Analize sange

02-02-2015
CosminDany
Nu este medic/terapeut
CosminDany
BUna ziua in urma analizelor, sex Masc 26 ani
MCV 77.6 ( 80-96 )
MCH 26.2 ( 28-33 )

Colesterol 204 (100-200)
AST TGO 66 (17-59)
Aslo 200

in urma interpretarii mi s.a spus ca sunt ok, ast tgo e de la fierea lenesa ( daca asa o fi ), insa restul nu stiu ce semnifica, daca ma puteti ajuta..multumesc anticipat
3 comentarii
0
28-06-2015, ora 13:40
lachriss
lachriss
Buna ziua. Daca hemoglobina este in limite normale, faptul ca indicii eritrocitari sunt mici indica o carenta latenta de fier. Sindromul de hepatocitoliza asociat cu hipercolesterolemia usoara s-ar putea sa indice o steatoza hepatica (fierea lenesa nu determina cresterea transaminazelor). Va recomand sa faceti o ecografie abdominala, Ag HBs, Ac anti HCV si sideremia. Atentie la regimul alimentar (evitati grasimile si zaharurile rafinate).
0
28-06-2015, ora 14:29
CosminDany
Nu este medic/terapeut
CosminDany
Va multumesc pentru raspuns, de fiere stiu ca este mai " lenesa ", aceste analize si multe altele : cardiologie, oftalmologie, eco abdominala, rmn cerebral si cervical, orl, endocrinologie...le.am facut din cauza unor ameteli..vertijuri pe care le mai am..credeti ca ar putea fi din cauza carentei mici de fier ? Va multumesc anticipat !
0
30-06-2015, ora 17:29
lachriss
lachriss
Carenta de fier se produce fie datorita unui aport insuficient (ex dieta vegetariana), fie datorita unor pierderi mici si repetate de sange.
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.