Dureri de cap ingrozitoare, dureri de maxilar si fata

09-12-2009
rasul
Nu este medic/terapeut
rasul
Buna ziua! Am o problema destul de mare care imi da peste cap toata viata.In fiecare zi si la orice ora ma doare capul, fata si maxilarul, ceea ce imi sa o stare de nervozitate.Am mult de invatat si nici macar nu pot sa ma concentrez pentru ca durerea ma macina.
Imi simt capul asa de greu.

Mi-am facut comp. tomogafic si analizele au iesit bine...
Am fost si la stomatolog ...si el a zis ca totul e ok cu dantura,

De curand am fost si la oftalmolog si a rezultat a nu am probleme.mi-a dat pt calc dioptrii f mici, , doar pt calc si mi-a mai prescris si nutrof.

Un doctor neurolog mi-a prescris pastilele quarelin, sanax, magne b6,
Am consultat si un psiholog , , , care a zis ca sufar de depresie...e posibil sa ma doara capul atat de tare si fata si dantura si sa am doar depresie?
20 comentarii
0
12-12-2009, ora 16:54
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
te rog sa fii atent si sa-mi descrii EXACT unde iradiaza durerea. Astept raspuns.
O zi fara dureri de cap
0
12-12-2009, ora 17:08
rasul
Nu este medic/terapeut
rasul
Ma doare tot capul si mai ales tamplele (puternic seara sau intr-o camera incalzita...afara in frig mi-e bine). Si pastilele nu isi fac efectul.
Mentionez ca in urma cu un an am avut un accident cu masina si at mi s-a fracturat osul de la nas.dar am fost operat si totul a mers bine.Am fost si la doctorul care m-a operat pt ca m-am gandit ca poate e de acolo..dar doctorul a zis ca e totul ok.de la nas nu e nimic.Apreciez ajutorul dumneavoastra.Multumesc.
0
12-12-2009, ora 17:11
rasul
Nu este medic/terapeut
rasul
piramida nazala fracturata.
0
12-12-2009, ora 17:48
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Mda, marturisesc ca ma depaseste problema!
-Dar daca aceasta durere de cap a survenit in urma accidentului, trebuie avut in vedere ca exista anumite afectiuni, , in doi timpi". Adica accidentul are loc acum, si consecintele apar la un anumit interval numit, , liber". Totusi intervalul este prea mare.
-Spui ca oftalmologul ti-a recomandat dioptrii mici pt. calc. Stai mult pe calc. probabil (poate de acolo ti se trage !?)
-Urmatorul pas in mod obiectiv necesar, este sa ceri SI parerea altui neurolog (caci intotdeauna doua capete, sau mai multe, judeca mai bine decat unul singur, nu-i asa!?).
-S-ar putea sa iti recomande un RMN (sau IMR dupa altii!)
-De unde diagnosticul de depresie, si ce ANUME te-a indemnat sa ceri sfatul unui psiholog?
-Ai motive de depresie?
0
12-12-2009, ora 17:57
rasul
Nu este medic/terapeut
rasul
nu stau f mult la calc..maxim 3 ore pe zi...mi-a dat +0.5 dioptrii..De la picioare, ma dor talpile si imi provoaca o stare de nervozitate .dar eu nu cred ca e depresie...pt ca nu sunt suparat...doar ca ma chinuie durerile de cap
0
12-12-2009, ora 19:19
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
nu mi-ai raspuns la ultimele intrebari
0
12-12-2009, ora 20:02
rasul
Nu este medic/terapeut
rasul
Ba am rasp.Doar ca nu am mentionat ca medicul de la cab Facultatii mi-a dat mai multe bilete de trimitere.
-Prima data m-a trimis la un medic stomatolog pentru ca a crezut ca durerea de la cap poate fi cauzata de o infectie la dinti
-apoi m-a trimis la un neurolog care m-a pus sa imi fac CT si a iesit bn..
-apoi m-a trimis la un doctor care m-a consultat la picioare pt ca am spus ca si picioarele ma dor si imi provoaca o stare de nervozitate si at acel doctor m-a tr la psiholog care crede ca am depresie pt ca "asa e la facultate..cu stres"(a zis doctorul)
-apoi am fost la oftalmolog.si asta e tot
Si intr-o zi am fost la urgente pentru ca ma durea capul ingrozitor ca mi-as fi dorit sa ma dau cu el de pereti.Acolo m-a consultat un neurolog si mi-a dat pastilele de mai sus..Multe sunt pentru somn ca sa pot dormi de durere.
Asta e tot !
0
13-12-2009, ora 11:29
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Buna dimineata! Sper sa ai o zi mai buna! Sa stii ca m-am mai documentat si concluzia pare sa fie cea trasa de psiholog. Incearca sa te relaxezi mai mult, iar cand te apuca durerea de cap iesi la o plimbare scurta. Pastreaza camera in care inveti in permanenta bine aerisita. Poti incerca sa faci un pic de aromaterapie cu ulei de busuioc. Creste claritatea mentala si linisteste. Daca dupa sesiune durerile continua mergi din nou la neurolog pentru un RMN.
Bafta si sanatate!
0
13-12-2009, ora 14:27
rasul
Nu este medic/terapeut
rasul
Multumesc mult.O sa incerc si asa.Mie mi-e frica sa nu fie altceva pentru ca durerile de cap sunt groaznice.Pana acum nu m-am vaitat NICiODATA de cap.
0
13-12-2009, ora 14:57
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Ma bucur foarte mult ca mi-ai raspuns si ca nu esti suparat pa neputinta mea de a-ti da un sfat mai bun (dar cred ca este mai onest sa-ti recunosti neputinta, atunci cand este cazul, decat a da sfaturi proaste!)
Si acum..., nu-ti scrie medicul din mine ci fostul student.
Cand eram student si invatam, preponderent in sesiune, mi s-a intamplat din fericire nu un accident cum ai patit tu, ci am baut foarte multa cafea si am fumat la fel de mult. Ei, de aici si pana la a crede ca am o boala groaznica nu a fost decat un pas (prezentam greturi, varsaturi si o stare in general nasoala, ca sa ma exprim elegant!), mai ales ca eram student in anul 3 la medicina cand se spune ca faci toate bolile posibile si IMPOSIBILE pe care le studiezi!
Norocul meu a fost gazda la care stateam si care m-a intrebat cu deferenta si bunacuviinta a unui ardelean ce se afla : dom doctor, cata cafea ati baut azi-noapte?
-Eu - un ibric!
-Hmm, si cam cat ati fumat daca nu va e cu suparare?
-Eu - un pachet!
-Ahaa, sa stiti ca nu aveti vre-o boala interesanta din cele pe care le studiati! Eu zic sa va odihniti!
Si asa am facut. Am pierdut o zi de invatat (care oricum era pierduta din start!) dar am avut un randament mult mai bun ulterior.
In speranta ca ti-am descretit un pic fruntea iti urez sa ai o zi buna. Si nu uita : nu te strofoca prea tare, caci nimeninu a murit inca din cauza unui examen.
Daca nu-l iau acum il iau data viitoare (si buna ziua!).
Insa revenind la lucruri mai serioase, ramane valabil ce am stabilit! Dupa sesiune (care este intr-adevar un lucru stressant pentru unii) si daca dupa ce te-ai odihnit, de preferat in aer liber pentru a-ti oxigena creerul, simptomele persista mergi si faci un RMN.
Din nou BAFTA!
0
13-12-2009, ora 18:34
rasul
Nu este medic/terapeut
rasul
- dar ma trezesc dimineata cu durerea de cap si parca nu as dormi deloc, ma simt obosit mintal si ziua daca ma pun sa dorm e acelasi lucru, sau cand citesc nu pot retine parca ar fi blocat ceva sau nu inteleg de ce, pt ca nu mai pot sa ma concentrez si incerc sa ma recreez si nu pot pt ca nu reusesc .
- E acelasi lucru cand invat sau stau linistit durerea e aceeasi, si pastilele nu ma calmeaza din contra ma zapacesc imi produc somnolenta, si ma incetinesc la gandire, si nu pot sa fiu atent. multumesc
1
16-12-2009, ora 11:21
mirelmirel
Nu este medic/terapeut
mirelmirel
buna! ma confruns si eu cu o durere de cap care persista de vreo 4 zile. simt o durere constanta in zona creierului mic ( in zona cefei). nu stiu ce am, am asteptat poate imi trece . dar vad k nu da semne. varog ajutatima! VA MULTUMESC!
0
19-12-2009, ora 20:20
georgiana_butzu
Nu este medic/terapeut
georgiana_butzu
buna! Am citit articolul tau si tot ce te framanta.si eu am patit la fel, in urma cu 2 luni fratele meu a facut o criza de epilepsie (cel mai groaznic lucru pe care l-am vazut pana atunci) m-am speriat ingrozitor.dupa vreo trei zile cam asa a inceput cosmarul pt mine.dureri de cap ingrozitoare, dureri de maxilar de nu puteam deschide gura, amorteli in maini si picioare (furnicaturi), junghiuri in spate intre omoplati, in zona inimi, tot corpul ma durea am stat asa cam 1 luna nu am luate decat calmogen plant si nurofen la greu.dar de trecut nu imi trecea dormeam toata noaptea si ziua uneori dar eu eram tot obosita si "puturoasa" am inceput sa merg la dr de fam care dupa descriere simptomelor mele a decis ca sunt simptome date de stress aproape depresie, mi-a dat trimitere la pshiatrie.in fine am ajuns si acolo, acolo am dat peste o dna dr super i-am povestit tot ce ma framanta si ma durea si a constatat ca am SOMATOFORME provocate de stresul psihic pt ca eu deja de la durei incepuser-am sa fiu anxioasa mi-a dat tratament. TRITTICO SI CALMEPANT il i-au de o sapt si parca lucrurile incep sa revina la normal mai ma doare capul si muschi din tot corpul dar starea mea este mai buna deci sfatul meu este ca nu iti strica o vizita la psihiatru.-* SANATATE

(*modificat de administrator)
0
23-03-2010, ora 15:54
eu_mad_s
Nu este medic/terapeut
eu_mad_s
Si eu ma framant cu dureri asemanatoare de vreo sapt si jumate.In ultimul timp sunt f stresata, am devenit paranoica si anxioasa. Am impresia ca sufar de cele mai graoznice boli existente, plang in fiec zi, mi-e si frica sa ma ies pe strada. Am avut mai multe simptome care au aparut si disparut in ultimele luni dar de o sapt si juma am niste dureri puternice si sacaitoare de ceafa, gat, omoplati, maxilar si uneori tample si crestetul capului. Analgezice nu prea iau ca ma feresc de pastile sa nu-mi stric ficatul. Mi se mai umfla si pleoapele in special dimineata si ma tem f tare sa nu am ceva la cap. Ma tortutez singura cu gandul asta in fiec zi si nu mai reusesc sa devin un om normal. Ideea e ca mi-e frica sa-mi fac analizele...de teama sa nu aflu ceva de rau:(
0
17-08-2010, ora 19:03
lil28
Nu este medic/terapeut
lil28
Salut! Am 28 ani si in ultimele luni ma confrunt cu niste dureri de cap groaznice.Durerile sunt zilnice, constante, uneori suportabile adik imi simt capul greu dar uneori atat de puternice ca plang sau as vrea sa ma decapitez.Durerile pornesc uneori de la ceafa alteori le am frontal sau impreuna fromtal, tample si la ceafa. In urma cu cateva saptamani eram pe nava la munca si am avut probleme cu o raceala datorita aerului conditionat puternic, dar dupa mai multe vizite la centrul medical al navei mi sa zis ca sufar de atacuri de panica.Eu personal nu stiu ce sa cred.Intreadevar dupa ce mama mea a decedat am avut cateva incidente cand am lesinat pe strada sau in casa atunci medicul de familie mi a zis ca e spasmofilie. Ceea ce ma face putin confuza este faptul ca in acelasi timp am nasul infundat mereu si ma gandesc daca e o simpla sinuzita.Dar in acelasi timp am durerile de cap ce pornesc de la ceafa si simt niste umflaturi sau vene incarligate cum le zic eu care simt nevoia sa le masez sau sa apas cu degetele.Durererea asta de cap o simt ca si cum porneste de la omoplatzi si continua cu ceafa, ceea ce ma face sa ma gandesc la o spondiloza. Si apoi mai e ceva ciudat gatul si cartilajul maxilarelor mele trosneau inainte (uneori era chiar funny si o faceam ca si trosnitul degetelor) dar acum le simt tot timpul blocate si nu pot musca foarte bine, adica pt mine a manca un mar sau un snickers imi ia ceva timp pt ca ma doare maxilarul etunci cand incerc sa deschid gura pt a musca.Intrebarea mea este : este atacul de panica care provoaca toate astea sau sufar de ceva care imi provoaca atacul de panica ? sau. am intreadevar atac de panica si pe langa si alte complicatzii ? Vreau sa mi fac analize dar nu stiu cu ce sa incep, fara sa cheltuiesc bani asa aiurea.Deocamdata am facut o programare la psihiatru.Oricum daca cineva mi ar putea raspunde sau s a regasit in una din ipostazele descrise si stie mai mult, ma poate ajuta cu un sfat nu evitatzi sa mi raspundetzi.
Va multumesc, Liliana
0
31-08-2010, ora 15:17
vera v
Nu este medic/terapeut
vera v
Buna ziua! Sper din tot sufletul sa gasesc un raspuns aici! Am 30 de ani si cam de un an si jumatate sufar de dureri groaznice de cap, dureri care aproape mi-au distrus viata.Totul a inceput in februarie 2009: in urma unei discutii aprinse cu seful meu, am ajuns la spital dupa ce am lesinat in birou.Mi s-a facut imediat un tomograf, dar rezultatul fost ok, in sensul ca nu prezentam nici o leziune, dar neurologul care m-a consultat mi-a prescris ceva calmante, care m-au ajutat pe moment, sfatuindu-ma sa merg la un psiholog pt ca putea fi o depresie.Nu am crezut ca e cazul deoarece sunt o persoana destul de echilibrata emotional, plus ca nu aveam nici o problema sufleteasca grava.Am continuat cu diferite tratamente pe baza de plante si diazepam pt a ma putea odihni, dar nu m-au ajutat cu nimic.Nu am mai putut munci, nu dormeam noptea, ajunsesem sa urlu si sa ma lovesc cu pumnii in cap de durere, eram fff nervoasa si asta timp de vreo 6 luni.In cele din urma am apelat din nou la un neurolog.Mi-a prescris Quarelin, Carbamazepin 600 mg pe zi si dupa o saptamana scapasem de dureri, dar eram ca si sedata, adica zaceam tot timpul, nu ma dadeam jos din pat nici sa mananc si nu prea mai aveam legatura cu realitatea.Mama mea a luat hotararea de a nu ma mai lasa sa continui cu tratamentul, dar starile au reaparut. Am decis sa incerc cu 50 mg carbamazepin seara si o perioada de cateva luni m-am simtit f bine.Dar de vreo luna, durerile de cap au reaparut insotite de dureri de nas(osul) si maxilar superior cu o tendinta de amorteala.Nu suport sa dorm daca nu am geamul deschis, simt ca ma sufoc, caut mereu sa stau unde e aerul cat mai rece.Nu reusesc sa ma concentrez sa citesc ceva si chiar daca o fac nu retin mare lucru, ceea ce ma inrijoreaza pt ca imi placea f mult sa citesc.Acum lucrez ca sofer si fac eforturi mari sa rezist starilor pe care le am zi de zi. Imi este teama sa mai consult alti medici asa ca, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns, va rog din suflet sa o faceti! Multumesc!
0
12-09-2010, ora 13:46
Fabiii
Nu este medic/terapeut
Fabiii
Buna ziua!!! Am si eu aceleasi probleme ca si "rasul", sau cel putin asemanatoare. De circa 4 ani am dureri in jurul nasului, care radiaza putin si in spatele capului, dureri care mai corect spus se manifesta printr-un fel de presiune sau "zvacaiala", nu stiu exact cum sa o explic. Imi este foarte greu cu invatatul datorita acestor probleme pentru ca se manifesta aproape tot timpul si ma obosesc, in sensul ca am o stare de somnolenta, de cap greu. Am consultat multi medici specialisti ORL, am facut tomograf si au zis ca este vorba despre o mica deviatie de sept si ceva sinuzita. Am umat foarte multe tratamente medicamentoase, doar ca nu au avut cine stie ce efect pe termen lung:doar cateva zile ma simteam mai bine. Intr/un final am decis sa merg sa ma operez de aceasta deviatie de sept si acea sinuzita...am facut aceasta operatie si totul a decurs foarte bine, chiar in urma cu o luna am facut un control in italia si miau zis ca operatia a fost facuta bine si ca totul e ok, dar marea problema este ca durerea a revenit dupa circa doua saptamani de la operatie si persista si acum. Va rog mult de tot daca puteti ajutati-ma...Va rog mult!!!
0
13-09-2010, ora 15:03
dreamKeeper
Nu este medic/terapeut
dreamKeeper
buna! am 18 ani, 65kg, inaltime 184cm. in urma cu 3 luni am fost la cardiologie in urma unori dureri in bratul stang si in piept. mi-au facut EKG si ecografie. au spus ca nu am nimic. mi-a scris TAHICARDIE si a zis sa iau niste Calciu si Magneziu. (au ras cand le-am spus ca am crezut ca am avut un infarct. in fine.) un urma cu o luna, am mers din nou. la alt medic de aceasta data, dar la aceeasi clinica - EKG si ecografie si din nou mi s-a spus ca nu am nimic. diagnosticul era Distonie Neuro-Vegetativa (cred ca a aruncat asa un diagnostic). totusi dr. mi-a dat sa iau timp de 7 zile CONCOR, un betablocant pt tensiune. a zis sa revin la un control. nu am revenit la control pt ca am fost plecat mult timp. de atunci, la orice efort mai mare imi apare o durere in piept si iradiaza in gat si umar. cateodata am pulsul marit (89-92) fara sa fi facut efort si tot atunci simt ca imi pusca venele in cap, si simt o agitatie generala in corp, chiar si in stomac. mentionez ca nu fumez, nu consum alcool, grasimi sau mancaruri sarate. fac miscare ~30min/zi si nu prea am avut motive de stres in ultima vreme, asa ca nu stiu ce sa cred. m-am gandit ca poate are de-a face cu altceva: un reumatism cervical?? nu stiu. mentionez si ca tot in urma cu 3 luni, am avut o pneumonie atipica, care mi-a trecut bine. am facut si testul de TBC si mi-a iesit negativ cu 0mm diametru pe mana. uneori simt ca ma doare foarte tare sub ceafa si merge putin in jos, pe coloana - tot atunci imi creste si tensiunea intracraniana (). ar putea avea legatura tensiunea arteriala cu coloana? din cate stiu, nu am probleme cu coloana. aveti idei??
0
18-12-2010, ora 23:55
Valutz
Nu este medic/terapeut
Valutz
Buna seara!Am si eu o problema..de vreo 2 saptamani ma tot tachineaza o durere la tampla stanga, osul de sub tampla si maxilarul in partea de jos...am crezut ca am tras curent..m-a last vreo 3 zile apoi a revenit...si parca e din ce in ce mai rau...ce mi se pare ciudat este ca daca ies in frig ma lasa...am aparat dentar si m-am gandit ca de la el e..dar nu cred pt ca il am de 4 luni si nu am mai patit pana acum...daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator.
0
08-01-2011, ora 02:34
irolf
Nu este medic/terapeut
irolf
Buna seara.Pe mine ma doare de 5 luni maxelaru, simt ca raman cu gura deschisa.Ma doare si capul in acelasi timp, nu pot dormi noaptea si cand ma trezesc sunt buimaca. maxelarul meu trasneste cand inchid gura si o deschid. Mam lovit de 3 ori in barba cand eram mica si acum a inceput sa ma doara.
nu stiu ce sa fac, la doctor nu am fost si imi este frica sa nu fie ceva grav
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.