Am nevoie de interpretarea acestor analize, daca ma poate ajuta cineva.

06-05-2012
simona20
Nu este medic/terapeut
simona20
Buna seara,
Intru pe forum cu o cerere un pic mai diferita. O persoana foarte draga mie este stabilita momentan in Italia, lucreaza acolo si acum cateva zile s-a simtit rau. A facut o serie de analize dar nimeni de acolo nu i le-a interpretat, nu i-a spus ce ar fi in neregula. Ma gandeam ca un medic de pe site ma poate ajuta in acest sens, poate chiar si cu un sfat in legatura cu tratamentul medicamentos.
Rezultatul analizelor :
Glicemie de baza: 96
Azotemia: 31
Creatina: 0.83
A.S.T. (GOT) 18
GPT: 16
Bilirubina totala: 1.14
Bilirubina directa: 0.15
Bilirubine indirecta: 0.99
Amilaza: 111
Colinesterasi (colinesteraza banuiesc) : 9.2
CPK: 90
LDH: 360
Sodiu: 143
Potasiu: 4.80
Calciu: 10.6
Globule albe: 8.94
RBC: 5.53
Hemoglobina: 16.1
Hematocrit: 48
MCV: 86.8
Continut mediu HB: 29.1
Conc media HB: 33.5
Piastrine: 232 PT INR 0.98
PTT: 25.7
Ratio: 0.99

Unele simboluri ar putea fi in italiana (nu stiu daca se folosesc termeni internationali). Mentionez ca persoana in cauza este de sex feminin si are 56 de ani.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Simona
5 comentarii
0
07-05-2012, ora 10:22
simona20
Nu este medic/terapeut
simona20
Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns? :(
0
07-05-2012, ora 20:55
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
nu va putea ajuta nimeni din moment ce nu cunoastem valorile de referinta a laborului unde s-a efectuat examenul
0
07-05-2012, ora 21:41
simona20
Nu este medic/terapeut
simona20
Am inteles. banuiesc ca acelea se regasesc totusi pe foaia de analiza? cum ar fi: valori normale si apoi valoarea care a iesit la analiza?
0
07-05-2012, ora 22:31
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
da, de exemplu
glicemie 96 (60-120) ar trebui sa apara, insa poate fi si (70-140) diferentele nu sunt mari insa pot fi valori diferite de la labor la labor in functie cum e calibrat aparatul.
deobicei langa valorile patologice, care nu se incadreaza in limite normale apare un "+" sau "+" "+" sau "!"
0
14-05-2012, ora 17:40
simona20
Nu este medic/terapeut
simona20
Ok multumesc mult pt raspuns si imi cer scuze pentru intarziere. Scriu doar analizele care au steluta:
bilirulina totala: 1, 14 valori normale: 0.1-1.1
bilirubina indirecta: 0.99 val normale: 0.1-0.85
amilaza: 111 val normale: 5-100
hematocrit: 48 val normale: 38-48
INR: 0.98 val normale: 1-1.2
RBC5.53 val normale: 4-5.5

sper sa nu fie nimic grav ca nu sunt depasite cu mult dar poate imi puteti spune macar despre ce e vba, unde este problema.
Va multumesc din suflet :)
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.