Durere de cap + palpitatii

21-07-2015
Cosmin H
Nu este medic/terapeut
Cosmin H
Salut, sunt baiat, 23 ani si de doua luni am niste stari ciudate: dureri de cap, uneori sunt ca o presiune asupra capului, nas si urechi, e ca si cum as avea o banda de la ceafa spre partile laterale, alteori sunt ca niste arsuri sau piele de gaina, insotite de un tiuit un urechi. Aceste dureri de cap dureaza cateva zile (4-5 zile) cresc ca intensitate pe parcursul zilei, dimineata sunt doar niste furnicaturi insa pe parcursul zilei cresc in intensitate. Sunt momente cand nu ma pot concentra deloc la serviciu. Sunt programator, stau cel putin 8 ore pe zi in fata calculatorului.

Pe langa aceste dureri de cap am momente cand incepe sa bata inima foarte repede, cu un nod in gat si nu pot sa respir. La inceput aceste palpitatii durau mai mult, chiar si o ora, insa acum m-am obisnuit cu ele si dureaza doar cateva minute. Astfel de stari le am atat in timpul zilei, la serviciu dar si noaptea, ma trezesc din somn speriat cu batai de inima puternice, nod in gat si senzatia de sufocare.

Alte simptome, in timpul zilei am momente cand ma simt foarte rau, stare de greata, nod in gat, imi amorteste fata (in special gura si buzele), se intampla ca atunci cand merg sa-mi amorteasca picioarele de la genunchi in jos si cateodata si mainile, stari de neliniste si agitatie.

Am fost la medicina interna si doamna doctor mi-a dat niste vitamine si mi-a spus sa stau linistit ca aceste stari vor disparea. Insa au continuat sa apara si am fost trimis la cardiolog unde mi s-a spus ca totul este in regula la inima, am facut si analize la sange si tiroida si au iesit bune. La neurolog mi s-au dat niste antiinflamatoare pentru durerile de cap insa acestea nu au trecut. Am revenit si de data aceasta mi-au fost prescrise antidepresive (amitriptilina). Mi s-a spus ca starea mea e pe fond psihic si ca sufar de anxietate si atacuri de panica, dar as vrea sa exclud orice alta cauza inainte de a recurge la un astfel de tratament.

Credeti ca este cazul sa iau aceste medicamente sau pot trece peste aceste stari printr-un alt mod? Sunt ingrijorat pentru ca activitatea zilnica este afectata. Multumesc
1 comentarii
0
22-07-2015, ora 22:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se fac intai analizele pentru tiroida, inima si daca nu e nimic se merge la o evaluare de catre un psihiatru. Dv. ati parcurs deja etapele.
Dv. va confruntati cu somatizari ale anxietatii.
Incercati amitriptilina care vi s-a recomandat.
Daca nu va trec simptomele sau aveti efecte secundare mari, va prezentati la medic sa va schimbe antidepresivul. Pina il gasiti pe cel care vi se potriveste. Trebuie sa aveti rabdare cu antidepresivele. Astea sunt regulile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Palpitațiile
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • De ce apar palpitatiile?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  •