Batatura in talpa de marimea unei monezi de 5 bani si de culoare vinetie

12-07-2012
elly_ta
Nu este medic/terapeut
elly_ta
Buna ziua,
Sotului meu i-a aparut in talpa o batatura de marimea unei monezi de 5 bani, de culoare vinetie. A jucat tenis cu piciorul, descult, pe un teren din beton. Nu este dureroasa dar nu trece, si-a pastrat aceeasi forma si culoare. Pe de alta parte, acum cateva zile i s-a pus un carcel la un deget de la picior si a ramas cumva inclestat. A trebuit sa traga de el ca sa-l aduca in pozitia normala. La o zi sdupa acest incident i-a aparut pe acel deget, undeva mai jos de unghie o batatura de aceeasi culoare vinetie. As vrea sa stiu daca au legatura aceste bataturi intre ele, cu mentiunea ca sotul meu este diagnosticat cu diabet de tip II, si daca trebuie sa ne puna vreun semn de intrebare.
Va multumesc.
5 comentarii
0
12-07-2012, ora 23:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca situatia este destul de serioasa, fiind vorba cu mare probabilitate despre un malperforant plantar incipient (pot exista si alte zeci de posibilitati).
Ce greutate/inaltime are pacientul?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-07-2012, ora 08:59
elly_ta
Nu este medic/terapeut
elly_ta
1, 85 cm si 105 kg.
Multumesc mult ca mi-ati raspuns si va rog sa ne indrumati cumva avand in vedere ca ati spus ca situatia este destul de serioasa.
Va multumesc!
0
13-07-2012, ora 09:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa intelegeti ca, in cazul celor 20 kg in plus, un diabetic nu are voie sa-si utilizeze astfel piciorul...mersul descult este interzis in cazul piciorului diabetic, datorita neuropatiei plantare, cat si macro- si micro-angiopatiei.
Poate fi vorba numai despre o fractura, dar poate fi si debutul malperforantului plantar, tipic piciorului diabetic.
In afara consultatiei clinice la specialistul in chirurgie vasculara (pentru aprecierea stadiului afectarii vasculare) trebuie sa evitati o buna perioada de timp contactul zonei afectate cu solul.
Si nu trebuie uitati ca diabetul de tip 2 se datoreaza greutatii exagerate, iar singurul tratament real al acestui tip de diabet consta din normalizarea greutatii (-20 kg).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
10-06-2013, ora 13:29
MBL86
Nu este medic/terapeut
MBL86
Buna ziua,

Am o problema de cativa ani: am in talpi o zona(spre degete) cu o batatura destul de mare (pe fiecare talpa) si adanca si calcaiele mi se incarca cu piele moarta! Ma duc lunar la pedichiura si imi curata acolo si ma dau cu creme pentru calcaie. Am mai incercat tratamente cu diferite creme de la farmacie si nimic. Este o crema speciala sau se pot opera aceste bataturi? As dori si o crema pt calcaie, sa nu se mai ingoase atat de tare pielea? Multumesc!
0
10-06-2013, ora 23:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Daca veti lectura informatiile de pe acest link
http://medlive.hotnews.ro/bataturile-plantare-nu-se-trateaza-la-cosmetician-sau-dermatolog-si-nu-se-indeparteaza-chirurgical.html
si
http://www.chirurgiapiciorului.ro/Chirurgia%20antepiciorului/Metatarsalgii, %20boala%20Morton.html
veti intelege ca este total ilogica si contra-productiva indepartarea bataturilor, care reprezinta un fel de """manusa""a piciorului. Este ca si cum ati incerca sa luati carbuni incandescenti fara manusi de protectie..
Problema este una de natura mecanica, si anume existenta unei hiper-presiuni in punctele unde organismul creeaza batatura de protectie...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul