Eficacitatea clariromicinei și levofloxacininei în tratamentul pentru Helicobacter pylori (H. pylori)

©

Autor:

Eficacitatea clariromicinei și levofloxacininei în tratamentul pentru Helicobacter pylori (H. pylori)

Un studiu recent publicat în BMC Infectious Diseases a analizat eficacitatea utilizării schemelor bazate pe claritromicină și levofloxacin pentru tratamentul infecției cu Helicobacter pylori la pacienți care au primit anterior terapie pentru COVID-19.

Helicobacter pylori (H. pylori) afectează jumătate din populația globului și este considerat organismul principal responsabil pentru gastrita cronică, unele tipuri de cancer gastric și ulcerul peptic. De asemenea, a fost legat de afecțiuni extraintestinale, precum anemia care nu răspunde la tratament, insuficiența de vitamina B12 și purpura imunotrombocitopenică.
Ratele de eradicare a H. pylori pot fi afectate de utilizarea antibioticelor în timpul pandemiei COVID-19.


În acest studiu, cercetătorii au evaluat eficacitatea claritromicinei în comparație cu terapiile bazate pe levofloxacin pentru tratamentul infecției cu H. pylori la pacienții ce au avut COVID-19. Cercetarea a implicat un studiu controlat aleatoriu efectuat între 21 martie 2021 și 30 septembrie 2021, cu pacienți recrutați din centrele ambulatorii ale spitalelor Universității Alexandria și din alte facilități ambulatorii și de spitalizare.
Participanții eligibili au inclus pacienți cu vârsta între 18 și 65 de ani care au fost diagnosticați recent cu infectia H. pylori și au fost tratați anterior pentru COVID-19.

Diagnosticul a fost făcut în conformitate cu un antigen de scaun H. pylori pozitiv, test rapid de urează, test de respirație de uree sau detectarea H. pylori în timpul analizei histologice a biopsiilor gastrice.

Cercetările au arătat că printre participanții cu istoric de tratament anterior pentru COVID-19, ambele scheme bazate pe levofloxacin și claritromicin au dus la rate de eradicare mai mici decât cele acceptabile.

Cercetătorii cred că această descoperire ar trebui să fie o cauză de îngrijorare în ceea ce privește creșterea rezistenței la antibiotice printre acești indivizi și în populație. Aceasta a indicat că rezistența în creștere ar putea afecta negativ costurile tratamentului H. pylori și ar putea crește riscul de afecțiuni asociate cu H. pylori. În contextul creșterii prevalenței rezistenței la antibiotice, această cercetare poate ajuta decidenții să determine abordarea cele mai eficientă din punct de vedere al costurilor pentru terapia H. pylori.


Data actualizare: 26-01-2023 | creare: 26-01-2023 | Vizite: 820
Bibliografie
Kamal, A. et al. (2023)
"Helicobacter pylori eradication rates using clarithromycin and levofloxacin-based regimens in patients with previous COVID-19 treatment: a randomized clinical trial",
BMC Infectious Diseases, 23(1).
https://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12879-023-07993-8
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O moleculă bacteriană poate fi cheia pentru combaterea cancerului de stomac
  • Scădere constantă a incidenței infecției cu H. pylori în întreaga lume
  • Infecția cu Helicobacter pylori determină o reducere a capacității cognitive
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum