cafea pe timpul sarcinii

20-08-2014
andeibi
Nu este medic/terapeut
andeibi
Buna ziua. Sunt insarcinata in 13 saptamani si de o perioada simt nevoia sa beau cate o ceasca de cafea, fara cofeina desigur. Inainte de a ramane insarcinata nu eram o consumatoare de cafea, rareori cand mi se facea pofta gustam. Afecteaza bebelusul consumul de cafea fara cofeina?
2 comentarii
0
16-10-2014, ora 22:50
Dietetician Calutu Mirela
Nutritie si dietetica, Craiova
Dietetician Calutu Mirela
Buna ziua
Cafeaua este un produs care a trecut de multe ori din categoria produselor ce prezinta risuri pentru sanatate in cea a produselor cu beneficii pentru sanatate, dar si invers. In ceea ce priveste consumul de cafea (cu cofeina!) s-a atras atentia ca acesta, consumata in exces in perioada sarcinii, poate duce la nasterea de copii prematuri sau chiar la nastere peste termen. Mai nou, consumul marit de cafea pe timpul sarcinii este asociat cu o crestere a incidentei leucemie la copii de la 60%, pana la 70% - referindu-ne aici la cafeaua cu cofeina!
Diferenta este data, bineinteles, de cantitatea de cafea consumata.
Asadar, in cazul dumneavoastra, un consum de cafea fara cofeina si, mai ales - un consum moderat, de 1-2 cesti de cafea, nu reprezinta nicidecum o amenintare. Precautia are in vedere aportul de cofeina, si acesta este recomandata a fi limitata la maxim 200 mg/zi, deci 1-2 cesti de cafea.
Totusi, daca persista ingrijorarea sau aveti si alte temeri, este bine sa apelati la o consultatie la medicul specialist, care, in functie si de alte date concrete, poate sa va faca anumite recomandari in cunostinta de cauza.
Cele bune!
0
08-05-2015, ora 16:37
Vante
Nu este medic/terapeut
Vante
Iar daca pe timpul sarcinii schimb cafeaua cu laptele de migdale?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul