Discuții despre Tiroidectomia

24 subiecte
Adaugă întrebare / subiect
5 mesaje
145 vizite
Ingrasare dupa extirpare tiroida
Autor: florin.1
Ultimul răspuns: 17-01-2020 11:52, postat de florin.1

Salut! Acum una si cateva luni, mamei mele i s-a extirpat tiroida. De atunci s-a ingrasat cam 15-20kg si nu mai poate scapa de ele. Ia Euthyrox dupa operatie. Ce ar putea face sa revina la normal cu greutatea? Multumesc!

10 mesaje
3609 vizite
Dupa tiroidectomie totala
Autor: Slowmotion1983
Ultimul răspuns: 11-06-2019 09:07, postat de Mihaela Pit

Buna ziua, Cam la 10 zile de la operatie, deasupra tăieturii s-a format ceva dur..ca o piatra. Ar trebui să îmi fac griji?

4 mesaje
5543 vizite
Tiroidectomie totala - TSH
Autor: annaisluca
Ultimul răspuns: 15-03-2019 15:17, postat de margean

Buna ziua, Dupa 3 luni de la operatia de tiroidectomie totala, cu tratament Eutirox administrat in doze treptate, 50, 75 si in prezent 100 microunitati, analizele sint: - TSH 0, 388 ( 0, 27-4, 2) - FT4 1.52 (0, 93- 1, 70) va rog sa-mi spuneti daca sint valori normale si daca trebuie...

1 mesaje
444 vizite
Tiroidectomie
Autor: Anamaria0295
Ultimul răspuns: 14-11-2018 06:24, postat de Adrian Platon

Buna seara, vineri mama mea a fost operata (tiroidectomie), astazi am fost la medicul de familie pentru a-i schimba pansamentul.Dupa spusele ei, doamna doctor nu a mai vazut o astfel de operatie. Pe operatie era o banda, doamna doctor a luat-o jos.Este in regula, sau sunt eu foarte speriata degeaba? De asemenea...

0 mesaje
802 vizite
Operaţia de scoatere totală a glandei tiroide.
Autor: franciska
Postat la data: 17-10-2018

Bună ziua, mama mea s-a operat acu o săptămână la glanda tiroidă, aceasta i-a fost scoasă în întregime. Recuperarea după operaţie nu merge aşa cum ne-am închipuit. Încă nu poate să vorbească, şi uneori îi amorţesc mâinile şi picioarele. Acest lucru l-am pus pe seama scăderii calciului din corp. Menţionez...

0 mesaje
1073 vizite
Intrebare - menstruatia dupa tiroidectomie
Autor: Miha47
Postat la data: 27-11-2017

Buna seara. As vea sa stiu daca ati avut probleme cu menstruatia dupa operatie de extirpare totala de tiroida, o doza de iod, urmat de tratament de supresie cu euthyrox 150, in sensul unei menstruatii neregulate primele 5 luni, apoi lipsa acestea( precizez ca se exclude o eventuala sarcina).

3 mesaje
5517 vizite
Cer parerea unui medic endocrinolog in vederea unei tiroidectomii totale!
Autor: Veronicasv
Ultimul răspuns: 04-10-2017 16:19, postat de Rody82

As dori o parere a unui doctor endocrinolog! Am 27 de ani si am fost diagnosticata cu 2 noduli tiroidieni. Unul de 5.7cm lungime pe LTS si al doilea de 1 cm pe LTD. Medicul la care am fost a spus ca e necesara operatia de scoatere a glandei tiroide....

0 mesaje
1543 vizite
extirparea totala a tiroidei
Autor: IREN 59
Postat la data: 27-09-2017

Buna ziua.Sunt noua pe aici, am citit multe din comentariile voastre.si …..In momentul de fata sunt mai mult decat disperata In urma interventiei chirurgicale de extirpare totala a tiroidei de acum 5 zile am am ramas fara voce sunt disperata ! Totul este destul de OK, ma simt slabita, obosita...

1 mesaje
1941 vizite
extirpare totala glanda tiroida
Autor: DGF11
Ultimul răspuns: 20-07-2017 18:46, postat de Mona64

Buna ziua datorita faptului ca pe langa un nodul mare pe tiroida mai prezint si un numar mare de noduli mici (functia tiroidiana in urma analizelor hormonale e normala) mi s-a recomandat extirparea totala a glandei tiroide. Aveti o recomadare de medic chirurg bun pentru asa ceva in Cluj sau Timisoara ? Multumesc

3 mesaje
3779 vizite
Dozare Eutirox
Autor: annaisluca
Ultimul răspuns: 01-05-2017 12:41, postat de csimion70

Buna ziua, va rog frumos un raspuns : 1. Dupa tiroidectomie totala si analize histopatoligice bune, tratamentul cu Eutirox se initiaza treptat adica, 25, 50, 75, 100 microunitati sau din start se calculeaza doza dupa formula 1, 4 X kg/corp( sau 1, 8 x kg/corp)? 2. Mai este necesar urmarirea Anti TG...

2 mesaje
1638 vizite
Probleme de memorie dupa operatie de tiroidectomie
Autor: Monica_Zky
Ultimul răspuns: 11-09-2016 12:29, postat de dr Petre Muresan

Buna ziua, In urma cu 2 ani am trecut printr-o operatie de tiroidectomie si, 1 an mai tarziu, radioterapie. Spuneti-mi, va rog, ce tip de suplimente, de preferat naturale, as putea lua pentru a-mi imbunatati memoria? Multumesc, Monica

1 mesaje
3627 vizite
hipocalcemie dupa operatie tiroida
Autor: doina2667
Ultimul răspuns: 02-09-2016 15:15, postat de Dr. Danciu C

Buna ziua ! Am 50 ani. sunt operată de tiroida total in 12.august.2015. .Nu reușesc să mă echilibrez cu calciu. Analize 1 august 2016 Ca ionic 0, 64 (1.16-1.32) Ca seric 6.01(8.8-10.6) Fosfor 5.48(2.5-4.5) Magneziu 1.62(1.7-2.6) TSH 0, 03 (0.4-4) FT4 1.73(0.89-1.76) VSH 55/85 (2-15) Am luat calcidin tot timpul, eutyrox 125, sambata si duminica 100. Multumesc

1 mesaje
1975 vizite
Operatie de tiroida sau nu
Autor: annaisluca
Ultimul răspuns: 14-06-2016 21:51, postat de clara_p

Buna sera, va rog frumos o opinie, o recomandare : -in data de 16.04.2016, absolut intimplator, la un control de rutina mi s-a pus diagnosticul de hipertiroidie autoimuna. Analize : TSH : 0, 1102 (0, 35-4.94) FT4: 1, 02 (0, 7-1.48) Anticorpi anti tiroglobulina :47, 05 ( 0 - 4, 11) Anti...

0 mesaje
1428 vizite
Operație de extirpare tiroida
Autor: Constantina S
Postat la data: 27-05-2016

Bună tuturor, Vă rog cine mă poate ajuta să îmi răspundă, sunt programată pentru operația de extirpare a glandei tiroida săptămână viitoare la Parhon la dn ul dr. Brasoveanu.dacă îmi puteți zice despre dumnealui este bun sau...ar trebui să mă reorientez către alt medic. eu eram convinsa despre dânsul ca...

4 mesaje
2574 vizite
Tiroidectomie gusa polinodulara...oare este cancer?
Autor: Ginaheraru
Ultimul răspuns: 11-10-2015 17:43, postat de Dr. Lacramioara Sint

Am fost operata acum trei saptamani, tiroidectomie totala, la dr.icma ion, un om deosebit, in timisoara.operatia a decurs normal.insa sunt f stresata in ceea ce priveste rezultatul la biopsie.mai dureaza cam o saptamana pana sa primesc rezultatul.prima zi dupa operatie am facut o cadere de calciu, in sensul ca.mi-au amortit...

0 mesaje
3009 vizite
Atac de panica sau hipocalcemie
Autor: adriana7891
Postat la data: 09-10-2015

Buna seara, In urma cu un an si jumatate am suferit o tiroidectomie totala, in urma careia mi s-au lezat paratiroidele si astfel am ajuns sa fac tetanii (parestezii ale fetei, mainilor si picioarelor, dificultate in respiratie) si am ajuns la o teama imensa resimtita in fiecare zi si teama...

0 mesaje
1096 vizite
Dupa tiroidectimie TSH 0, 313
Autor: ili47
Postat la data: 05-09-2015

Dupa tiroidectimie, de cinci luni am luat Euthirox 100mg zilnic.Am facut analize, TSH = 0, 313, am programare la dr.endocrinolog pentru luna octombrie, Sa astept pana luna octombrie, multumesc

2 mesaje
2774 vizite
dupa tiroidectimie...extirpare totala al tiroidei raguseala
Autor: ili47
Ultimul răspuns: 13-02-2015 17:51, postat de ili47

Buna ziua, Am 68 de ani, in urma cu 30 de ani am fost opreta, ( nodul si chist ).Peste 20 de ani la un control m-I s-a stabilit noduli, am luat Euthyrox, dar totusi am ajuns la opereatie. De 4 saptamani am fost operata, analizele si analiza histopatologica sunt bune,...

1 mesaje
1636 vizite
tiroidectomie totala
Autor: florr_mar76@yahoo.com
Ultimul răspuns: 25-09-2013 22:05, postat de aaa24

am fost operata acum o luna si jumatate de tiroidectomie totala si noduli tiroidieni nu mi sau scos toti dar ma simt foarte slabita, obosita, am slabit si uneori simt ca ma sufoc si obosesc foarte repede.Dupa operatie fac tratament cu eutyrox100mgsi calciu+D3.am refacut analizele anti tireoglobulina, free T4, TSHsi...

2 mesaje
2185 vizite
tiroidectomie totala
Autor: petruta 1970
Ultimul răspuns: 19-09-2011 13:21, postat de bihoreanca

In urma cu 5ani si 3 luni mis-a facut tiroidectomie totala. Timp de 4 ani am luat L-Thyroxin100 (1/zi) si m-am simtit bine. De 1n si 3 luni nu mai tolerez L-Thyroxinul, au aparut reactii adverse:palpitatii, pulsul si tensiunea imi cresc imediat la administrarea lui, apare o tuse seaca iritativa, parul imi...

5 mesaje
1821 vizite
microcarcinom papilar si folicular tiroidian
Autor: geos
Ultimul răspuns: 22-10-2010 12:41, postat de velescu victor

dupa extirparea tiroidei exista posibilitatea de a recidiva? Focarele de 2 mm erau bine incapsulate.

6 mesaje
1983 vizite
ma simt rau dupa operatie
Autor: chriss
Ultimul răspuns: 28-09-2009 18:16, postat de ibitza

Am 30 ani, sunt operata de 3 luni, tiroidectomie totala, am avut hipertiroida polinodulara, am in continuare palpitatii, transpir si obosesc ca inainte de operatie.Pe parcursul tratamentului preoperatoriu(4 luni)TSH-ul meu nu a crescut deloc, a fost tot timpul<0, 005, la o luna dupa operatie era 0, 010, iar acum este...

3 mesaje
847 vizite
Tireoglobulina
Autor: dariaanalisa
Postat la data: 22-09-2008

Mama mea a fost operata acum un an, i-a fost extirpata toata glanda tiroida. La analizele de rutina care le face la trei luni ia crescut tireoglobulina a ajuns la 2 (inainte valoarea ei era 0, 5). Imi puteti spune ce reprezinta aceasta crestere si daca este bine sau nu?...

0 mesaje
2270 vizite
ce riscuri pot exista in cazul unei operatii de tiroidectomie?
Autor: mml
Postat la data: 14-05-2007

ce riscuri pot exista in cazul unei operatii de tiroidectomie in cazul unei paciente de 65 de ani cu HTA II. mentionez ca pana acum a luat enap 10mg+diurex, iar in urma analizelor medicale tratementul a fost schimbat cu tertensif(cred ca e corect) 20mg si accupro

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.