ce sa intampla cu mine si ce pot face sa-mi revin?

09-11-2007
lexy
Nu este medic/terapeut
lexy
Buna, am 23 ani si sunt studenta la Facultatea de Drept. Motivul pt care va scriu este ca nu stiu ce se intampla cu mine exact, sufar de depresie? Totul a inceput acum vre-o luna cand certurile cu prietenul meu au inceput sa fie tot mai dese (tin sa mentionez ca el este in spania de 3 ani, deci avem o relatie la distanta). Motivul pt care au aparut aceste altercatii a fost lipsa lui de atentie.Eu am mult mai multa nevoie de atentie decat imi ofera el zilnic. Din acest motiv am inceput sa am zilnic crize de plans si de isterie. Cand ma apuca aceste crize nici nu mai pot sa vorbesc, si arunc cu ce am in mana. Eu simt k nimik nu ma poate ajuta decat el, insa sper sa-mi fiti de folos. Tind sa cred k el nu da crezare acestor probleme serioase, crede k doar vreau sa-l manipulez in acest fel.
Va cer in mod disperat sfatul!!!Ce sa fac?Imi recomandati niste sedinte de psihoterapie??
Astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand.
Va multumesc anticipat
6 comentarii
0
09-11-2007, ora 00:00
eo
Nu este medic/terapeut
eo
o buna prietena de-a mea se simte si reactioneaza exact cum ai descris tu, in mod special cand vine vorba de prietenul ei.
acum doua saptamani s-a decis sa ia masuri, s-a gandit la un psiholog...dar, pana la urma, s -a hotarat sa discute mai intai cu un preot.s-a spovedit, i-a spus tot ce se intampla cu ea...acum merge timp de 9 duminici la aceeasi biserica.
incearca asa, vorbeste cu cineva care stie de vreun preot care discuta deschis si ajuta oamenii in astfel de cazuri.
multa sanatate.
0
12-11-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna,

Mergi la un psihoterapeut numai daca iti propui sa faci ceva cu modul cum stii sa gestionezi tu o relatie. Si cu nevoile tale reale. Chiar si de atentia de care ai sau nu nevoie si pe care simti sau nu ca o primesti..
Crizele de plans si isterie sunt doar efectul secundar de la altceva. Si acest altceva il poti descoperi tu, impreuna cu un psihoterapeut...

Toate cele bune,
Andrei
0
23-11-2007, ora 00:00
geos80
Nu este medic/terapeut
geos80
la fel ca si tine am trecut am trecut prin aceiasi depresie sentimentala. Singurul sfat pe care til pot da e sa faci orice numai sa iesi din aceasta depresie.Eu nu m-am informat cand am facut depresiea si am facut anxietate. Sincer gaseste o cale de mijloc si... fate bine ca nimic pe lumea ast nu e mai important decat sanatatea. Multa bafta
0
26-11-2007, ora 00:00
iriss_eyes
Nu este medic/terapeut
iriss_eyes
buna, Am citi mesajul tau, si mi-am dat seama k traim o poveste cat de cat asemanatoare. Eu am un prieten kre s-a comportat la fel ca si al tau, si cand spn s-a comportat ma refer ca s-a schimbat cat de cat in bine in prezent. diferenta e k el locuieste la 4 km de orasul meu.si ne vdeam odata la sapt. de precizat aveam o relatie de 5 ani jum. ce am facut eu? dupa atat suferinta si momente de disperare am hotarat sa pun punct. Si am pus...am plecat din viata lui hotarand ca am lucruri mai bune de facut.iar lucrul acesta l-a facut sa si dea seama k ma pierde.iar acum de 2 ani de zile ne intelegem mult mai bine. iar asta a fost cea mai buna realizare din viatat mea.!!!!!!! nu stiu probabil Dumnezeu a vrut sa fie asa, eu iti doresc numai bine...iar dak nu ti s-a rezolvat problema.o sa ti de rezolve mai devreme sau mai tarziu...trebuie sa ai incredere si curaj!!!
0
30-11-2007, ora 00:00
aidinou
Nu este medic/terapeut
aidinou
Faptul ca poti sa legi aceste reactii ale tale de ceva anume este ok. Ar fi bine sa mergi la un psihoterapeut macar pentru cateva sedinte sa vezi daca te poate ajuta.Dar de tine depinde in general cum iti gestionezi problemele de orice fel. Psihoterapeutul te poate ajuta sa depistezi exact aceste probleme si sa gasesti cea mai buna solutie, in schimb iti poate oferi suportul de care ai nevoie.
Ceea ce traiesti nu tine neaparat de relatia in sine, ci mai degraba de tine, de felul cum reactionezi tu, de propriile tale mecanisme. Pot exista si alte probleme in afara relatiei cu prietenul care sa iti determine aceleasi stari asa ca vorbeste cu un psiholog sau psihoterapeut.
0
02-12-2007, ora 00:00
simsky
Nu este medic/terapeut
simsky
http://www.nimh.nih.gov/health/publications/borderline-personality-disorder.shtml
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •