Compușii din cafea ce pot preveni apariția diabetului de tip 2

Compușii din cafea ce pot preveni apariția diabetului de tip 2

©

Autor: Redacția ROmedic

Compușii din cafea ce pot preveni apariția diabetului de tip 2
Studii anterioare au arătat ca un consum moderat de cafea poate preveni apariÈ›ia diabetului de tip 2. Într-un studiu recent publicat în Journal of Natural Products s-a arătat È™i care sunt aceÈ™ti compuÈ™i ce contribuie la efectul benefic.

Persoanele cu diabet de tip 2 prezintă È™i rezistență la insulină, un hormon ce ajuta la transformarea glucozei din alimente în energie. Pentru a preîntâmpina această rezistență, pancreasul produce mai multă insulină, însă deseori nu este suficientă. Glicemia ridicată  poate afecta considerabil sănătatea, iar anumite predispoziÈ›ii genetice sau care È›in de stilul de viață È™i alimentar pot influenÈ›a negativ sau pozitiv acest lucru.

Efectele benefice ale cafelei au fost puse pe baza cofeinei, însă studiile au aratat că È™i cafeaua decofeinizată prezintă efecte benefice asupra glucozei È™i a insulinei.

Cercetătorii au investigat diferite tipuri de cafea È™i acÈ›iunea diferiÈ›ilor compuÈ™i din cafea asupra unor linii celulare de natură animală în laborator. Cafestolul È™i acidul cafeic au favorizat creÈ™terea eliminării glucozei în celulele musculare, având rol asemănător medicamentelor antidiabetice. Cafestolul ar putea fi eficient atât în prevenirea diabetului de tip 2, dar È™i în tratarea lui. Cu toate acestea, filtrele utilizate la prepararea cafelei reduc considerabil nivelul de cafestol din cafeaua preparată, astfel încât È™i alÈ›i compuÈ™i din cafea ar putea fi eficienÈ›i împotriva dezvoltării diabetului, fiind necesare studii suplimentare în acest sens.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 04-12-2015 | creare: 04-12-2015 | Vizite: 2057
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de cafea È™i ceai ajută la prevenirea diabetului de tip II
  • Consumul de cafea este determinat genetic, sugerează un studiu
  • Cafeaua decofeinizată ar putea ajuta la sănătatea ficatului
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.