hipocalcemie dupa operatie tiroida

03-08-2016
doina2667
Nu este medic/terapeut
doina2667
Buna ziua !

Am 50 ani. sunt operată de tiroida total in 12.august.2015.
.Nu reușesc să mă echilibrez cu calciu.
Analize 1 august 2016
Ca ionic 0, 64 (1.16-1.32)
Ca seric 6.01(8.8-10.6)
Fosfor 5.48(2.5-4.5)
Magneziu 1.62(1.7-2.6)
TSH 0, 03 (0.4-4)
FT4 1.73(0.89-1.76)
VSH 55/85 (2-15)
Am luat calcidin tot timpul, eutyrox 125, sambata si duminica 100.
Multumesc
1 comentarii
0
02-09-2016, ora 15:15
Dr. Danciu Cristina
Endocrinologie, Cluj Napoca
Dr. Danciu Cristina
Buna ziua,


In timpul interventiei chirurgicale pentru glanda tiroida pot fi lezate glandele paratiroide ( cele care ajuta la echilibrarea calciului in organism).
Va recomand sa efectuati o analiza din sange pentru a afla motivul hipocalcemiei: dozare PTH.
Astept sa reveniti cu valoarea acestei analize si rezultatul histopatologic de la interventia chirurgicala.

O zi frumoasa,
Dr. Danciu Cristina medic specialist endocrinolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tiroidectomie fără cicatrice, printr-un nou abord chirurgical
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.