Screeningul pentru Helicobacter pylori la nivelul comunității ar putea reduce riscul de cancer gastric

©

Autor:

Screeningul pentru Helicobacter pylori la nivelul comunității ar putea reduce riscul de cancer gastric
Un studiu recent realizat de Centrul Comprehensive de Cancer Sylvester de la Universitatea din Miami, Școala de Medicină Miller, explorează posibilitatea de a combate un factor major de risc pentru cancerul gastric în populații vulnerabile, inclusiv cele afro-americane, asiatice și latino. Dr. Shria Kumar și colegii săi au inițiat un studiu comunitar în Florida de Sud pentru a testa și trata infecția cu Helicobacter pylori, recunoscut ca un factor de risc semnificativ pentru cancerul gastric. Eforturile lor au avut ca scop identificarea și eliminarea acestor infecții în cadrul comunităților vizate.
Infecția cu H. pylori este asociată cu inflamația tractului digestiv și un risc crescut de ulcere, având, de asemenea, o legătură puternică cu riscul de cancer, conform lui Kumar și colaboratorilor săi. Tratamentul împotriva H. pylori a demonstrat o reducere de aproape 75% a riscului de dezvoltare a cancerului gastric, subliniind importanța eradicării acestei infecții pentru prevenirea cancerului.

În Statele Unite, screening-ul pentru H. pylori nu este rutină, fiind efectuat doar când pacienții prezintă simptome specifice. Această abordare nu acoperă populațiile vulnerabile cu incidențe mai mari ale H. pylori, cum ar fi populațiile negre, asiatice și latino. Echipa lui Kumar a intervenit în aceste comunități, folosindu-se de mașinile mobile Sylvester's Game Changer pentru a oferi screening-uri și tratamente gratuite pentru H. pylori. Folosind teste de respirație portabile, cercetătorii au testat 155 de persoane, din care aproximativ o treime au fost pozitive pentru H. pylori și au primit tratament gratuit.

Deși abordarea studiului a oferit rezultate promițătoare, cu majoritatea celor care au revenit pentru retestare după tratament eliminând infecția, a identificat și provocări, inclusiv non-aderența la tratament și dificultăți în păstrarea contactului cu participanții. Studiul evidențiază necesitatea de a îmbunătăți conformitatea tratamentului și de a reduce sarcina pentru pacienți.

Cercetările viitoare vor căuta metode pentru a simplifica testarea și tratamentul, cu speranța că screening-ul pentru H. pylori va deveni o rutină în SUA, adaptându-se la evoluția tehnologiei și cunoștințelor. Această inițiativă reprezintă un pas important în combaterea cancerului gastric în populațiile vulnerabile prin adresarea directă a unui factor de risc semnificativ.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-04-2024 | creare: 04-04-2024 | Vizite: 139
Bibliografie
Study highlights potential of community-based H. pylori screening to reduce gastric cancer risk, link: https://www.news-medical.net/news/20240403/Study-highlights-potential-of-community-based-H-pylori-screening-to-reduce-gastric-cancer-risk.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum se manifestă cancerul gastric? - simptome frecvente
  • Helicobacter pylori are o atracție pentru clor
  • O nouă cercetare poate duce la dezvoltarea de terapii împotriva Helicobacter pylori
  •