Scădere constantă a incidenței infecției cu H. pylori în întreaga lume

©

Autor:

Scădere constantă a incidenței infecției cu H. pylori în întreaga lume
Un studiu recent, publicat în The Lancet Gastroenterology & Hepatology, condus de cercetători de la Universitatea din Hong Kong și Colegiul de Medicină Baylor din SUA, a prezentat o epidemiologie cuprinzătoare și actualizată a infecției cu Helicobacter pylori din întreaga lume. Conform studiului, infecția cu H. pylori a scăzut constant în ultimele patru decenii.
H. pylori este o bacterie răspândită în întreaga lume, care poate cauza infecții gastro-intestinale și ulcer gastric. Prevalența la nivel global a bacteriei este una variabilă în funcție de regiune și grupuri de vârstă. Studiul actual a analizat datele din 34 de țări și a constatat că prevalența infecției cu H. pylori a scăzut în general de la începutul anilor ‘90 până în prezent.

De asemenea, cercetarea a arătat că rata de infecție cu H. pylori a fost mai mare în țările cu niveluri mai scăzute de dezvoltare socio-economică și în grupurile de vârstă mai înaintate. Descoperirile sugerează că îmbunătățirea condițiilor socio-economice poate contribui la reducerea ratei de infecție cu H. pylori în întreaga lume.

Într-un alt studiu separat, echipa de cercetători de la Universitatea din Hong Kong, condusă de profesorul Leung Wai-Keung, a examinat impactul utilizării antibioticelor și al terapiilor supresoare de acid asupra microorganismelor și a comunității virale din intestin. Studiul, publicat în jurnalul Nature Communications, a arătat că utilizarea antibioticelor poate afecta negativ comunitatea microbiană și virală din intestin, ceea ce poate duce la apariția unor probleme de sănătate.

Ambele studii sunt deosebit de importante, deoarece oferă o mai bună înțelegere a infecției cu H. pylori și a impactului utilizării antibioticelor asupra sănătății intestinale. Rezultatele ar putea contribui la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru infecția cu H. pylori și la îmbunătățirea sănătății intestinale în general.

sursa: News Medical

Data actualizare: 02-05-2023 | creare: 02-05-2023 | Vizite: 391
Bibliografie
Study offers a comprehensive, updated epidemiology of H. pylori infection, link: https://www.news-medical.net/news/20230428/Study-offers-a-comprehensive-updated-epidemiology-of-H-pylori-infection.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Eficacitatea clariromicinei și levofloxacininei în tratamentul pentru Helicobacter pylori (H. pylori)
  • Infecția cu Helicobacter pylori determină o reducere a capacității cognitive
  • Mecanismul molecular prin care Helicobacter Pylori induce cancerul gastric
  •