Este cancer de colon? In ce stadiu?

12-01-2012
ten
Nu este medic/terapeut
ten
Buna ziua!

Am si eu o problema cu tatal meu in varsta de 63 de ani. In urma unei biopsii facute de curand rezultatul a fost urmatorul: ' Fragmente (4) mucoasa colonica ce reprezinta inflamatie colonica activa, asociata cu prezenta a trei fragmente de glande atipice care pledeaza pentru malignitate in context clinic.' Va rog daca se poate sa-mi dati un sfat. Este necesara de urgenta interventia chirurgicala? Puteti sa-mi interpretati si mie rezultatul? Este de fapt cancer? In ce statiu?
Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns, nu stiu ce sa fac.
8 comentarii
0
12-01-2012, ora 15:20
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu scrie nimic de stadiu, ci doar ca este foarte probabil sa fie malign, deci cel mai bine e sa se opereze cat mai curand, sa scoata zona respectiva. La operatie ii va face o noua biopsie care va da sigur rezultatul cert. Deci nu este de amanat, luati legatura cu un chirurg. Nu este o operatie grea, desigur nici placuta, dar intr-o saptamana e pe picioare.
Sanatate deplina!
0
12-01-2012, ora 16:30
ten
Nu este medic/terapeut
ten
Multumesc teodora m pentru raspuns. Ce pot sa-ti mai spun este ca nu ar vrea sa faca operatie pentru ca ii este frica de acea " punga" anus contra naturii. Poti cumva sa-mi spui daca se va ajunge la asa ceva? Am vorbit deja cu un chirurg si trebuie sa mergem sa il vada.
0
12-01-2012, ora 17:05
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
In ce zona, despre ce segment al colonului este vorba?
Sa faca operatia! mai ales daca e laparoscopic, a doua zi, maximum a treia se ridica din pat! Sa nu-i fie teama, mai bine scosi cativa centrimetri din "matz" a caror lipsa nu-i va resemti deloc. In ce oras sunteti?
0
13-01-2012, ora 17:06
Ionut GL
Nu este medic/terapeut
Ionut GL
Buna Ziua.
Luna trecuta am acuzat dureri in partea dreapta zona inghinala si am fost diagnosticat cu colica renala. Am urmat tratamentul prescris si durerile au incetat. Dupa cateva zile am inceput sa am dureri surde si frecvente in aceeasi zona, dar nu sunt suparatoare. Menrionez Ca am acesrte dureri de aproximativ 15 zile. Alte stari de rau nu acuz. oare am apenticita? Dati-mi un sfat, va rog.
0
13-01-2012, ora 17:24
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ionut GL,

Mergi la un internist, chiar la urgenta, ca sa fii sigur ca ti se fac toate analizele pentru a exclude apendicita. Dar poate fi si o hernie inghinala, sau sa iradieze de la colon etc. Numai prin consult direct si analize se poate stabili exact.
Sanatate!
0
13-01-2012, ora 17:26
Ionut GL
Nu este medic/terapeut
Ionut GL
Multumesc mult
0
04-04-2012, ora 12:16
Clauditza2504
Nu este medic/terapeut
Clauditza2504
Dupa ce o trece criza si vezi la internist ce si cum.. sa bea lichide in fiecare zi, minim 1 litru de apa, restul ce vrea el (suc natural, sirop cu apa, ceai) dar in total 2 litri pe zi.
0
10-01-2013, ora 18:39
margareta szep
Nu este medic/terapeut
margareta szep
buna seara am si eu o intrebare este vorba despre soacra mea are 57 ani acum 2 ani a fost diagnosticata cu cancer col uterin s-au facut radioterapie s-a scos tot la timisoara dar acum boala a recidivat acum este in spital astazi am vorbit cu doctorita si a spus ca tumoarea a invadat intestinul gros unde este o fistula intre rect si vagin dar tumora a invadat si rinichiul stang care nu mai functioneaza a spus ca se poate opera dar nu se vindeca si este o operatie mare ce ma sfatuiti sa fac ?????? va rog raspuns MULTUMESC
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul