E posibil sa ma confrunt cu un atac de panica ? Sau poate fi ceva mai grav ?

05-07-2013
jullia26
Nu este medic/terapeut
jullia26
Buna seara ! Nu sunt sigura, dar banuiesc ca ma confrunt cu un atac de panica.. de aproape 2 ani si jumatate am aceste simptome si nu mai reusesc deloc sa scap de ele... Sunt depresiva, plang din orice, am o stare de parca ma desprind de corp ( la propriu ), tocmai de aceea am ajuns sa-mi fie foarte teama sa ies din casa ca sa nu revina starile astea si nu mai am viata sociala, resping orice invitatie facuta de prietenii mei la film, in parc, samd.. Din cauza asta ma si cert cu iubitul meu..ii tot repet ca sunt bolnava..ca ma simt bolnava fizic si psihic, am stari de ameteala si mi se intampla sa fiu atat de ametita incat daca nu stau un pic sau nu ma asez undeva sa pic pe jos, ma simt atat de obosita incat nu-mi vine sa ma ridic din pat si stiu ca asta nu e o solutie, insa asta parca simt eu in interiorul meu ca ma ajuta, desi probabil nu e asa.. De cele mai multe ori simt nevoia sa fiu singura si lasata in pace, ma inchid in camera pentru a nu fi deranjata si pentru a fi lasata cu gandurile si starile mele.. Mananc destul de bine, deci nu ar fi din cauza ca nu ma hranesc corespunzator.. Eu sufar si de o talasemie minora si am dureri zilnice de ficat (sau probabil bila, ca am auzit ca ficatul nu prea doare, dar il simt marit pana sub coaste).. Medicii de 2 ani nu stiu ce sa-mi zica.. Se repeta ca ba am o lipsa de ceva, vitamine, calciu, etc sau sunt foarte sclifosita.. Cel mai tare ma deranjeaza acea stare de care am zis mai sus.. Simt ca ma desprind de corp si simt o caldura care urca dinspre ceafa in cap, care se termina ca o intepatura in cap.. Sunt disperata..Simt ca nu mai am scapare.. Va rog, astept un raspuns... Sufar de atacuri de panica sau poate fi altceva mai grav si ar trebui sa fac mai multe investigatii ? Multunesc mult..
8 comentarii
0
06-07-2013, ora 07:17
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua, simptomele dumneavoastră sunt complexe şi variate. Ce vârstă aveţi? În principiu nu este vorba neapărat despre atacuri de panică (apare teama de moarte?)
Dacă tot sunteţi atât de conştientă de această problemă, de ce îi permiteţi să vă domine chiar atât de mult existenţa? Socializarea devine o sursă pentru sănătate, iar stările de rău par a fi cu atât mai intense cu cât li se acordă mai multă atenţie.
De la prezumţii la certitudine este un drum lung, dar pentru a-l scurta vă propun să realizăm o evaluare psihologică. Apoi, vom putea vorbi despre un diagnostic.
Numai bine
0
06-07-2013, ora 11:10
jullia26
Nu este medic/terapeut
jullia26
Buna ziua ! Am varsta de 20 de ani, dar dupa cum am zis, starile astea persista de aproximativ 2 ani si jumatate.. M-am gandit sa apelez la un psiholog, insa ma gandeam si la faptul ca as putea da banii degeaba si sa am alte probleme..
0
06-07-2013, ora 19:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ jullia26

Ati facut o depresie anxioasa.
Mergeti la medicul psihiatru pentru consult si tratament ca altel se poate agrava.
Mai ales ca deja aveti stari de derealizare si/sau depersonalizare.
0
27-10-2013, ora 15:55
jullia26
Nu este medic/terapeut
jullia26
Da, mi se intampla deseori sa am si teama de moarte..
0
27-10-2013, ora 22:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ jullia26

Teama de moarte este cauzata de niste simple carente informationale de nivel spiritual si de imaginatia care va joaca feste.
Daca va intreb sa imi explicati exact si matematic de ce anume punct de moarte va e frica, nu o sa stiti sa imi raspundeti.

Asta e una dintre fricile i-ma-gi-na-re.

a. va e frica sa nu va despartiti de familie cand corpul moare
b. va e frica ca o sa aveti dureri in clipa mortii
c. va e frica ca o sa vi se intample ceva rau si de nesuportat dupa clipa mortii trupului ?
Caci sufletul nu moare, este vesnic.
d. alte cauze ?

Va rog sa descompuneti analitic frica de moarte ca vad ca multi copii de pe acest Forum se aceasta de aceasta frica.
0
28-10-2013, ora 12:39
jullia26
Nu este medic/terapeut
jullia26
Mi-e teama ca mi se poate intampla ceva rau, sa nu se termine prea repede, mi-e teama ca se poate termina totul si gata, sa nu mai fie nimic dupa moarte
0
11-11-2013, ora 22:40
colindeata
Nu este medic/terapeut
colindeata
cam acelasi sintome le am si eu, am facut un rmn si analize la sange, dar au esit bune, nu am ancercat un psihiatru.eu ma simt tot timpul ametit gandesc greu ma enrvez repede de multe ori am ajuns la urgenta dignostic atac de panica.nu stiu ce sa mai fac. tu ce analize ai facut?cum te mai simti?
1
12-11-2013, ora 01:55
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, îmi cer scuze dar nu am observat răspunsurile.
Banii pot fi daţi degeaba dacă nu sunt investiţi potrivit. Personal pot spune că am avut succes în abordarea atacurilor de panică, prin intermediul terapiei cognitiv comportamentale, atât faţă-în-faţă cât şi online.
În niciun caz nu trebuie să apelaţi direct la medicaţie fără a verifica mai întâi cum răspundeţi la o intervenţie psihologică.
Teama de moarte este cauzată de neîncredere în capacitatea de autocontrol şi ameninţarea stării de sănătate. Simptomele apar brusc şi reduc câmpul conştienţei.
Este indicat să realizaţi analaize medicale, pentru a verifica dacă există un eventual deficit de vitamine sau minerale.
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Atacul de panică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  •