Dupa Postinor, cand se incepe folia de Yasmin

15-12-2008
monicanicoleta
Nu este medic/terapeut
monicanicoleta
Folosesc Yasmin ca si metoda contraceptiva. Dar din folia trecuta am uitat sa administrez 2 pilule, am administrat Postinor. Miercuri am terminat folia de Yasmin si cum sambata am avut ceva pete rosii-maronii am inceput sa administrez noua folie de Yasmin. Acum mi s a oprit mica hemoragie. Sa continui pana termin noua folie sau sa intrerup ca sa am menstruatie?
11 comentarii
0
16-12-2008, ora 09:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cum sa intrerupi ca sa ai menstruatie? contraceptivul nu-l intrerupi deloc, il iei regulat, zi de zi faci pauza de 7 zile si incepi folia noua indiferent cand iti vine ciclul, in pauza sau dupa.De fapt tu iei total aiurea contraceptivul, nu stiu cine te sfatuieste, orarul de administrare e total dat peste cap, nu-i de mirare ca te patezi cand nu te astepti. Postinorul luat pentru contraceptie de urgenta nu are legatura cu Yasmine.Tu daca ai uitat sa iei doua pilule, trebuia sa faci astfel:iei imediat ce ti-ai amintit o pilula ; in urmatoarele 7 zile faci sex cu prezervativ ; numeri cate pilule ti-au mai ramas pe folie ;daca au ramas mai mult de 7 pilule, iei restul pilulelor hormonale ca de obicei, cate una in fiecare zi, si mergi normal inainte, respectand pauza de 7 zile pana la urmatoarea folie.Daca ti-au ramas mai putin de 7 pilule hormonale, se ia restul de pilule ca de obicei si incepi o noua folie de Yasmine imediat dupa ultima, fara sa mai faci pauza de 7 zile.In acest caz e posibil ca menstruatia sa nu se mai instaleze, dar nu e o problema, daca nu vei mai uita iar sa iei pilule, ciclul se va deregla.Noteaza-ti undeva aceste reguli si tine cont de ele, altfel te vei deregla serios hormonal.Sarbatori fericite!
0
16-12-2008, ora 13:30
monicanicoleta
Nu este medic/terapeut
monicanicoleta
Multumesc de raspuns. Acum daca am inceput noua folie la 2 zile dupa ce am terminat prima folie, exista vreo problema? Voi fi protejata? Faptul ca am inceput noua folie prea devreme, facand pauza doar 2 zile, putea sa-mi dea menstruatia peste cap?
0
16-12-2008, ora 17:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Da, esti protejata, numai ca menstruatia va fi dereglata, iti va veni cand nu te astepti.Daca vei continua sa iei corect pilule ciclul se va regla de la sine.Numai bine!
0
18-12-2008, ora 09:08
monicanicoleta
Nu este medic/terapeut
monicanicoleta
Menstruatia poate veni in timpul administrarii noii folii de Yasmin sau doar in perioade de pauza?
0
18-12-2008, ora 17:54
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Da, poate veni in timp ce iei folia de contraceptive sau in pauza.Deocamdata nu putem sti, caci nu e o regula.
0
27-10-2010, ora 11:15
kandra
Nu este medic/terapeut
kandra
Pe 4 noiembrie (cand imi va veni menstruatia) voi incepe sa iau anticonceptionale Yasmin. Ginecologul mi-a spus sa incep prima folie fara sa tin cont de denumirea zilei. Adica, daca imi vine intr-o vineri, iar prima pilula este de joi..sa o iau oricum. Dar nu inteleg... iau cele 21 de pilule pana se termina folia, apoi fac pauza de 7 zile...iar apoi cand incep a doua folie, mai exact? A doua folie o incep cu ziua in care incepe si folia? Nu prea am inteles cu a 8 zi... ce, cum...cand?
Multumesc...
0
10-01-2011, ora 09:48
nigritela
Nu este medic/terapeut
nigritela
Am luat postinor si voiam sa intreb ce fac in continuare cu anticonceptionalele Yasmin ? Mai iau sau intrerup si reincep o noua folie in prima zi de menstruatie ?multumesc si astept raspuns urgent
0
31-10-2011, ora 11:54
bby02
Nu este medic/terapeut
bby02
timp de 1 an de zile am luat anticonceptionale yasmin, iar akum fac o pauza..cand le pot lua din nou?
0
11-07-2012, ora 01:09
eu-miha
Nu este medic/terapeut
eu-miha
buna seara! am si eu o problema. Ma aflu in perioada de pauza de 2 luni cu anticonceptionalele yasmin. Ultima data mi-a venit pe 24 iunie. Azi la ora 9 am avut parte de un eveniment nefericit, s-a rupt prezervativul. La 11 am fost in farmacie si mi s-a recomandat postinorul 2(e pt prima data si sper ca pt ultima). Am luat la 11 30 prima pastila si la 23 40 a doua pastila. Eu trebuie sa incept sa reiau anticonceptionale incepand cu prima menstruatie, intrebarea mea este cand ar trebui sa-mi vina ciclu? si cand se considera ciclu? Din cate am mai citit am aflat ca intai o sa apara o presupusa menstra. Eu incep sa iau antibebe incepand cu prima zi a acestei presupuse menstruatii sau mai astept o alta menstruatie?
Va multumesc!
0
11-07-2012, ora 16:35
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
pai, e menstruatie cand vine dupa postinor, nu e falsa caci practic ce se intampla, mucoasa de pe peretele uterin se desprinde pt ca ovul fencundat sa nu aibe unde se cuibari si in cele din urma sa moara. poti lua incepan de la aceasta menstruatie, sau poti lua dupa menstruatie, dupa cea de a 5a zi insa daca faci asta folosesti prezervativ timp de 8 zile, abia dupa a 8 a pilula vei fi protejata. zic asta deoarece ac uri se incep d e luat in oricare din primele 5 zile de menstruatie si au eficacitate incepand de la prima pilula. insa daca iei dupa a 5a zi dupa a 8a pilula vei fi protejata. ideal ar fi totusi sa incepi ale iei dupa aceasta menstra care va avea loc datorita postinor 2 pt ca iti vei da peste cap tot ciclul menstraul. daca nu vrei sa mai astepti si vrei s aincepi fa cum am zis eu, lasa sa se termine menstruatia, ia ac uri la ora fixa in fiec zi si abia dupa a 8a pastila poti avea act sexual neprotejat. ok?? sunt curioas ace vei face, ast mesajul tau...te poooop
0
11-07-2012, ora 17:53
eu-miha
Nu este medic/terapeut
eu-miha
Multumesc mult pt raspuns. Ma gandesc sa incep in ceea de a 5-a zi de la menstruatie. as astepta pana la urmatoarea menstruatie, dar in august mi-am planificat concediul si n-as vrea sa ma incurce musafirii...cu anti bebe pot jongla un pic cu perioada de ciclu, desi sunt constienta ca nu este tocmai ok...
Multumesc inca o data!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •