Dozarea TORCH

02-08-2007
codi
Nu este medic/terapeut
codi
Toxoplasma:Anti Toxo-IgG(cantitativ) - 64 Ul/mL
Toxoplasma:Anti Toxo-IgM - negativ
Anticorpi Citomegalovirus IgG - pozitiv
Anticorpi Citomegalovirus IgM - 0, 08
va rog, poate cineva sa imi spuna ce inseamna toate acestea? doctorita mea este in concediu pt o luna de zile. afecteaza aceste rezultate copilul din burtica mea? va rog din suflet. multumesc
191 comentarii 12 ..... 6 7 Înainte ›
1
19-08-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Anticorpii IgM, care indica o infectie acuta cu risc sunt negativi la dvs. pentru Toxoplasma, ceea ce e foarte bine, iar titrul anticorpilor Ig M pentru Citomegalovirus pare foarte mic (aici depinde de valorile de referinta ale laboratorului). Sunt pozitivi anticorpii IgG, care indica protectie (ati fost in contact cu Toxoplasma si cu Citomegalovirus in urma cu mai mult timp, iar organismul a dobandit anticorpi protectori). Consultati-va si cu medicul dvs., intrucat serologia e bine sa fie repetata de mai multe ori in timpul sarcinii, in functie de recomandari.
0
02-09-2007, ora 00:00
antonio83
Nu este medic/terapeut
antonio83
toxoplasma sau toxocara se poate transmite prin sarut sau raport sexual protejat, de la femeie la barbat ? si in caz afirmativ, care sunt repercursiunile in cazul meu? Nu prezint probleme de sanatate momentan. Se poate sa am si sa nu fie evident?
0
02-09-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In general nu, toxocara se transmite de obicei prin intermediul pisicii, iar toxocara canis sau catis prin infectarea de la pisica sau caine. De obicei calea de transmitere este prin alimente infectate, iar chisturile nu apar la om pe suprafata mucoaselor pentru a transmite boala. Mai mult, daca anticorpii IgM nu sunt crescuti, inseamna ca infectia (daca a existat) este veche, nu este acuta, si nu prezinta risc de contagiu.
0
19-09-2007, ora 00:00
buto
Nu este medic/terapeut
buto
Am si eu o intrebare. Sunt insarcinata in 29-30 de saptamani si am avut o surpriza neplacuta.Mi-am facut analizele in primele saptamani de sarcina si la citomegalovirus au iesit IGM negativ si IGG pozitiv. Am repetat IGM si IGG 2 luni mai tarziu si IGM a iesit la fel, tot negativ si aceeasi valoare dar IGG a crescut aproape s-a dublat. Doctorita mea atunci a zis ca nu este nici o problema dar m-a pus sa mai repet analiza. Am repetat doar IGM saptamana asta si valoarea este neschimbata, dar aseara dansa mi-a zis ca trebuia sa repet IGG.Data trecuta mi-a zis exact invers sa repet IGM ci nu IGG. Puteti sa-mi explicati si mie ce se intampla? Din cate am inteles IGM pozitiv inseamna ca ai virusul in momentul prelevarii analizei iar IGG pozitiv inseamna ca ai avut acest virus si ai anticorpi. Sunt foarte speriata pentru ca nu stiu ce se intampla iar sarcina este avansata si fetita este ok, dezvoltata normal, a luat in greutate. Va multumesc.
0
20-09-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cat timp Ig M sunt negativi, mai ales ca au fost negativi si in primul trimestru, nu exista riscuri, pentru ca nu exista infectie acuta. In plus, titrul anticorpilor protectori (Ig G) poate varia, in functie de laborator, de momentul recoltarii, etc. Se pot repeta, se poate face si asa numitul triplu test care indica posibile afectari, dar atat timp cat ecografic fatul se dezvolta normal si toti parametrii fetali sunt OK, nu exista riscuri. Mai mult decat atat, chiar la mamele cu infectii acute de acest tip in timpul sarcinii ( la care cresc Ig M, leucocitele, etc), doar intr-un mic procent infectia se transmite la fat, bariera feto-placentara exercitand un rol de filtru. Puteti repeta analizele si ecografia, dar fara sa va stresati inutil. Multa sanatate!
0
10-02-2008, ora 00:00
nicosea
Nu este medic/terapeut
nicosea
Sunt insarcinata in 15 saptamani. In saptamana 10 am facut testele pt toxoplasma. Rezultate:
Anti Toxo-IgG(cantitativ) - 21 pozitiv (limita peste 8 pozitiv)
Anti Toxo-IgM - negativ - 8.6 (limita peste 10 pozitiv)
In saptamana 13 am repetat analizele Rezultate:
Anti Toxo-IgG(cantitativ) - 22 pozitiv
Anti Toxo-IgM - negativ - 10 (limita peste 10 pozitiv)-se recomanada refacerea testelor.
Puteti sa imi spuneti ce inseamna cresterea IGM-ului? Este posibil sa devina pozitiv in conditiile in care IGG-ul ramane neschimbat?
Astept un raspuns, Va multumesc mult !
0
10-02-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ig G prezent indica o infectie veche, deci titru protector. In aceste conditii, este putin probabila cresterea IgM (care de obicei semnifica infectie acuta atunci cand sunt crescute mult, fara ca Ig G sa fie prezente). Mai mult, o crestere de la 8 la 10 UI a imunoglobulinelor M in trei saptamani este putin probabila. Infectiile acute cu toxoplasma duc la cresteri mari ale Ig M de peste 60 UI. Cel mai probabil este doar o variatie minima ce tine de laborator; repetati testul pentru a va linisti, dar riscul e redus - eventual, consultati si un medic infectionist pentru interpretare.
0
20-02-2008, ora 00:00
nicosea
Nu este medic/terapeut
nicosea
Va multumesc mult pentru raspuns. As dori sa va mai intreb ceva. In saptamana 10 a sarcinii am avut la analize rezultatele:
citomegalovirus-igg pozitiv, igm negativ
antitoxo gondii-igg pozitiv, igm negativ
antitoxocara-igg pozitiv-dar fara a fi indicata valoarea cantitativa). Dupa ce le-am repetat au ramas la fel (exceptie doar ce am scris mai sus despre antitixogondii unde igm-ul a crescut la 10).
Avand in vedere ca nu am facut aceste analize inainte de a ramane insarcinata, si le-am facut abia in saptamana 10 de sarcina, exista vreun risc ca infectiile sa fi fost contactate recent sau in timpul sarcinii si sa afecteze copilul? Si as vrea sa va intreb de asemenea daca este necesar sa nu mai am nici un contact cu pisici. Va multumesc mult !
0
21-02-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Dupa o infectie acuta primii anticorpi care apar, intre doua saptamani si cateva luni sunt IgM. Acestia scad treptat, pe masura ce cresc imunoglobulinele G, anticorpii protectori. Intrucat anticorpii Ig M scad treptat, in timp, e putin probabil ca o infectia acuta sa fi aparut in primele saptamani de sarcina, pentru ca in zece saptamani Ig M nu scad complet si dispar, ci acest fenomen dureaza mai mult, iar la dvs. sunt absenti, ffiind prezenti Ig G. Cel mai probabil infectia care a generat prezenta anticorpilor protectori Ig G a avut loc inainte de momentul aparitiei sarcinii. mai mult, o infectie acuta cu germenii mentionati anterior in primele saptamani de sarcina conduce la avort spontan cel mai frecvent, practic embrionul nici nu se formeaza.
daca doriti asigurari suplimentare privind buna evolutie a sarcinii puteti efectua inca din saptamana 13 dublu test, apoi in saptamana 16 triplu test si tot in trim. II ecografie 4D cu biometrie fetala, tehnicile de depistare precoce ale problemelor fetale fiind destul de avansate. in plus, luati vitamne de sarcina, cum ar fi Elevit pronatal care confera o protectie in plus impotriva malformatiilor.
Alte analize care pot fi utile sunt dozarea anticorpilor anti-Rubeola (daca nu atia avut Rubeola cand erati copil), anti Herpes virus, anti Chlamydia, anti Herpes virus, anti Lysteria monocitogenes si antigenul HBS si anticorpi antiHVC (pentru a exclude contactul cu hepatita B sau C). Cam acestea sunt toate bolile infectioase cu risc fetal.
Cat priveste pisicile, respectati regulile de igiena, dar nu e nevoie sa exagerati, intrucat se spune ca pisicile de apartament nu prea sunt purtatoare de Toxoplasma. Atentie si la spalarea fructelr si legumelor.
0
01-04-2008, ora 00:00
biancafloroiu
Nu este medic/terapeut
biancafloroiu
Am si eu o nedumerire.Am facut doua analize rubeola si toxocara.
Rubeola IgG-pozitiv 47, 1
Toxocara IgM-pozitiv 0, 914
Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine ca pana pe data de 15 cand ma duc la medic sa interpreteze rezultatele imi fac zeci de ganduri.
Multumesc!
0
02-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ig G pozitiv inseamna ca ati avut rubeola cand ati fot copil. Valoarea IgM pentru Toxocara pare sa fie foarte mica, dar trebuie cunoscute valorile de referinta. Util ar fi de dozat si anticorpii precizati mai sus.
0
02-04-2008, ora 00:00
biancafloroiu
Nu este medic/terapeut
biancafloroiu
Rezultatul a fost pozitiv(0, 914) iar valorile de referinta sunt :
DO(450nm)CO=0, 300
Pozitiv >0, 330
Negativ <0, 270
Multumesc!
0
02-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Toxocara canis si Toxocara catis sunt niste specii de limbrici care contamineaza cainele si pisica. Din cate stiu eu, nu afecteaza direct dezvoltarea fetala, insa intrucat tratamentul cu Albendazol nu se poate face in timpul sarcinii, e bine sa repetati analiza si sa va sfatuiti cu un medic parazitolog. E bine de repetat testul, intrucat sunt si rezultate fals pozitive, si, mai mult, 10% din populatie prezinta anticorpi antiToxocara pozitivi, fara a avea neaparat semnificatie patologica.
0
10-04-2008, ora 00:00
kmy83
Nu este medic/terapeut
kmy83
ac anti-toxoplasma igm --grayzone (0.501)
ac anti-toxoplasma igg--pozitiv ( 73.3 )

am inteles ca in cazul acesta unii medici intrerup sarcina???
0
10-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Riscul e redus, avand in vedere ca sunt pozitivi anticorpii Ig G care indica infectie mai veche si protectie instalata. Se pot repeta anticorpii Ig M care ar trebui sa scada si care trebuie urmariti in dinamica. In cazul in care sunt crescuti, se poate face tratament cu Rovamicina in timpul sarcinii. De obicei se recomanda intreruperea sarcinii numai in cazul infectiei acute, cu titru mare de anticorpi Ig M in primul trimestru.
0
13-04-2008, ora 00:00
kmy83
Nu este medic/terapeut
kmy83
am inteles ca trebuie sa le repet.si am sa revin!!!
0
16-04-2008, ora 00:00
kmy83
Nu este medic/terapeut
kmy83
am revenit am repetat analiza si :
ac-antitoxoplasma igm --pozitiv ( 0.658 ).

in acest caz ce se intampla ?
este acuta sau cronica ? se poate face tratament ?
mentionez ca sunt in 8 saptamani.
0
16-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In aceasta situatie decizia va apartine. Exista risc, fiind vorba de infectie acuta in trim. I. Se poate face tratament cu Rovamicina in timpul sarcinii, dar acesta, desi duce la scaderea titrului de anticorpi nu elimina riscurile infectiei intrucat aceasta a avut loc. Sfatuiti-va si cu ginecologul dvs.
0
17-04-2008, ora 00:00
hagiemin
Nu este medic/terapeut
hagiemin
va rog frumos sa imi traduceti si mie rezultatul acesta: anticorpi chlamydia trachomatis IgA=0, 737; toxoplasma :anti-toxo-IgM negativ; toxoplasma:anti-toxo -IgG (cantitativ)=44. Nu am inteles de ce pe rezultatul analizei valoarea 44 este marcata intr-un dreptunghi. Prezinta vreun risc aceasta valoare? Sunt insarcinata in 8 saptamani, prima sarcina dupa ce anul trecut am pierdut o sarcina la 10 saptamani. Va rog mult astept cu mare speranta un raspuns.Va multumesc mult pentru raspuns.
0
17-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Anticorpii IgM, care indica o infectie acuta cu risc sunt negativi la dvs. pentru Toxoplasma, ceea ce e foarte bine. Ig G prezent indica o infectie veche, deci titru protector. Riscul e redus, avand in vedere ca sunt pozitivi anticorpii Ig G care indica infectie mai veche si protectie instalata.
0
23-04-2008, ora 00:00
kmy83
Nu este medic/terapeut
kmy83
Revin : in aceiasi zi in care am repetat igm la Medlife ( unde a iesit pozitiv 0.658 ) mi-am recoltat si de la colentina infectioase MATEI BALS ( unde igm a iesit negativ).
3 zile mai tz am repetat igg si indicele de aviditate la CANTACUZINO rezultatul fiind :
+igg->8ui/ml-pozitiv-139 ui/ml
+indicele de av.-0.356-interpretare >0, 3-prima infectie foarte probabil mai veche de 4 luni.
in cazul acesta pot pastra sarcina ?ce fel de infectie este acuta sau cronica ? se poate trata ? care sunt riscurile ? in momentul de fata sunt in 10 saptamani.
0
23-04-2008, ora 00:00
kmy83
Nu este medic/terapeut
kmy83
si nu mai inteleg un lucru : cum poate aceiasi analiza recoltata in aceiasi zi sa iasa diferit
medlife -igm pozitiv 0.658(analiza scoasa de pe internet ) iar cea care o ridic de la ei personal are valoarea de GRAYZONE 0, 590
ia de la colentina BALS recoltat in aceiasi zi igm negativ.
NU mai inteleg nimic in cine sa am incredere e o harababura totala in capul meu. va rog sa ma faceti sa inteleg ceva!!
0
28-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cred ca e bine sa aveti incredere in testarea facuta la Matei Bals, in ceea ce priveste celalat rezultat, avand in vedere brambureala, e posibil sa fie o eroare. Mai mult, daca IgG e pozitiv = infectie veche, cu protectie instalata, e putin probabil ca Ig M (infectie noua, acuta) sa fie crescut. Cred ca nu trebuie sa renuntati la sarcina, cel mult sa faceti un tratament cu Rovamicina preventiv, pentru a repeta dupa o luna testarea (cred ca tot la Sp. de boli infectioase e mai bine).
0
02-06-2008, ora 00:00
carmen.hulya
Nu este medic/terapeut
carmen.hulya
O rog pe d-na doctor sa-mi citeasca si mie analizele ca nu prea imi plac. CMV igm negativ(0.157), CMV igg pozitiv(221.1), toxoplasma igm negativ (0.138), toxoplasma igg pozitiv 17.1, anti-ch. trachomatis iga negativ, anti-ch.trachomatis igg pozitiv, anti-toxocara canis igg pozitiv.Sant in saptamana a 13-a de sarcina.Astept raspuns. Va multumesc mult.Carmen.
0
06-06-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
La toate analizele facute au iesit pozitive doar valorile Ig G car eindica infectie veche, care a determinat aparitia de anticorpi protectori de tip Ig G. Astfel, organismul a venit in contact cu CMV (Citomegalovirus), Toxoplasma, Chlamydia trachomatis si Toxocara canis, ceea ce inseamna ca nu se pune problema unei infectii acute in trim. I de sarcina si nici nu exista riscuri pentru fat. Utile sunt si analizele pentru hepatita B, C, Rubeola, Lysteria monocytogenes si Herpes virus, cam acestea fiind infectiile cu risc in timpul primului trimestru de sarcina.
0
08-06-2008, ora 00:00
carmen.hulya
Nu este medic/terapeut
carmen.hulya
Va multumesc frumos pt raspuns, m-am mai linistit un pic pana ajung la d-nul doctor.Va doresc numai bine.Carmen.
.
0
16-07-2008, ora 00:00
narcisacom
Nu este medic/terapeut
narcisacom
as avea o intrebare de interpretare a rezultatului anitrubeola igg 168.70 Ul/ml si igm 9 AU/ml ce imi uteti spune despre aceste valori. va multumesc
0
01-08-2008, ora 00:00
luminita85
Nu este medic/terapeut
luminita85
sunt in 10 sapt si am fost sa imi fac analizele toate mi-au iesit bine dar cele referitoare la toxopasma si CMV REZULTATUL LOR A FOST:
Determinarea IgM anti CMV _ VIDAS
rezultat : i= 0.08 negativ
determinare IgG anti CMV - VIDAS
rezultat : 31aU POZITIV
sunt bune aceste valori?

iar rezultatele de la analizele pt toxoplasma sunt:
IgG kit Adaltis a fost pozitiv (0.640)
IgM kit Adalis a fost negativ ( 0.089)

sunt bune acesete valori ca au iesit din rezultatul analizelor?
va multumesc
0
01-08-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Rezultatele sunt bune, dupa cum am precizat anterior. Anticorpii IgM, care indica o infectie acuta cu risc sunt negativi la dvs. pentru Toxoplasma, ceea ce e foarte bine. Sunt pozitivi anticorpii IgG, care indica protectie (ati fost in contact cu Toxoplasma si cu Citomegalovirus in urma cu mai mult timp, iar organismul a dobandit anticorpi protectori). Consultati-va si cu medicul dvs., intrucat serologia e bine sa fie repetata de mai multe ori in timpul sarcinii, in functie de recomandari.
0
04-08-2008, ora 00:00
Cristina Percec
Nu este medic/terapeut
Cristina Percec
Buna ziua
La 2 teste pentru toxoplasmoza am avut urmatoarele valori:
12 saptamani: Igm 0.085 negativ; Igg 0.00 UI negativ
16 saptamani ( acum ): Igm 0.099 negativ; Igg 1.5 UI negativ
Desi rezultatele sunt negative, ginecologul a vrut sa elimine varianta unei toxoplasmoze in evolutie ( deoarece ambii indici au crescut de la precedenta determinare ), si m-a trimis la infectionist pentru a sugera un eventual tratament. Acesta a zis ca nu este nici o problema, cat timp rezultatele sunt negative, si ca variatia poate fi din laborator. Oricum, vreau sa mai fac o data testul de toxoplasmoza. Ce credeti ? Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
191 comentarii 12 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
07-12-2022, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Vaccinarea în timpul sarcinii
 • Sarcina după 35 de ani
 • Poziții de somn în sarcină
 • Sarcina și toxoplasmoza
 • Sarcina și răceala
 • Constipația în timpul sarcinii
 • Sarcina si fericirea
 • O nouă metodă poate identifica complicațiile care apar în timpul sarcinii
 • Investigaţiile şi analizele recomandate în timpul sarcinii
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.