Copil de 8 ani si helicobacter pylori

10-01-2014
roan
Nu este medic/terapeut
roan
buna seara, poate sa-mi spuna cineva daca a administrat controloc copilului pentru eradicarea helicobacterului?baiatul meu are opt ani si i-a fost prescris de doua ori pe zi 20 de mg.In trecut a luat nexiumdar a facut reactii adverse pe piele si i-a fost intrerupt.Ma tem sa nu faca vreo reactie si la controloc, am citit ca nu se administreaza sub 12 ani.
Daca cineva a avut probleme cu aceasta bacterie, va rog sa-mi dati niste detali, va multumesc.
8 comentarii
0
11-01-2014, ora 15:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cine i-a dat acest tratament? Helicobacter pylori la un copil de 8 ani nu se eradicheaza cu controloc si nici cu nexium..sunt medicamente care nu se dau la varsta aceasta...Schema de terapie este alta.Mai are copilul si alte probleme ?
0
11-01-2014, ora 15:34
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Arsurile gastrice generate de helicobacter pylori sunt greu de suportat şi ele există indiferent de ce mâncam sau bem. eu personal am scăpat de aceste arsuri însoţite de vomă in 4-5 zile. Tratamentul durează 30 de zile şi se ia o pastilă pe zi. De atunci am recomandat multor pacienţi şi nici unul nu a avut efecte secundare. Ce părere aveţi?
0
11-01-2014, ora 17:31
roan
Nu este medic/terapeut
roan
Buna ziua, va multumesc pentru raspunsul prompt, copilula fost diagnosticat prin endoscopie digestiva la pediatrie cluj, de dr gastroenterolog, descrierea e urmatoarea aspect folicular si cateva eroziuni in regiunea antrala.Tratamentul este urmatorul;amoxicilina de 500mg de trei ori pe zi sapte zile, azitrox unul pe zi trei zile, controloc de 20 mg de doua oripe zi sapte zile, apoi una pe zi trei saptamani, in trecut a facut tratament cu nexium si furazolidon.Acel tratament i-a fost prescris de prof..Miu Cluj, la cateva zile a facut reactie toxica epidermica si atunci amintrerupt urmand un tratament naturist cu colostrum, mastic, si brocoli sprotus.La o luna de la incetarea acestuitratament care a durat trei luni i-am facut antigen hb din scaun cu rezultat negativ, dar se poate sa fii fost fals rezultatul deoarece era sub tratament antibiotic.La prima endoscopie ureaza aiesit pozitiva la 24 h, acum la treizeci de minute.Copilul mai are si astm bronsic alergic tratat cu symbicort si o candidoza faringiana si intestinala.
0
11-01-2014, ora 18:22
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Foarte multe medicamente pentru un copil ! Dacă ar fi al meu, Aş opri totul fiindcă oricum nu sunt de prea mare folos, aş trata candidoza cu gargara cu bicarbonat de sodiu (două linguri dizolvate la un litru de apă) şi cu metronidazol -acesta e antibiotic- pentru tronsonul faringian si intestinal. Apoi aş administra tratamentul pentru Helicobacter pylori. Afectiunile mucoasei stomacale şi ulceraţiile vor trece de la sine odată restabilită flora bacteriană stomacală normală. Despre alergia respiratorie un pic mai târziu...
0
11-01-2014, ora 22:20
roan
Nu este medic/terapeut
roan
Va Multumesc pentru sfatul dat, la ce tratament pentru helicobacter va referiti?la tratamentul clasic de sinteza sau la unul naturist?
0
12-01-2014, ora 15:29
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Tratamentul prescris este prea agresiv...H. pylori poate fi tratat si in cadrul cabinetului de medicina de familie cu o schema simpla, de 7- 10 zile si atat.Se pare ca are probleme serioase respiratorii din moment ce primeste deja inhalator cu corticoid; corticoisteroizii in aerosoli au ca principal efect secundar candidoza ; acest tip de terapie este indicata astmului mediu spre sever, in cure scurte, alternative pentru a evita steroid-dependenta.Conteaza cate crize de astm survin pe parcursul unei luni si rezultatul probelor functionale respiratorii. Din cele descrise impresia mea este ca baiatul este coplesit de medicamente tari ( si nu numai, din moment ce e nevoie de endoscopii pentru a diagnostica si urmari infectia cu HP )pe care organismul lui mai degraba le respinge prin aparitia efectelor secundare, dacat se foloseste de ele pentru a se vindeca. Situatia copilului trebuie reevaluata - eventual de un nou pediatru- si includeti in recuperare si medicina naturista. Apelati la terapie de forta doar daca e cazul, pe perioade scurte ;monitorizarea alimentatiei, alergenilor, schimbarea dietei si a stilului de viata, eliminarea mucegaiurilor, a igrasiei si umezelii din casa, a fumului de tigara din preajma, daca aveti soba sau semineu sa fie curatate bine, evitarea mirosurilor puternice ( din bucatarie, parfumurile ), mancarea sa nu fie prea fierbinte sau prea rece, gimnastica respiratorie la un specialist si multe alte masuri vor face mai mult bine copilului decat terapiile de pana acum. Sfatuiti-va si cu medicul de familie.
0
03-10-2015, ora 08:17
inisor1970
Nu este medic/terapeut
inisor1970
Buna ziua, baietelul meu a fost diagnosticat prin analiza sangelui cu helicobacter pylori, precizez ca are 9.8 luni.Ia fost prescris tratam cu amoxicilina, acid clavulanic si omeprazol, dar I-au aparut blande prima data pe picior, apoi doua pe burtica si una pe mana.nu stiu ce sa fac, i-am dat aerius si nu stiu daca sa mai continui tratam cu antibiotic.Va rog dati mi un sfat.
0
04-10-2015, ora 10:59
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Problema H.Pylori a mai fost dezbatuta pe site.De 4-5 ani, in Gastroenterologia pediatrica, atitudinea fata de H.pylori s-a schimbat substantial.Se cauta tintit aceasta bacterie(care infesteaza cam jumatate din populatie, in principal tinerii si adultii) in situatiile de: dureri ulceroase, carenta de Fe inexplicabila, populatie cu risc(cancer gastric la apartinatori de gr.1) simptomatica si purpura trombocitopenica idiopatica rebela.In aceste situatii modul de stabilire al dg. este endoscopia cu biopsie si cultura care va preciza rezistenta sau nu la claritromicina si stabilirea ulterioara a variantei terapeutice, care si aceasta este foarte bine preciza.Atitudinea in cazul de fata este incetarea tratamentului si reconsiderarea diagnosticului.In ultima vreme se constata in tara o "moda"in a trata aceasta bacterie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: