Cer parerea unui medic endocrinolog in vederea unei tiroidectomii totale!

08-10-2016
Veronicasv
Nu este medic/terapeut
Veronicasv
As dori o parere a unui doctor endocrinolog! Am 27 de ani si am fost diagnosticata cu 2 noduli tiroidieni. Unul de 5.7cm lungime pe LTS si al doilea de 1 cm pe LTD. Medicul la care am fost a spus ca e necesara operatia de scoatere a glandei tiroide. Am facut si punctie pe nodulul mare si mi-a spus ca este bening iar cel mic nu a fost "punctionat" pentru ca era prea mic.
Eu nu as vrea sa scot tiroida ci doar nodulii. Mentionez ca analizele imi sunt bune si ca nu ma simt rau. Ce ma sfatuiti? Sa mai consult un medic? Mi-e frica de toate simptomele de dupa operatia de tiroidectomie totala si de asta as vrea sa fie scosi doar nodulii.
Astept raspunsul dv cu mare interes!
3 comentarii
1
08-10-2016, ora 17:23
Dr. Danciu Cristina
Endocrinologie, Cluj Napoca
Dr. Danciu Cristina
Buna ziua,

Se recomanda tiroidectomie totala deoarece exista posibilitatea refacerii nodulilor pe orice rest de tesut tiroidian iar punctia nu este 100% sigura.
Operatia nu este dificila, iar recuperarea este usoara daca sunteti pe mainile unui chirurg specializat pe tiroidectomii.
Postoperator se asteapta 3-5 zile rezultatul biopsiei si apoi daca rezultatul biopsiei este negativ pentru carcinom se initiaza un tratament substitutiv cu hormoni tiroidieni si o luna se vor administra si preparate de calciu si vit D.
Avand in vedere ca analizele d-voastra sunt bune si tratamentul se initiaza imediat postoperator nu ar trebui sa aveti nici un simptom neplacut dupa interventia chirurgicala.

Cu stima,
Dr. Danciu Cristina medic specialist endocrinolog
0
14-07-2017, ora 14:11
Veronicasv
Nu este medic/terapeut
Veronicasv
Buna ziua,
Am efectuat tiroidectomia totala si mi s-a comunicat sa revin cu analizele dupa efectuarea lor. Momentan iau Euthyrox de 100. Astazi am ridicat analizele si am TSH 7.77 iar T4 Free e 1.23. Cand am vazut ca TSH e aproape dublu m-am speriat... Problema e ca programarea la endocrinolg am putut s-o efectuez doar la sf de luna. Sunt foarte speriata! Oare trebuie marita doza de euthyrox? Ce imi recomandati?

Cu respect,
Veronica Neamtu
Suceava
0
04-10-2017, ora 16:19
Rody82
Nu este medic/terapeut
Rody82
Buna ziua.
Am 35 ani, in luna mai am fost depistata cu trei nodului tiroidieni de 1.19/1.59 cm pe lobul drept, iar pe lobul stang mai mici de 0.43/0.24cm.Din cauza acestor noduli care cres in interior am avut si o semipareza usoara pe partea dreapta, acestia apasand pe un nerv.In urma consultului de specialitate la Parhon am fost instiintata ca tebuie sa ma operez, sunt programata pentru operatie in luna noiembrie.Precizez toate analizele legate de tiroida, inclusiv markeri tumorali endocrini, calcitonina si ATPO sunt ok.Dr.endocrinolog mi-a prescris eutirox de 25 si calciu.Dupa 5 luni am repetat ecograful si din pacate noduli au mai crescut.Imi este foarte frica, nu stiu ce sa fac sa mai astept sau sa merg la operatie?

Va multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tiroidectomie fără cicatrice, printr-un nou abord chirurgical
  •