Durere puternica de cap in timpul mersului cu avionul

13-07-2009
Eduard.S
Nu este medic/terapeut
Eduard.S
Buna Ziua!

In urma cu 2 zile am calatorit cu avionul iar in timpul zborului (avinul isi scadea altitudinea, pregatindu-se sa aterizeze) am simtit de o data o intepatura puternica in partea stanga a fruntii care a tinut vro 5-10 min dupa care a disparut, A doua zi m-am trezit cu dureri mari de cap care continua pana azi (durerile de cap se manifesta in partea stanga a capului in zona fruntii mai ales) Durerea de cap care o am acum este in zona unde am simtit aceea intepatura puternica. Daca ati putea sa imi explicati ce este cu aceasta durere

Multumesc anticipat.
9 comentarii
0
02-08-2009, ora 15:39
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Consultati medicul neurolog. Presiunea din avion poate dauna, in special persoanelor sensibile si cu un sistem nervos putin destabilizat. In mod normal, in avion presurizare exista, dar la aterizare se modifica partial (modificarea este perceptibila doar de oamenii foarte sensibili).

Toate cele bune!
0
14-11-2013, ora 23:28
Schatzz
Nu este medic/terapeut
Schatzz
Suferi o "durere de cap avion", atunci când zboară? Nu esti singur

Intr-o lucrare publicata online in revista cefalee, neurologi italieni raport cu privire la 75 de persoane care sufera de ceea ce ei descriu ca o "durere de cap ciudat." Este ciudat, deoarece tinde să apară în timp ce pe un plan şi, de obicei, durează mai puţin de 30 de minute. De asemenea, pare sa afecteze cea mai mare parte bărbaţi, şi de obicei rachete de semnalizare în timpul aterizari avionului.
Pentru a aduna informaţii despre dureri de cap avion, cercetatorii au dat persoanele afectate de acestea un chestionar scris. Din aceste studii finalizate au descoperit că toată lumea a descris durerea ca severa. Dureri de cap provoacă o durere ascuţită sau împungere, care începe brusc, de obicei pe o parte a capului. Aceasta afectează în principal zona de frunte deasupra ochiului.

În câteva minute de planul atingând pământul, dureri de cap, de obicei, dispare.

În ceea ce priveşte de ce apar dureri de cap avion, oamenii de stiinta cred "că e din cauza unui dezechilibru între presiunea aerului din cabină şi cele din sinusurilor frontale", spune autorul principal Dr. Federico Mainardi.

La unele persoane, sinusurile lor pot avea dificultăţi de egalizare creşterea presiunii barometrice care apare atunci cand un avion este de aterizare şi acest lucru poate cauza durere, sugerează Mainardi, un neurolog de la SS Giovanni e Paolo Spitalul din Veneţia, Italia.

Cauza exactă a durerilor de cap avion rămân neclare, dar este probabil datorită mai multor factori, cum ar fi forma a sinusurilor, precum şi viteza de aeronave, presiunea din cabina, şi chiar altitudinea maximă atinsă.

În timp ce majoritatea persoanelor care sufera in acest studiu au avut prima durere de cap avion în timp ce acestea au fost in 30 de ani, atacurile nu par să se întâmple de fiecare dată oamenii zbura.

Dureri de cap avionul a fost descris pentru prima data in literatura medicala in 2004, si a fost privit ca un eveniment rar. Dar acum, expertii nu sunt atât de sigur. "Noi presupunem că este o conditie comuna", spune Mainardi, dar au încă pentru a colecta date de spate, care sus.

Nu poate fi alte motive pentru dureri de cap zbor legate de: Pasagerii pot obţine o migrenă sau tensiune de tip dureri de cap din cauza lipsei de somn, stres, sau deţinerea gâtul într-o poziţie dificilă în timpul unui zbor lung.

Şi, mai mult de jumătate din participanţii la acest studiu, de asemenea, a aparut de a suferi de un alt tip de durere de cap. Acest fapt ridica posibilitatea ca fiind predispuse la alte tipuri de dureri de cap ajută la activarea durerea cai legate de dureri de cap avion.

Mainardi speră că dureri de cap avionul va deveni recunoscut ca o nouă formă de dureri de cap şi incluse în Clasificarea Internaţională Headache Society, care include in prezent mai mult de 200 de tipuri diferite de dureri de cap.

În acelaşi timp, el spune că, în unele cazuri, de a lua o non-steroid medicament anti-inflamator, cum ar fi ibuprofen sau naproxen, împreună cu ajutorul unui decongestionant spray nazal aproximativ 30 la 60 de minute înainte de aterizare, poate ajuta la ameliorarea sau prevenirea durerii.

Acest articol a aparut initial pe MSNBC.com.
0
17-01-2015, ora 22:47
bbj
Nu este medic/terapeut
bbj
Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie ieri sambata dimineata pe la ora 2 AM fara cateva minute (ora Romaniei) pentru ca avionul nostru a avut intarziere vreo 2 ore.
Inainte de aterizare cu vreo 10 - 7 minute m-a apucat dintr-o data o durere groaznica de cap in partea stanga de sus deasupra ochiului, am crezut ca e ceva trecator dar tot a insistat si se accentua, nu m-am mai putut controla, incepusem sa intru in panica crezand ca mi s-a spart o vena, si am inceput sa ma agit si mai tare. Aveam senzatia ca si cum cineva ti-ar batea un cui in frunte. Am trezit atentia tuturor pasagerilor nedumeriti de ce mi se intamplase. Se tot intrebau ce am patit. Nici eu nu stiam.
Stewardese-le anuntate au venit in ajutorul meu aducandu-mi un pahar cu apa iar eu am inmuiat un servetel si l-am folosit pe post de compresa cu apa rece. Fara efect. Nu mai stiam ce sa fac, sa ameliorez durerea - ceva ma ducea cu gandul ca ar fi de la schimbarea presiunii atmosferice dar nu eram sigur, pentru ca nu cunosc desi era a treia oara cu avionul.
Bineinteles in aeroport a fost anuntata ambulanta si au venit dupa mine doctoritele sa ma scoata afar si sa ma duca la cabinet, am fost primul care a coborat. Si dupa ce s-au mai linistit treburile, am aflat ca nu sunt singurul care sufera de asa zis sindromul aerotoxic (aerosinuzita), desi fiind unul din acele persoane sensibile si nu am respectat urmatoarele prescriptii:
bea multa apa ionizata, renunta la dulciuri, in timpul zborului casca sau ia niste bomboane mentolate sau mesteca niste guma, opreste aerul conditionat, etc
si acum ma mai doare foarte un pic dar a ramas sa ma duc la un consult orl de specialitate.
0
04-02-2015, ora 10:35
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Va recomand un consult neurologic si eventual un examen RMN. Poate e vorba de altceva, de o sinuzita puternica de ex. dar acest lucru trebuie verificat.
0
04-02-2015, ora 18:31
bbj
Nu este medic/terapeut
bbj
multumesc mult pentru sfat, dar dupa cum vedeti postarea e mai veche si de atunci am consulat un cabinet orl care m-au trimis la tomografie (examen RMN) la medlife si concluzia a fost sinuzita frontala stanga, etmoidala si maxilara bilaterala pe scurt sinuzita cronica acuta. acum iau tratament: Sinupret, Parasinus, Medrol, Picaturi in nas: Bixtonim, Nazomer Forte si apa oxigenata pentru urechi si nari. In concluzie, nu te urca niciodata la bordul unui avion daca ai sinuzita sau daca ai fost racit pentru ca inainte de aterizare, schimbarea presiunii atmosferice poate avea urmari grave asupra ta (dureri groaznice de cap, intepaturi, etc)
0
18-02-2015, ora 18:32
Noidoisijumatate
Nu este medic/terapeut
Noidoisijumatate
Aceeas situatie mi s-a intamplat si mie acum 2 saptamani. In timpul aterizari am simtit o durere puternica deasupra ochiului stang. Durerea s-a diminuat odata coborat din avion, insa a continuat sub forma lejera inca cateva zile si ce este curios de atunci, in special dimineata dar nu numai, imi curge din nas in gura cheaguri de sange.(si de un centimatru patrat, dimensiunea). Au trecut deja 2 saptamani si inca continua. Nu stiu ce sa fie|
0
19-02-2015, ora 11:18
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Aveti raspunsul: mergeti la un consult ORL.
0
19-02-2015, ora 17:24
bbj
Nu este medic/terapeut
bbj
"Aceeas situatie mi s-a intamplat si mie acum 2 saptamani. In timpul aterizari am simtit o durere puternica deasupra ochiului stang. Durerea s-a diminuat odata coborat din avion, insa a continuat sub forma lejera inca cateva zile si ce este curios de atunci, in special dimineata dar nu numai, imi curge din nas in gura cheaguri de sange.(si de un centimatru patrat, dimensiunea). Au trecut deja 2 saptamani si inca continua. Nu stiu ce sa fie|"

mda..., exact ce v-am avertizat mai sus, din cate am inteles si m-am informat de pe net, sunt anumite persoane sensibile care sufera de sindromul aerotoxic. (aerosinuzita) sau cei care au deviatie de sept, etc., iar cel mai eficient tratament este terapia cu aerosoli naturali. Pe scurt cea mai buna metoda naturala de curatare a narilor este solutia salina. Uite chiar si nazomer forte are ca igredient apa de mare. Totusi, in cazul tau, fiind mai grav, recomand sa te duci la tomografie daca zici ca sangerai.
0
19-02-2015, ora 21:42
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
eu cred ca trebuie mers intai la medicul specialist care poate recomanda cea mai buna investigatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Expunerea prelungită la zgomotul produs de avion este asociată cu hipertensiunea arterială
  • Bebelușii și călătoria cu avionul
  • Tromboza și călătoriile cu avionul
  • Care este riscul de transmitere a virusurilor în avion?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  •