutat cu un psiholog care i-a urmărit comportamentul pe o anumită perioada de timp și m-a linistit. A catalogat acest gest ca fiind unul inocent, ce o sa dispară odată cu trecerea timpului. Exact așa este, obișnuiește sa fluture mânuțele din ce in ce mai rar atunci când se bucura.
Țin sa mentionez ca nu am oprit-o sau intrerupt-o niciodata din manifestarea acestui gest.
Pentru liniștea Dvs este cel mai bine sa vorbiți cu un psiholog.
Sanatate multă va doresc!
0
05-12-2022, ora 14:00
Yara
Nu este medic/terapeut
Yara
Bună ziua, va rog îmi puteți spune dacă fetita dvs mai flutura încă mânuțele? Am o fetita de 11 luni care face același lucru de mai multe ori pe zi fără un motiv neapărat, cam de pe la 5 luni. Sunt destul de speriata pt ca și eu orice am cautat pe internet toate duc către autism. Voiam doar sa știu dacă fetita dvs e bine și dacă s.a oprit din a face acest gest. Va mulțumesc pt un eventual răspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul