Discuții despre noduli tiroidieni

43 subiecte
Adaugă întrebare / subiect
0 mesaje
199 vizite
Tiroida inflamata ecografic
Autor: Utilizator_216435
Postat la data: 22-09-2021

De 4 ani de zile de cand am aflat ca am 2noduli mici pe tiroida merg anual la control la endocrine. Urmez si tratament cu anticonceptionale pentru chisturi. La ecograf in schimb dl doctor mi a zis ca tiroida e inflamata. Din cauza ca momentan nu pot face analizele imi pun...

2 mesaje
8232 vizite
Nodul tiroidian
Autor: Mky07
Ultimul răspuns: 22-07-2021 20:24, postat de tmscmihai

Buna seara tuturor. Sunt noua pe acest forum si as dori sa va expun situatia cu care ma confrunt in speranta ca voi primi cateva sfaturi si informatii utile. In 2015 am descoperit un nodul pe lobul stang al tiroidei, pe care de atunci il monitorizez la 6 luni. Atunci...

0 mesaje
304 vizite
Homeopat - endocrinologie - noduli tiroidieni
Autor: 29Karla
Postat la data: 20-07-2021

Buna ziua Am nevoie de 2 informatii utile, in lupta cu nodulii tiroidieni. Momentan sunt sub supraveghere fara tratament dar nu vreau sa las treburile in voia sortii, ci caut un tratament homeopat cu rezultate bune. 1) Din experienta dvs.personala, imi puteti va rog recomanda un homeopat destoinic? adica cu rezultate eficiente...

3 mesaje
542 vizite
Sa fie glanda??
Autor: Cătălina 123
Ultimul răspuns: 29-05-2021 18:10, postat de clara_p

Buna seara am si eu o nelămurire sau mai bine zis o problemă daca ar putea sa ma ajute cineva cu un sfat sau cu o lamurire!!!! Acum 6 ani am devenit mamica, la ceva timp dupa nastere am inceput sa am tot felul de stari depresie attacuri de panica...

7 mesaje
1861 vizite
Amorțeli și dureri de brațe și picioare
Autor: Vanesa011
Ultimul răspuns: 02-05-2021 22:04, postat de Didlina

Urgent.Buna seara, de 3 luni mă confrunt cu niște lucruri groaznice la început îmi amorțeau mâinile dar acum asta sa transformat in dureri de oase puternice mâini picioare plus ca la piciorul stâng am pățit un episod de debea m ai puteam meerge durerea este una ca fiind înțepătoare de...

1 mesaje
2806 vizite
Noduli Tiroidieni
Autor: Simona Banu
Ultimul răspuns: 27-11-2020 20:52, postat de Miama

Buna seara. Recent am fost la medicul endocrinolog deoarece aveam o umflatura la gat. După ecografie mi-a spus că am 3 noduli tiroidieni și că în proporție de 70-80% doi dintre eu sunt cancerigeni deoarece sunt vascularizati. Cum își poate da seama avand in vedere că nu am făcut biopsie?

0 mesaje
1904 vizite
Glanda tiroida - As dori sa imi spuneti cum este operatia, cum este dupa operatie
Autor: cozma.lavinia95
Postat la data: 03-07-2020

Buna seara. Sunt Lavinia, am 24 de ani din juc C-ta. Dupa m-ai multe analize si controale am ajuns la "cutit ". Pe 15 iulie sunt programata pentru operatie. Am un nodul tiroidian de 3 cm cu forma nedefinita, si este foarte tare la palpare. As dorii sa imi spuneti...

7 mesaje
6225 vizite
Noduli tiroidieni
Autor: Anamaria0295
Ultimul răspuns: 08-05-2019 14:27, postat de marimax

Buna seara, cine a mai fost in aceasta situatie si ar putea sa ma ajute? Ieri mama mea a fost la un medic endocrinolog care i-a descoperit 3 noduli tiroidieni. 2 destul de micuti, iar al 3 cam mare. Am facut analizele, iar acum asteptam rezultatele. De asemenea i-a recomandat extirparea...

0 mesaje
1313 vizite
Operatie nodul cu moderat risc proliferativ
Autor: deliya
Postat la data: 13-01-2019

Buna ziua, em facut examenul citopatologic prin punctie si am urmatorul rezultat:pe un fond coloid hemoragic vechi si recent sclerocicatricial se identifica frecvente epitelii micromezofoliculare cu pluristratificare centrofoliculara, anizocarioza discreta, hipercromie nucleara moderata in alternanta cu arii cu clearing, rare incizuri, hipercromie nucleara, coloid densificat centrofolicular insotit de microcalcifieri, moderata...

0 mesaje
1597 vizite
Rezultate analize ale tiroidei
Autor: diana.dia27
Postat la data: 11-01-2019

Buna!Mama mea, in varsta de 48 ani a fost diagnisticata cu noduli tiroidieni.In urma analizelor efectuate, rezultatele sunt urmatoarele: FT3=2.9 Anti-TPO=483 TSH=12.1 FT4=8.8 Ma puteti ajuta cu o interpretare? Multumesc!

0 mesaje
3145 vizite
Nodul tiroidian si Markeri Tumorali crescuti
Autor: Delia Săvoiu
Postat la data: 13-12-2018

Buna seara! Am intrat si eu in aceasta comunitate deoarece simt ca imi pierd increderea in doctori, in sensul ca de fiecare data cand merg la control se contrazic si ma fac sa simt ca nu mai pot avea siguranta asupra situatiei. Problema mea a inceput acum cativa ani cu o...

0 mesaje
2554 vizite
Ganglion submandibular inflamat
Autor: alinasudi
Postat la data: 28-08-2018

Buna ziua, De 4 luni am un ganglion submandibular (jugulodigastric) inflamat de aproximativ 1 cm - masurat la ecografie, in urma analizelor recomandate de catre medicul ORL doar ASLO a iesit 400 si am urmat tratament cu antibiotic timp de 7 zile. Problema este ca ganglionul a ramas acolo si...

0 mesaje
1946 vizite
Noduli tiroidieni si la san
Autor: Georgeta Ruxandra
Postat la data: 17-08-2018

S-a gasit la sanul drept :opacitate de intensitate medie, omogena, bine delimitata, de 7/8mm, vizualizata la nivelul cadranelor supero-externe, avand adiacent o alta opacitate cu aceleasi caracteristici de 3/3mm si avand corespondent o imagine policiclica(posibil efect de sumatie).Limfoganglioni axilari de 12/6mm.Calcificare cu caractere mamografice benigne in cadranul infero-intern Limfoganglioni axilari de...

0 mesaje
3573 vizite
Nodul malign tiroida si antidepresive
Autor: anaxor10
Postat la data: 07-08-2018

Buna ziua Va scriu pentru ca sunt ingrijorata pentru o persoana foarte apropiata. Acum un an a primit diagnosticul de nodul malign tiroidian, S a efectuat operatia de scoatere a tiroidei si tratamentul cu iod radioactiv o singura data. La urmatorul control nu a mai fost nevoie, tiroglobulina fiind ok. Acuma urmeaza...

2 mesaje
2180 vizite
Umflaturi in stânga și in dreapta gatului
Autor: anonimus444
Ultimul răspuns: 20-06-2018 22:57, postat de Lauurici

Buna, am 17 ani și am o problema De cv timp cred ca de vre o un an jumate in partea stânga și a dreapta a gâtului mi au apărut niște umflaturi nu cred ca au mai mult de 2 cm nu ma dor la atingere sunt mobili, nu am...

3 mesaje
6121 vizite
Analize tiroida
Autor: daniela-B
Ultimul răspuns: 27-02-2018 17:16, postat de viola64

Va rog ajutati-ma cu interpretarea urmatorelor analize: 1.Analize sange: - Anti-tiroglobulina 504, 1 UI/ml - Anti TPO 13.85 UI/ml - FT4 16.73 pml/l - TSH 0, 12 uUI/ml 2. Ecograful a evidentiat 2 noduli 2, 5 cm si 1, 9 cm.

2 mesaje
4698 vizite
Eutiroidie
Autor: ramdana
Ultimul răspuns: 27-02-2018 17:15, postat de viola64

Buna ziua, am cateva nelamuriri despre tiroida...Acum aproximativ 6 ani, in urma imposibiltatii de a reduce greutatea corporala, am facut un set de analize petru tiroida (tsh, ft4 si ft3 normal, atpo mult peste limita superioara) si am depistat un mic nodul pe lobul stang. Intr-o perioada mai stresanta, in...

2 mesaje
3508 vizite
nodul in zona glandei tiroide
Autor: florindaniel
Ultimul răspuns: 20-01-2018 00:34, postat de Psih. Croitoru Marin

Maine e primul meu consult la glanda tiroida deoarece mi-a crescut un nodul in zona aceea, si deja imi fac fel si fel de idei in cap cum ca ar putea fi cancer si as putea muri in urma lui.. si din ultimul timp am intrat intr-o stare de depresie...

0 mesaje
3913 vizite
Noduli tiroidieni - extirpare glanda tiroida
Autor: Dorinaaa
Postat la data: 18-01-2018

Buna ziua.Am 20 de ani si de curând am fost diagnosticata cu noduli pe glanda tiroida. In urma controalelor si analizelor efectuate la Arcadia (Iasi) s-a constatat ca cel mai bine e sa imi extirpeze glanda. Am nevoie de cat mai multe detalii despre cum o sa fiu, dupa operație?...

0 mesaje
2627 vizite
Hipertiroidism si nodul de un cm!
Autor: sofinel59
Postat la data: 22-12-2017

Buna ziua, din 2013 am fost depistata cu un nodul de 1 cm..totul ok...pana in 2014 Mai cand dupa un infarct cu implantare de STENt, am repetat analizele si Anti-TPO era 257. in Aprilie 2017 urma sa-mi implanteze inca doua Stenturi si au vazut ca am Probleme cu tiroida. Asa...

0 mesaje
2673 vizite
Analize tiroida
Autor: Tomit
Postat la data: 20-12-2017

Buna ziua.In urma cu doua săptămâni mi-a fost descoperit un nodul tiroidian de 3cm.Am facut analize de sânge care spun asa: -Calcitonina 2, 36pg/mL -Tiroglobulina 116, 40 ng/mL -Anti TOI <10, 0Ul/mL -fT4 1, 01ng/ -TSH 0, 694 UUi/mL Medicul endocrinolog mi-a spus asa:este un nodul functional pentru care nu exista tratament, trebuie tinut sub observație. Nu...

3 mesaje
6740 vizite
Cer parerea unui medic endocrinolog in vederea unei tiroidectomii totale!
Autor: Veronicasv
Ultimul răspuns: 04-10-2017 16:19, postat de Rody82

As dori o parere a unui doctor endocrinolog! Am 27 de ani si am fost diagnosticata cu 2 noduli tiroidieni. Unul de 5.7cm lungime pe LTS si al doilea de 1 cm pe LTD. Medicul la care am fost a spus ca e necesara operatia de scoatere a glandei tiroide....

0 mesaje
1943 vizite
vibrocil si afectiunile tiroidiene
Autor: trilliannes
Postat la data: 24-02-2017

Buna ziua, am racit de 10 zile iar la consultul ORL mi s-a prescris sinupret acut, spray cu sare de mare si vibrocil, brufen si aerius. Din pacate am uitat sa mentionez medicului ca am mai multi noduli tiroidieni (functie tiroida nemodificata), insa pentru unul din ei care s-a marit...

2 mesaje
6797 vizite
Nodul tiroidian - tratament cu jodid
Autor: dora84
Ultimul răspuns: 02-09-2016 18:54, postat de Dr. Danciu C

buna ziua.sper sa imi raspunda si mie cineva.in februarie mi_am facut analizele la tiroida aveam tsh 0.47 si ft4 1.40 mi sa gasit un nodul de 2.40.cm am primit teatament cu jodid 100 cate o pastila pe zi timp de 3 luni.acum in iulie mi-am repetat analizele si a iesit...

4 mesaje
6316 vizite
Respiratie dificila si presiune in piept
Autor: gabrielle83
Ultimul răspuns: 30-06-2016 18:38, postat de clara_p

Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat in urmatoarea situatie: am momente cand simt ca un fel de presiune in dreptul gâtului-pieptului si parca imi întrerupe respiratia pentru o secunda dupa care imi creste pulsul si revine starea de apăsare in piept iar...

0 mesaje
3261 vizite
Noduli tiroidieni si tireoperoxidaza f mare
Autor: Camelia29
Postat la data: 18-05-2016

Buna ziua, Am descoperit recent la o ecografie ca am 2 noduli la tiroida de 12 respectiv 13 mm. Am facut analize la recomandarea medicului endocrinolog, si toate au iesit normale (cred eu), mai putin anti tireoperoxidaza, care este mult peste limitele normale. Daca imi puteti spune ce inseamna, ca sa imi...

6 mesaje
6894 vizite
Nodul tiroidian, rog raspuns
Autor: lili6
Ultimul răspuns: 24-04-2016 12:04, postat de lili6

Buna seara! de foarte multi ani am o sensibilitate la gat, prima data la o raceala ma doare gatul şi se irita f repede..am fost la mai multi dr. ORL care mi-au spus ca am deviatie de sept, rinita si ca gatul este inflamat din aceasta cauza pt ca nu...

10 mesaje
16797 vizite
Strangere de gat
Autor: gabrielle83
Ultimul răspuns: 07-04-2016 21:00, postat de fvaleriu

Buna seara, Ma confrunt de doua zile cu o senzatie foarte neplăcută la nivelul gâtului: o apăsare, ca si cum m ar strânge cineva de gât. Senzatia pare localizată undeva in dreptul laringelui cred si nu stiu cum sa o ameliorez sau posibila cauza. Trebuie sa înghit sau sa eructez...

0 mesaje
3656 vizite
Nodul tiroida
Autor: dora84
Postat la data: 05-04-2016

buna ziua.in urma unor analize tiroida mi s_a descoperit un nodul de 2.57 cm moderat vascularizat.pt acest nodul mi sa recomandat jodid 100 mg 1 pe zi si calcivid 600 mg 1 pe zi control peste 3 luni.analizele sunt TSH 0.418 (0.27_4.20) ATPO 1.97 (0_5, 61) FT4 1.15 (1.0_1.6) intrebarea mea...

0 mesaje
4177 vizite
Nodul tiroida
Autor: dora84
Postat la data: 29-02-2016

Buna ziua.in urma unui consult la endocrinolog sa constatat ca am noduli la glanda tiroida fin care unu este de 2.50 cm iar restul fff mici.analizele au iesit in limite normale.nu am nici un simptom.doctorita mia recomandat jodid 100 mg 1 pe zi si control la 3 luni pt a...

4 mesaje
2768 vizite
Interpretarea unor analize
Autor: dudulus_nr1
Ultimul răspuns: 14-01-2016 10:34, postat de MARY flory

Buna ziua.In urma cu o luna am descoperit un nodul tiroidian pe lobul drept al glandei in urma unei ecografii, acesta masoara 22 mm. Analizele de sange cum ar fi TSH, FT3, FT4, Anti TPO au iesit cuprinse intre valorile normale, dar ceea ce ma ingrijoreaza sunt urmatoarele rezultate: WBC...

3 mesaje
2233 vizite
rezultate analize
Autor: cristina olar
Ultimul răspuns: 10-12-2015 20:10, postat de cristina olar

Buna seara am 38 de ani si mi-a fost gasit un nodul tiroidian, am facut mai multe analize dar o sa le scriu doar pe cele care nu au iesit in limitele normale:hemoglobina 15, 5;limfocite% 44.3;colesterol total 262;trigliceride 165;LDL-colesterol 189;estradiol 59.67. intrebarea mea este daca ar trebui sa ma ingrijorez???...

0 mesaje
9983 vizite
nodul tiroidian
Autor: ANAEL
Postat la data: 07-12-2014

Buna seara in urma unei eco-tiroide s-a descoperit un macronodul de 13/16 mm-AP si 21/12mm -longitudinal, structura hipoechogena, bine delimitat ;Doppler :vasculaizatie perinodulara si absenta intranodulara diagnostic :gusa nodulara LD;am facut si analize :TSH 1, 1 microIU/ml(interval 0, 40-4)FT4 -17, 1pmol/L(interval 11, 5-22, 5)Anti-TPO-10UI/mol(intervalmai mic de 35), am primit tratament cu...

5 mesaje
16066 vizite
Noduli tiroidieni, insomnii si dureri in zona tiroidei.. cand vorbesc nu am aer
Autor: Gabriela M.
Ultimul răspuns: 14-09-2013 21:40, postat de remedii naturale

Rezultatul ecografiei tiroidiene este acesta: Lob tiroidian stang: pol superior si post.se evidentiaza imagine hipoecogena ?(nu inteleg prea bine), relativ bine delimitata, de 11/6/11 mm cu intarirea ecourilor? post.si cu o calcificare in interior (probabil nodul ramolit) Lob tiroidian drept : Imagine izoecogena de 13/12/12 mm., cu o arie ameogena ? in...

9 mesaje
24763 vizite
Interpretare punctie aspirativa cu ac fin - tiroida
Autor: alex.voicu
Ultimul răspuns: 04-04-2013 18:09, postat de gazeluta

Buna tuturor. Am facut de curand o FNAB la un laborator privat din Bucuresti, din proprie initiativa intrucat la o ecografie de rutina mi-a fost depistat un nodul tiroidian situat pe lobul drept, avand aprox. 7, 5mm. Am facut si o scintigrafie cu iod iar concluzia a fost tiroida micropolinodulara cu...

4 mesaje
4075 vizite
Adenom hipersecretant...rog raspunsuri, sunt disperata
Autor: mona83
Ultimul răspuns: 06-09-2012 21:34, postat de mona83

Buna seara! Am un nodul tiroidian hipersecretant vascularizat atat inter cat si intra, de 9 mm. Nodulul e incapsulat si are un semnal verde la controlul elastografic. Am consultat 3 endocrinologi. 2 dintre ei mi-au prescris eutyrox iar unul mi-a recomandat operatia. Ideea e ca am inceput sa am niste reactii...

8 mesaje
23203 vizite
factor reumatoid mare
Autor: manick69
Ultimul răspuns: 10-02-2012 21:28, postat de ac_cmc

buna ziua.am 37 ani si am facut mai multe analize si o ecografie In urma ecografiei d-na doctor a gasit un nodul mic pe tiroida si mi-a dat mai multe analize.Toate analizele au iesit bine, mai putin factorul reumatoid care a iesit MARE 85.2.Am niste dureri in fesa stanga si...

5 mesaje
5067 vizite
noduli tiroidieni - exista vreun tratament naturist?
Autor: vic1955
Ultimul răspuns: 06-10-2011 01:03, postat de vic1955

Exista tratament homeopat, fitoterapeut, naturist ptr noduli pe tiroida? Mentionez ca analizele de sange printre careTSH, T3.T4, sunt in limite normale. Multumesc.

3 mesaje
7448 vizite
noduli si chisturi tiroidieni... operatie sau tratament?
Autor: lori2008
Ultimul răspuns: 27-10-2010 11:34, postat de florance41

Sunt diagnosticata cu noduli si chisturi tiroidieni. Am doua pareri de la doi doctori: unul spune sa fac operatie si celalalt spune ca nu. Problema mea este ca ma tratez atat pentru noduli cu Euthyrox de 25mg. cat si pentru depresie cu Zyprexa de 10mg (cat e depresie si cat...

0 mesaje
6699 vizite
Noduli tiroidieni?? TSH FT4 valori normale?!
Autor: Loredanna6
Postat la data: 13-05-2010

Buna ziua de luni de zile am ca niste noduli, umflaturi (ganglioni) si o senzatie continua de jena in zona submandibulara, durere, usturime, intepeneala a gatului, deasemenea si dureri musculare si osoase in special in membre...Am fost la endocrinolog si mi s-a spus ca e posibil sa fie o problema...

3 mesaje
2860 vizite
nodul la tiroida
Autor: bonih
Ultimul răspuns: 22-08-2009 23:24, postat de Mr. NICK

am observat ca mi-a iesit un nodul in dreptul glandei tiroide(stanga ).spuneti-mi va rog daca poate avea legatura cu legarea trompelor uterine. va multumesc anticipat pt raspuns!

5 mesaje
10840 vizite
noduli tiroidieni.. singura solutie e operatia
Autor: lorylory
Ultimul răspuns: 19-03-2009 22:34, postat de iuly78

astazi am facut o ecografie tiroidiana.rezultatul m a descurajat total;lob stg:usor neomogen aspect micronodular lob drept:usor neomogen aspect micronodular cu un nodul de 12 mm hiperecogen relativ omogen.analizele sanguine inca nu le am facut.va rog daca s a confruntat cineva cu asemenea boala sa mi raspunda.eu sunt f speriata deoarece medicul...

9 mesaje
4467 vizite
noduli ovalari tiroidieni
Autor: Oana Adriana
Postat la data: 18-03-2008

am fost la un control ORL ptr o jena in gat si la ecografia indicata de orl.ist s-au vazut 2 noduli tiroidieni de 10 si, respectiv 13mm.Dozele hormonale au iesit in parametrii, deci mi s-a spus ca glanda tiroida functioneaza bine.Intrebare: trebuie sa merg la un consult endocrinologic?

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.