Episod psihotic? Ce este de facut? Va rog ajutati-ma

24-05-2018
Rez
Nu este medic/terapeut
Rez
Buna ziua, cred ca prietenul meu trece printr-un episod psihotic, are 19 ani si a fost internat la Obregia pentru o saptamana. A fost internat la toxicomani deoarece mama lui credea ca a consumat droguri din cauza simptomelor (priviri fixe si amenintatoare, marait, pocnit din degete, halucinatii, auzea voci, spunea ca este printul iadului si ca o sa ne jupoaie, avea gesturi ciudate si fara sens, avea impresia ca tot ce se afla in juru lui este controlat de el, nu dormea deloc, nu manca, se plimba toata noaptea si spunea ca se lupta cu demonii pe care i-a adus aici si ca este urmarit). Se poate preface foarte bine ca este normal, in plina criza a reusit sa pacaleasca un doctor de la Obregia ca nu are nevoie de internare.
Acolo am aflat ca are ficatul praf si putea sa moara in scurt timp.
Acum, la vreo doua saptamani dupa ce a fost externat, a devenit religios, nu ii place sa vorbeasca la telefon, spune ca vede raul din oameni, are gesturi ciudate cand trece pe langa anumite obiecte; pocneste din degete, e paranoic, are impresia ca e urmarit, zice ca are o legatura de familie cu Dumnezeu si ca vorbeste cu Diavolul, evita sa raspunda la intrebari spunand "curiozitatea e un pacat", se plimba toata ziua pe motiv ca "are treburi de rezolvat" si de vorbit cu oameni; adica cu diavolul si cu el însuși, este convins ca rasa umana trebuie sa dispara pentru ca este distrusa si nu mai are nicio sansa si ca este controlata si este foarte paranoic. In cateva zile va fi dus la psihiatru, dar imi este teama ca iar se va preface ca este bine, el ne tot repeta ca asta este noul el si sa ne obisnuim pentru ca nu este nimic anormal si ca va refuza orice pastila de la psihiatru pentru ca sunt toxice.
Ce putem face daca se va preface ca este bine si nu va primi tratament?
Se poate agrava?
Este posibil sa fie ficatul distrus + stresul cauza?
Cat poate dura pana o sa isi revina?
5 comentarii
0
24-05-2018, ora 15:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuia sa stea in spital minim 3-4 saptamani sa isi revina. L-au externat prea repede, el posibil sa fi renuntat la tratament si psihoza a continuat.
Nu cred ca are ceva la ficat la varsta asta. I-au facut acolo analizele pentru ficat? L-a consultat un medic gastrolog?
Dupa un prim episod psihotic tratamentul se ia pe termen lung, nu pe o saptamana. La nivel de ani.
0
24-05-2018, ora 15:42
Rez
Nu este medic/terapeut
Rez
i-au facut analize la ficat si i-au dat doar pastile de ficat cred, pentru acasa i-au dat doar 10 doze de injectii cu vitamine pentru ficat si pastile FortiFicat, fiind internat la o sectie pentru consumatori de droguri nu cred ca i-au dat altceva inafara de calmante si vitamine
0
28-05-2018, ora 02:04
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
In mod normal la starea lui el trebuie sa ia urgent medicamente antipsihotice care sa-i rezolve delirul, halucinatiile, ideile paranoide, si nicidecum vitamine.Trebuie sa vorbiti cu un psihiatru si sa-i explicati si ce face el cand e acasa sau cu voi, nu se poate asa, daca nu ua antipsihotice o sa-i continue simptomatologua, ce nu e de dorit.Trebuie mers la sectia psihiatrie nu toxicologie.
0
29-05-2018, ora 18:45
Rez
Nu este medic/terapeut
Rez
Buna ziua, a fost la psihiatru si acum ia antipsihotice, i s-a imbunatatit starea mult, multumesc pentru raspuns!
0
03-06-2018, ora 14:25
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua.
Să urmeze tratamentul.si va fi bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Episoadele psihotice ar puta fi anticipate cu ajutorul unui algoritm de învățare automată
  • Singurătatea în copilărie a fost asociată cu probabilitatea crescută de a experimenta un episod psihotic
  •