Durere de maxilar dupa extractia molarului de minte superior in dreapta

17-12-2017
Sayre
Nu este medic/terapeut
Sayre
Buna seara,
In data de 13.12.2017 a trebuit sa merg de urgenta la medicul stomatolog.Am facut radiografie si pt ca ma durea foarte tare in partea drepta sus, medicul a decis sa imi daca extractie la molarul de minte (era cariat si crescut in gingie)si sa imi inceapa tratamentul de canal la maseaua alaturata si acesta avand probleme. Problema este ca de atunci pana azi ma jeneaza locul si simt presiune spre ureche.Mai grav mi se pare ca nu pot sa deschid gura foarte mult si parca este o durere surda de maxilar.Am luat ketonal si ma lasa foarte putin durerea dupa, nu mi au fost prescrise antibiotice dar ieri am decis eu sa iau Amoksilav 100 mg timp de 3 zile asa mi a recomandat de la farmacie. Nu pot sa merg la ea decat miercuri cel mai devreme pt ca este plecata din oras. Intrebarea mea este ce ar putea fi si ce ar fi de facut ma sperie foarte tare ca nu pot sa deschid gura decat foarte putin si imi e teama sa nu fi fost atins un nerv.
7 comentarii
0
17-12-2017, ora 18:03
Sayre
Nu este medic/terapeut
Sayre
Mai precizez ca am fost si umflata si inca sunt si acum putin.
Am incercat sa mananc si alceva decat lichide si ma doare forte tare cand incerc sa mestec cu toate ca o fac in partea opusa.
0
17-12-2017, ora 18:21
Dr. A I
Dr. A I
Buna seara, nu este anormal sa aveti trismus (deschidere limitata a gurii). In urma extractiei unui molar de minte poate aparea si durere, tumefactie, iradierea durerii in zone vecine. Aceste simptome vor incepe sa se remita dupa o saptamana.

Continuati sa luati antialgice, puneti comprese reci in zona respectiva si beti ceaiuri strecurate de plante (salvie, musetel). Cand se intoarce doamna doctor mergeti la un control pentru a fi sigura ca vindecarea decurge cum trebuie.

O seara buna!
0
17-12-2017, ora 18:36
Sayre
Nu este medic/terapeut
Sayre
Multumesc frumos de raspuns asa o sa fac.
0
16-01-2018, ora 01:50
Parfumel1
Nu este medic/terapeut
Parfumel1
Bună seara, de fapt e noapte.Am nevoie de ajutor! Duminică seară am ajuns la urgență, pentru o măsea de minte, că numai puteam de durere, mi s-a zis că e molarul de minte, și trebuie extras.Alaptez.Am un bebe.Si după ce a pus un tratament local, și mi-a umblat la molar, m-a trimis acasă, cu o rețeta de antibiotice injectabila, ce nu am găsit-o, și mi s-a dat pe 3 zile Ospamox 1000 la 12 ore.Dar ieri dimineață mi s-a umflat toată partea stângă, numai pot de durere.Si ochiul, urechea, gâtul mi-s amorțite.Nurofen puțin mă ajută.Ce să fac?Nu-mi trece durerea, sunt toată umflata la fața, alăptez la 3 ore de la antibiotice...
0
16-01-2018, ora 01:52
Parfumel1
Nu este medic/terapeut
Parfumel1
Menționez că e molarul 28.Trebuie extras, știu.Dar nu știu dacă de poate interveni acum că am partea stângă umflata și nici nu pot deschide gura...Vă mulțumesc.
0
16-01-2018, ora 02:18
Dr. A I
Dr. A I
Buna seara, nu aveti ce face decat sa mergeti la urgenta sa va vada cineva (chiar acum daca aveti unde; puteti cauta online un cabinet deschis non-stop). Daca nu puteti ajunge acum, incercati macar sa scoateti pansamentul temporar pus de catre medic (cu o scobitoare daca aveti) si mergeti dimineata.

Numai bine!
0
16-01-2018, ora 08:09
Parfumel1
Nu este medic/terapeut
Parfumel1
Mulțumesc.
Pansamentul mi-a căzut de duminică.
Acum incerc să las cu cineva bebele să merg la un cabinet, să îmi facă ceva, că numai pot de durere, sunt umflata toată fața, nici cu un ochi numai văd bine.Nu înțeleg de ce nu își de face efectul antibioticul, că îl iau de duminică seara, ci din contra de umflă fața și mă doare acolo la molar?.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  •