Durere deget mana.

06-08-2010
MariusBT
Nu este medic/terapeut
MariusBT
Buna ziua, as dori o interpretara a analizelor medicale in urmatoare situatie: in urma cu o luna am avut o infectia in gat ( nu am facut analize) si mi s-a prescris 14 zile de clindamicina (Dalacin C), la terminarea tratamentulul, dupa doua saptamani am facut si analizele cu urmatoarele valori: exudat faringian - negativ, ASLO - 200, proteina C reactiva - negativ, factor reumatoid - negativ, VSH - 6 (mm3), fibrinogemie - 452, hemoleucograma completa - in limita normale. Fibrinogenul marit indica o inflamatie. Astfel ca am o durere de cateva saptamani la degetul mare de la mana dreapta, in momentul in care incerc sa tin ceva in mana si folosesc degetul mare (ex: o sticla de suc de 2 litri) ma doare undeva spre baza degetului iar daca il pipai usor imi simt piele de pe el amortita, simt pipaiala superficial. Mentionez ca nu m-am lovit la mana in niciun fel iar durera o am de vreo luna Altceva interesant este ca daca incerc sa tin un creion intre degete spre varful lor nu pot, aceste incep sa in tremure foarte tare. Daca aveti vre-un sfat, inafara de a ma trimite la consult la vre-un doctor, va multumesc frumos. Am 29 de ani.
2 comentarii
0
06-08-2010, ora 17:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Simptomele descrise de D-voastra pto fi urmarea tratamentului antibiotic, se pare adminsitrat inutil.
Pot fi, de asemena, cauze locale mecanice (leziuni ligamentare, instabilitate articulara), cauze inflamatorii (boli de tip reumatologic, auto-imun), cauze metabolice, vasculare, neurochirurgicale (sindrom compresiv radicular cervical) si multe alte sute de cauze.
Doar un examen clinic direct poate decela cauza suferintei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-08-2010, ora 02:29
MariusBT
Nu este medic/terapeut
MariusBT
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Pot sa imi apara dureri articulare din cauza tratamentului cu antibiotic si daca da, ce este de facut? Eu am asociat durerea articulara, care este in momentul in care fortez articulatia ca o strapungere in os, cu RAA (reumatism articular acut) dat de faptul ca am amigdalita cronica, insa RAA este generat de infectia cu streptococ, iar mie analizele nu mi-au evidentiat asa ceva (ASLO200, exudat negativ, factor reumatoid negativ). Cea ce este clar este faptul ca inaintea a lua antibioticele nu am avut niciun fel de problema sau durere, iar cum fibrinogenul marit indica o inflamatie si nu imi pot explica de unde. Poate amigdalita cronica provoca reumatism articular fara a fi infectie cu streptococ?

O zi buna va doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •