Discuții despre Hemoglobina

36 subiecte
Adaugă întrebare / subiect
4 mesaje
3471 vizite
Anemie severa
Autor: lady_Otilia
Ultimul răspuns: 28-07-2020 12:00, postat de Doct2016

Am hemoglobina 7. Cum pot face sa ii cresc valoarea?

0 mesaje
104 vizite
Interpretare analize de sange
Autor: mickyd
Postat la data: 26-07-2020

Buna ziua! Ma numesc Mihaela si am 46 ani. Va rog sa ma ajutati cu interpretarea urmatoarelor analize de sange: Concentratia medie de hemoglobina - 31, 4 g/dl, valori laborator 32-36/g/dl Volum mediu trombocitar - 10, 6 fL, valori laborator 6-10, 4/fL Multumesc!

5 mesaje
20095 vizite
Hemoglobina marita.
Autor: IonutD23
Ultimul răspuns: 25-07-2020 20:18, postat de Ionut37

Buna seara. Am o problema mai veche in legatura cu proasta circulatie a sangelui. Imi ingheata foarte des extremitatile, iar in urma unor episoade anxioase avute prin anul 2015, rezistenta mea la efort a scazut putin. Adica la un efort marit, simt ca nu am aer indeajuns. Din ce am...

2 mesaje
518 vizite
Hemoglobina glicolizata 12, 9% diabet?
Autor: Suelen
Ultimul răspuns: 01-05-2020 01:57, postat de cristina0321

Buna ziua! In urma analizelor, valorea trigliceridelor serice este de 456 iar hemoglobina glicolizata este de 12, 9% si TGP 59. Mentionez ca am avut o perioada stresanta si obositoare. Voi merge maine la medic dar as vrea sa stiu si opinia dumneavoastra, ce inseamna aceste valori atat de ridicate...

0 mesaje
578 vizite
Hemoglibina 11 globule rosii 3.6 hematocrit 31
Autor: viopop56
Postat la data: 14-04-2019

dupa uretrrargie importanta am facut operatie de prostata pe 28 martie iar la externare pe 4 aprilie am avut analizele de mai sus. nu sunt probleme cu aceste analize

1 mesaje
601 vizite
Intrebare hemoglobina copil 11 luni
Autor: Madalina Nania
Ultimul răspuns: 10-01-2019 18:06, postat de Dr. Baciu Damian

Buna seara! Am o fetita in varsta de 11 luni in septembrie am aflat ca are hemoglobina 8, i.am dat altrifer junior pe care nu l.a asimilat deloc, acum 2 saptamani i.am repetat analiza si are 6.7, i.am schimbat fierul si acum ii dau 12 picaturi/zi .Cineva mi.a spus ca este...

0 mesaje
1004 vizite
Hemoglobina 7 in sarcina
Autor: Oanacrs23
Postat la data: 03-07-2018

Buna !! Sunt însărcinată în 30 de saptamani si de curând am aflat că am talasemie, si hemoglobina scazuta la 7.7. Am inteles de la doctorul hematolog ca din cauza hemoglobinei atat de scăzută copilul poate suferi de hipoxie. Ma ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc !!

1 mesaje
1528 vizite
Hemoglobina mica
Autor: mihaelacatalina03
Ultimul răspuns: 10-12-2017 11:12, postat de mihaelacatalina03

Buna ziua. In septembrie mi-am facut o hcg si alte teste vsh crp fibrinogemie, in contextul unui discomfort biliar unde a iesit hemoglobine 11, 4 intetv de ref 11, 7-16, mcv 75, 3 int de ref 78-98, mch 24, 5 interv de ref 26-34, monocite 13.3 interv de ref 0-12,...

68 mesaje
55382 vizite
vsh si proteina c reactiva foarte mari
Autor: 23maria75
Ultimul răspuns: 13-11-2017 17:51, postat de Kryss09

Acestea sunt rezultatele analizelor fetitei mele de 3 ani si 4 luni.Ce ar putea avea?LA CE MA POT ASTEPTA?SUNT DISPERATA, AJUTATI-MA CU UN RASPUNS!!! ASLO.. 6 U/ml (< 200) (ser, ARCHITECT Ci 8200, Metoda turbidimetrie ABBOTT) V S H. 4 5 m m l a 1 h (2 - 10) P R O T...

1 mesaje
2855 vizite
Ajutor! anemie de gradul 2
Autor: 13anisianemie
Ultimul răspuns: 05-10-2017 13:30, postat de Dietetician Acasandr

Sunt fata, am 13 ani si am anemie de gradul 2. Vara aceasta am avut anemie de gradul trei si am petrecut-o mai mult stand in pat, deoarece abia mai aveam putere sa ma scol. Am baut Ferimax, dar nu ma ajuta; am baut Sorbifer, dar acesta imi dadea multe...

7 mesaje
10282 vizite
neconcordanta intre hemoglobina glicata si valorile glicemiei
Autor: hasmic
Ultimul răspuns: 03-06-2016 23:02, postat de Costy2008

De aproximativ o luna imi verific glicemia in fiecare dimineata pe stomacul gol, obtinand valori intre 106 si 120 mg/dl.. Am facut astazi hemoglobina glicata si mi-a iesit valoarea 5 %, iar valoarea glicemiei 119 mg/dl, la acelasi laborator Care poate fi explicatia logica, de ce HbA1c are valoare mormala iar glicemiile...

0 mesaje
4702 vizite
Anemie
Autor: Doncila74
Postat la data: 11-12-2014

Va rog sa-mi interpretati aceste analize:HEMOGLOBINA617, 3 ;HEMATOCRIT 54, 9, CHEM-Conc.in Hb eritrocitara medie 31, 5, RDW-CV 14, 5, RDW-SD 53, 0;restul analizelor au iesit bine, in parametrii.Multumesc

0 mesaje
4467 vizite
Analize de sange
Autor: Mircea Georgescu
Postat la data: 15-11-2014

Buna ziua. Am efectuat analizele fiului meu avand varsta de 8 ani. Toate analizele au iesit in parametrii normali, exceptand : - Nr. eritrocite - 5.29 *10^6microl, fata de intervalul normal 3.6-4.9 - Hemoglobina - 14.7 g/dL, fata de intervalul normal 11.5-14.7 - Hematocrit - 44.9 %, fata de intervalul normal 33-41 VEM, HEM,...

0 mesaje
5277 vizite
Interpretare analize sange
Autor: Madas77
Postat la data: 20-03-2014

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor. Sex F Varsta 25 Numar leucocite 8.0 interval de referinta 4 - 10.5 / 10^3/ul Limfocite% 35.2 interval de referinta 20 - 55 / % Monocite% 13.2 interval de referinta 0 - 15 / % Neutrofile% 46.7 interval de referinta 40 - 75 / %...

11 mesaje
2168 vizite
analize sange si simptome
Autor: klaudius
Ultimul răspuns: 20-07-2013 23:38, postat de clara_p

Buna ziua. Am facut analizele in ITALIA, si as dori lamuriri: leucocite 6.4 (3, 8-10, 9) eritrociti 5.2 (4.4-5.) hemoglobina 15.9 (12.4-16.0) ematocrito 46.3 (41.0-54.0) mcv 89 (85-92) mch 31 (27-32) mchc34 (32-38) rdw 13 (11-14) trombociti 207 (150-400) volum mediu plachetar 11.6 (9-16) formula lecocitara neutrofili 50.8 (50-75) linfocite 31.4 (25-50) monociti 8.5 (2-10) basofili 0.5 (0.0-1.0) neutrofiliVALOARE ABSOLUTA)-3.29 eosinofili 8.8* (1.0-5.0) ********************* Timpul de protrombina...

0 mesaje
18302 vizite
se confrunta cineva cu leucemia?
Autor: 22gabi
Postat la data: 18-11-2012

de ceva vreme ma confrunt cu o scadere a fierului si a hemoglobinei, in urma unor investigatii mai amanuntite am gasit cauza, multiple ulceratii pe intestinul subtire.Am urmat un tratament cu budenofalk si salofalk timp de 6 luni dar hemoglobina a scazut si dupa acest tratament( pana la 6) o...

4 mesaje
3305 vizite
Interpretare rezultate analize
Autor: parfumdefum
Ultimul răspuns: 07-08-2012 22:22, postat de parfumdefum

Buna seara. Zilele astea mi-am facut analizele de sange si am observat ca valorile pentru neutrofil respectiv limfocit nu se incadreaza in valorile de referinta date de laborator. Valorile sunt urmatoarele: leucocite:8.84 mii (4-10) eritrocite: 4.48 mii (3.8-5.1) hemoglobina: 13.8 g/dL (11.7-15.5) hematocrit: 42.5% (35-45) VEM: 94.9 fL (81-100) HEM: 30.8 pg/cell (27-34) concentratie medie a...

3 mesaje
3947 vizite
glicemia mare, hemoglobina gl. buna, sarcoidoza-diabet ?
Autor: annaderol
Ultimul răspuns: 08-06-2012 20:00, postat de Costy2007

Buna ziua, In februarie 2008 am fost diagnosticata cu sarcoidoza pulmonara.Am luat tratament cu prednison timp de un an si cinci luni. Desi medicii mi-au spus ca prednisonul creste glicemia eu aveam valori normale chiar la limita de jos 70- 80. Am 37 ani si 70 kg, 168 inaltime. De...

5 mesaje
1760 vizite
Am nevoie de interpretarea acestor analize, daca ma poate ajuta cineva.
Autor: simona20
Ultimul răspuns: 14-05-2012 17:40, postat de simona20

Buna seara, Intru pe forum cu o cerere un pic mai diferita. O persoana foarte draga mie este stabilita momentan in Italia, lucreaza acolo si acum cateva zile s-a simtit rau. A facut o serie de analize dar nimeni de acolo nu i le-a interpretat, nu i-a spus ce ar...

2 mesaje
2583 vizite
hemoglobila foarte scazuta
Autor: Anca23M
Ultimul răspuns: 28-02-2012 22:32, postat de Ella229

Buna ziua, As vrea sa stiu cat de grava este o hemograbila cu valoare de 8, 2. Precizez ca am facut endoscopii, irigoscopii, investigatii numeroase si pierd nicaieri sange. De asemenea punctia sternala indica lipsa pachetelor de fier si atat. Am 30 de ani, anemie de cand ma stiu si mi s-a pus...

6 mesaje
8212 vizite
colesterol marit, globule rosii, hemoglobina si ematocrito un pic marite + balonare
Autor: paulaemilia
Ultimul răspuns: 24-02-2012 09:58, postat de vali71

sotul meu si-a facut analizele la sange si s-au sesizat urmatoarele:colesterol marit, trigliceride 455 (gama gt), alt 70, globule rosii, hemoglobina si ematocrito un pic marite.se simte un pic balonat.care este motivul?in urma cu 4 ani a avut aceeasi gama gt crescuta, dupa un regim alimentar a iesit bine.la revenirea...

8 mesaje
1259 vizite
Rezultat analize
Autor: margacr1961
Ultimul răspuns: 23-02-2012 12:51, postat de maria sch

buna ziua.Am hemoglobina 10.7 MCHC=29.5 MCH=24 si HCT=40.7.Din cate am citit legat de analizele de sange hemoglobina si hematocritul cresc(sau scad) in acelasi timp, Va rog sa-mi raspundeti sau e cazul sa repet analizele?

11 mesaje
1505 vizite
Analize la un baietel de sase ani
Autor: Olaru Cristina
Ultimul răspuns: 07-02-2012 11:40, postat de tema

Am un baietel de 6 ani, iar la ultimile analize medicale rezultatele au fost acestea. Mentionez ca medicul de familie nu a reusit sa ne lamureasca si am plecat din cabinet mai ingrijorati si fara recomandari. Asadar: BIOCHIMIE Calciu Ionic seric: 3, 98 Calciu Seric total: 9, 5 Sideremie: 16 HEMATOLOGIE Leucocite: 22, 5 Hematii: 4, 53 Hemoglobina:...

10 mesaje
8693 vizite
VSH marit
Autor: cer-de-mai
Ultimul răspuns: 30-12-2011 14:07, postat de cezarina bubulina

Buna ziua ! Ma numesc Maria si am si eu o problema.Am 49 ani si de curand mi-am facut niste analize la sange.In general mi-au iesit bine doar ca VSH este cam mare: VSH 1: 13;VSH2h: 36.Celelalte analize fiind: leucocite 5, 9;hemoglobina 12, 4;limfocite 33, 5 ;monocite8, 4 ; eozinofile...

6 mesaje
2804 vizite
Interpretare analize medicale
Autor: adrian009
Ultimul răspuns: 24-11-2011 19:51, postat de tema

Buna ziua. Sotia mea a facut recent un set de analize. Va rog mult sa fiti amabila si sa-mi interpretati si mie rezultatele obtinute. Va multumesc mult si astept raspunsul D-voastra. Denumire analiza Rezultate / UM Interval biologic de referata corespunzător vârstei si sexului pacientului) Hematologie V Hemoleucograma completa. Hemoglobina 8.4 g/dL 12-15 g/dl Hematocrit 30.4 % 36 - 46 % Nr. eritrocite 4.74 *10A6/ul 3.8-4.8*10A6/ul VENI 64.1 fL 80...

9 mesaje
1546 vizite
Modificari nivel hemoglobina dupa operatie cancer de san
Autor: m7711
Ultimul răspuns: 07-10-2011 12:28, postat de RaulDuke

Buna ziua, Mama mea a fost operata in octombrie 2010. Diagnosticul histopatologic a fost 'Carcinom tubulo-lobular invaziv cu metastaze ganglionare axilare', stadializare pT2m N1a-G2, cu mastectomie radicala modificata tip Madden. ULTERIOR OPERATIEI A FACUT CHIMIOTERAPIE, RADIOTERAPIE SI ACUM FACE TRATAMENT HORMONAL. Saptamana trecuta se simtea foarte slabita si a facut...

0 mesaje
1319 vizite
Unitate de masura hemoglobina glicata
Autor: balala
Postat la data: 31-05-2011

Buna ziua, Am diabet zaharat de tip 1 si ca urmare regulat imi fac un control al hemoglobinei glicate. In urma cu aprox 1 an am avut o valoare exprimata in procente, dar acum am mers la un laborator particular, care mi-a dat rezultatul de 0, 85 g/l, cu valoare...

3 mesaje
7207 vizite
hemoglobina scazuta
Autor: vasile.silvas
Ultimul răspuns: 20-07-2010 13:57, postat de tundyuta

Buna ziua..Ma numesc Silvas si doresc raspuns la umatoarele: in urma unui control medical si al analizelor efectuate s-a constatat o hemoglobina de 6g/dl.In urma tratamentului cu transfuzii de sange si perfuzii cu glucoza am ajuns la o hemoglobina de 9, 3g/dl. S-a constatat ca pierderea a fost cauzata de...

0 mesaje
2136 vizite
valori biologice de referinta hemoglobia
Autor: doru14
Postat la data: 23-03-2010

baiat 9 luni vreau si eu valorile de referinta minime maxime la urmatoarele analize WBC RBC HGB HCT MCV MCH MCHC PLT RDW-SD RDW-CV PDW MPV P-LCR PCT NEUT# LYMPH# MONO# EO# BASO# NEUT% LYMPH% MONO% EO% BASO% MULTUNESC

4 mesaje
6783 vizite
hemoglobina scazuta, TGP mare, dureri de cap
Autor: login
Ultimul răspuns: 07-05-2009 11:38, postat de login

va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti si mie daca la analizele de mai jos nr.hematii 3880000 hemoglobina 10, 6 hematocrit 34 colesterol seric total 252 TGP 33, 9 trigliceride serice 93 sideremie 45 Este necesar sa mai investighez analizele la sange ? Sa specific ca sunt o mare...

3 mesaje
4231 vizite
hemoglobina
Autor: veneras
Ultimul răspuns: 16-03-2009 08:13, postat de Lady_Vio

Buna, Ma numesc Anna si recent o persoana apropiata mie si-a facut analizele uzuale lsi a primit niste rezulatate la care nu a primit nici un raspuns concret. Ceea ce este ingrijorator este nivelul hemoglobinei care a iesit in valoare de 27.3, valoarea hematocritului care este de 80% si hematiile care...

4 mesaje
2538 vizite
interpretare analize: fier, glicemie, hematologie, limfocite
Autor: marag68
Postat la data: 12-12-2007

sex :feminin, 39 ani doresc interpretarea analizelor: Fier:10.7 Glicemie:100 Hematologie: leucocite 5.64 limfocite%43.3 monocite 9.3 N/Gr% 45.7 Eozinofile% 1.2 Bazofile 0.2 unid 0.3 Limfocite 2.4 Monocite 0.5 N?GR 2.6 Eozinofile0.1 Bazofile 0.0 Unid0.0 Eritrocite 5.14 VEM75.1 Hematocrit 38.6 HEM 25.3 CHEM 33.8 Hemoglobina 13 RDW-SD 46 RDW-CV 16.6 PLT 337 VMT 7.4 Pct 0.2 Mod 4.7 Medn 7.3 PDW 9.3 URINA Densitate 1015 PH 5.5 Albumina, glucoza, corpi cetonici-absent urobilinogeni- normal pigmenti biliari- absenti epitelii relativ frecvente leucocite rare hematii, cilindrii, mucus-absent Multumesc.

6 mesaje
2886 vizite
analize medicale
Autor: bogdan38
Postat la data: 29-11-2007

hemoglobina 12.6, hematocrit 36, 9 hematii 4720000, vem 78.10, hem 26.70, chem 34, 10, wbc 6500, neutrofile seg/neseg 60/0, eozinofile 4, bazofile 0, monocite 6, limfocite 30, hipocromie= anizocromie usoara, anizocitoza= usoara, trombocite(plt) 293000, glicemie 73.66, trigliceride 139, tgp 22.66, colesterol 248, hdl 42.75. toate combinate cu o munca stresanta....

3 mesaje
6149 vizite
Analize medicale - Va rog mult sa ma ajutati!
Autor: natty
Postat la data: 16-11-2007

Rezultate analize: nr leucocite 13 900.normal 4 600_10 000 neutrofile segmentate 65, 6% limfocit 23, 2% monocit 6% eozonofil 4, 26% bazofil 0, 89% nr eritrocite4.normal 4, 04_6, 13 hemoglobina 12, 7.normal 12, 2_18, 10 hematocrit 34, 60%...normal 37, 70_53, 70 vol eritrocitar medi 86, 5 hemoglobina eritr. medie 31,...

4 mesaje
2328 vizite
Analize copil 8 ani
Autor: elaelf
Postat la data: 09-11-2007

Buna ! Numele meu este Ela. Am observat pe acest forum ca ati oferit raspunsuri la intrebarile privind analizele medicale. Va rog frumos sa interpreati analizele baietelului meu de 8 ani. Nr leucocite:6, 06 mii/microL; Nr eritrocite:4, 64 mil/microL; Hemoglobina:13, 5 g/dl; Hematocrit:38, 0%; Vol. mediu eritrocitar:81, 8 fl; HEM:29, 1 pg;...

2 mesaje
2313 vizite
analiza de sange
Autor: crisa matei
Postat la data: 07-11-2007

rezultatele analizelor pntru tatal meu au iesit: RDW distributie eritocitara 8.6, HEMOGLOBINA CONCE MEDIE GHEM 30, 6, HEMOGLOBINA CELULARA MEDIE 25, 32, TRIGLICERIDE 213 Vreau sa stiu daca este o situatie grava va multumesc

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.