Exista posibilitatea?!

06-09-2009
ina26
Nu este medic/terapeut
ina26
As avea o intrebare. Nu am mai avut contact sexual pana acum, dar m-am jucat cu prietenul meu si el a ejaculat pe mine...nu a existat o penetrare. Am inteles ca daca spermatozoizii intra din greseala in vagin se poate sa raman insarcinata si daca sunt virgina. Dupa metoda calendarului as fi fost in a10a zi din perioada de fertilatie. Stiu ca riscul e minor dar totusi exista. Ma sfatuiti sa folosesc pilula de a2a zi? Ar putea avea efecte negative asupra organismului meu? Mentionez ca am 20 ani si nici nu am mai luat niciodata asa ceva. Sunt nehotarata sa imi cumpar pilula de a2a zi sau riscurile sunt aproape nule? Am auzit toate variantele si nu prea mai stiu ce sa cred... Astept raspuns.
4 comentarii
0
07-09-2009, ora 00:29
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Riscurile la pilula de a doua zi sunt enorme si daunele 100%. Nu se ramane gravida de la asa ceva decat cu MARI exceptii. Asa ca stai fara frica si nu iti distruge sanatatea fara rost.
0
07-09-2009, ora 12:09
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu exista nici o posibilitate de a ramane insarcinata in urma ejacularii externe. Asta se intampla la pesti, cand pestoaica depune incre nefecundate, iar pestele le acopera cu samanta. Dar, la oameni, penetrarea e neaparat necesara. Motivul e acela ca spermatozoizii umani sunt incapabili sa se miste singuri daca nu sufera niste transformari care pot avea loc numai in colul uterin, fenomen care se numeste "capacitatie" (adica atunci devin capabili de miscare directionata si fecundare).

Deci, e absurd sa luati pilula de a doua zi. E ca si cand ati folosi bomba nucleara impotriva soriceilor, dar nu exista nici un soricel.
0
17-09-2009, ora 20:32
ina26
Nu este medic/terapeut
ina26
Am fost racita cu febra, tuse, etc la un moment dat intr-o zi parca ma dureau ovarele, in alta parca bazinul, rinichi si asa mai departe.am pus vina pe raceala si pe efectul psihic a sperieturii mele. Acum de raceala aproape am scapat dar inca tusesc si febra de 37, 5 mai am inca...dar azi parca imi simteam sanii sensibili...au fost zile in care nu m-am mai gandit la asta si nu am simtit nimic...oare toate aceste simptome sunt doar pe baza psihica, pentru ca sunt speriata? Riscurile sunt aproape nule..stiu ca mi-ati spus...au trecut 10 zile de atunci...maine cred ca merg sa imi fac niste analize de sange sa vad si eu ce probleme am. Am mai avut simtome dinastea si inainte dar pe rand cand aveam duiferite probleme...oare acum o fi doar pe baza psihica si acum nu am nimic? Daca gandesc problema la rece ma gandesc ca fara penetrare nu am cum sa raman insarcinata, dar daca imi pun iar toate problemele in fata, incep si ma agit iar. Daca imi fac analizele de sange o sa reiasa daca este vorba de asa ceva sau nu, si fara sa specific eu cauza analizelor?
0
18-09-2009, ora 13:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Analizele uzuale nu pun in evidenta sarcina.
2. Daca tot mergeti la luat sange, cereti si sa va analiza specifica, numita beta-hCG, ca sa va iasa "cuiul din cap".
3. Daca nu doriti sa se banuiasca ca ati putea fi insarcinata, cumparati de la farmacie un test de sarcina si faceti-l singura. In acest fel nimeni nu va sti nimic, iar dv nu vi se va mai parea ca sunteti insarcinata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •