Compușii din cafea ce pot preveni apariția diabetului de tip 2

©

Autor: Redacția ROmedic

Compușii din cafea ce pot preveni apariția diabetului de tip 2
Studii anterioare au arătat ca un consum moderat de cafea poate preveni apariția diabetului de tip 2. Într-un studiu recent publicat în Journal of Natural Products s-a arătat și care sunt acești compuși ce contribuie la efectul benefic.

Persoanele cu diabet de tip 2 prezintă și rezistență la insulină, un hormon ce ajuta la transformarea glucozei din alimente în energie. Pentru a preîntâmpina această rezistență, pancreasul produce mai multă insulină, însă deseori nu este suficientă. Glicemia ridicată  poate afecta considerabil sănătatea, iar anumite predispoziții genetice sau care țin de stilul de viață și alimentar pot influența negativ sau pozitiv acest lucru.

Efectele benefice ale cafelei au fost puse pe baza cofeinei, însă studiile au aratat că și cafeaua decofeinizată prezintă efecte benefice asupra glucozei și a insulinei.

Cercetătorii au investigat diferite tipuri de cafea și acțiunea diferiților compuși din cafea asupra unor linii celulare de natură animală în laborator. Cafestolul și acidul cafeic au favorizat creșterea eliminării glucozei în celulele musculare, având rol asemănător medicamentelor antidiabetice. Cafestolul ar putea fi eficient atât în prevenirea diabetului de tip 2, dar și în tratarea lui. Cu toate acestea, filtrele utilizate la prepararea cafelei reduc considerabil nivelul de cafestol din cafeaua preparată, astfel încât și alți compuși din cafea ar putea fi eficienți împotriva dezvoltării diabetului, fiind necesare studii suplimentare în acest sens.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 04-12-2015 | creare: 04-12-2015 | Vizite: 1343
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de cafea și ceai ajută la prevenirea diabetului de tip II
  • Consumul de cafea este determinat genetic, sugerează un studiu
  • Cafeaua decofeinizată ar putea ajuta la sănătatea ficatului
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.