Pentru o cafea aromată, înghețați boabele înainte de măcinare
©
Autor: Costin Oana
Cercetătorii de la Universitatea din Bath (UK) au găsit o metodă eficientă È™i simplă pentru a intensifica aroma cafelei, respectiv îngheÈ›area boabelor de cafea înainte de a fi măcinate.
Unii băutori de cafea păstrează deja la frigider sau congelator cafeaua pentru a-i menÈ›ine prospeÈ›imea, însă specialiÈ™tii spun că această metodă nu doar că previne alterarea, dar asigură o măcinare uniformă a cafelei în particule fine È™i totodată o extracÈ›ie echilibrată a compuÈ™ilor care oferă savoare. Cu cât diferenÈ›a dintre particulele cele mai mari È™i cele mai mici este mai redusă, cu atât extragerea aromei este mai avansată.
Autorii studiului au experimentat în condiÈ›ii de laborator măcinarea boabelor de cafea diferite temperaturi (de la cea a camerei până la -196°C) È™i au observat că cu cât cafeaua era mai rece, cu atât mai fină È™i consistentă era după măcinare, cu o aromă mai intensă È™i echilibrată. În schimb, măcinarea cafelei la temperaturi ridicate afectează gustul È™i nu asigură obÈ›inerea unor particule uniforme.
Sursa: Science Alert
Unii băutori de cafea păstrează deja la frigider sau congelator cafeaua pentru a-i menÈ›ine prospeÈ›imea, însă specialiÈ™tii spun că această metodă nu doar că previne alterarea, dar asigură o măcinare uniformă a cafelei în particule fine È™i totodată o extracÈ›ie echilibrată a compuÈ™ilor care oferă savoare. Cu cât diferenÈ›a dintre particulele cele mai mari È™i cele mai mici este mai redusă, cu atât extragerea aromei este mai avansată.
Autorii studiului au experimentat în condiÈ›ii de laborator măcinarea boabelor de cafea diferite temperaturi (de la cea a camerei până la -196°C) È™i au observat că cu cât cafeaua era mai rece, cu atât mai fină È™i consistentă era după măcinare, cu o aromă mai intensă È™i echilibrată. În schimb, măcinarea cafelei la temperaturi ridicate afectează gustul È™i nu asigură obÈ›inerea unor particule uniforme.
Mai multe informaÈ›ii despre consumul de cafea, compoziÈ›ie nutriÈ›ională È™i beneficii găsiÈ›i pe larg în acest articol.
Sursa: Science Alert
Data actualizare: 13-07-2019 | creare: 22-06-2016 | Vizite: 1178
Bibliografie
Want to drink better-tasting coffee? Freeze your beans, say scientists, link: https://www.sciencealert.com/want-to-drink-better-tasting-coffee-freeze-your-beans-say-scientists ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ameteli puternice
- Ma simt rau in special cand beau cafea si dimineata
- Cum adica fara cafea in homeopatie?
- Intrebare despre hiperaciditate
- Crize de spasmofilie?!
- Cafeaua in sarcina
- Pastile de dormit si cafea, ce se intimpla?
- Cafeaua si rinichii
- Dependenta grava de cafea si 3 in 1
- Senzatie de slabiciune dupa bautul cafelei