febra, frisoane, varsaturi, bilubirina marita

17-02-2013
Ea28
Nu este medic/terapeut
Ea28
Buna ziua! Miercuri seara am avut un episod acut de febra (38, 4 grade) insotita de frisoane, crampe abdominale, greata si varsaturi. Greturile si crampele abdominale s-au instalat mai devreme, undeva in preajma amiezii. Abia putusem sa mananc din cauza greturilor. Spre seara starea mea s-a inrautatit, aparand febra si frisoanele. La aproximativ 3 ore dupa cina am avut varsaturi cu continut galbui-maroniu deschis, fara sange si fara miros acid penetrant sau ranced. Volumul varsaturilor a fost redus, iar ulterior senzatia de greata si de voma a disparut complet. Treptat am scapat de febra si de frisoane, iar joi dimineata la trezire nu mai aveam niciun simptom iar pana in prezent ma simt bine. Insa unele analize nu au iesit tocmai bune:

Bilirubina totala: 1.42 (val. laborator: 0.2 - 1.2) - crescut
Bilirubina directa: 1.05 (val. lab. 0 - 0.4) - crescut
TGP/ALT: 25 (val. lab. 10 - 40) - normal
TGO/AST 29 (val. lab. 13 - 31) - la limita superioara
fosfataza alcalina: 96 (val. lab. 100 - 320) - scazut
GGT: 9 (val. lab. 2 - 30) - normal
urina - normala
Despre ce ar putea fi vorba? Mentionez ca am 33 de ani, 1.68 inaltime, 57kg, nu am avut vreodata probleme digestive, incerc sa am un regim alimentar echilbrat (fara alcool şi prajeli, fara excese de grasimi animale sau dulciuri concentrate, etc). In ultimele doua saptamani m-am consumat mult pentru mama mea care a intampinat cateva probleme de sanatate.
Multumesc anticipat.
1 comentarii
0
17-02-2013, ora 19:12
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Probabil ca in cursul zilei de miercuri ai mancat ceva ce nu a fost primit prea bine de catre orgnismul aflat sub stres, in tensiune.Sa faci si o ecografie abdominala.
Adaugă un comentariu / răspuns

13-09-2017, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
12-11-2019, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
OptiBac
OptiBac - probiotice adaptate nevoilor tale
Optibac Probiotic zilnic Extra Forte are o concentratie de 20 miliarde de bacterii vii si contine Lactobacillus acidophilus NCFM - cea mai cercetata tulpina acidophilus din lume. Este probioticul ideal pentru persoanele care au urmat un tratament indelungat cu antibiotice, se confrunta cu alergii sau afectiuni digestive. Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar frisoanele?
  • Aplicația care poate detecta primele semne ale cancerului pancreatic dintr-un selfie
  • S-a descoperit mecanismul prin care febra la începutul sarcinii poate produce defecte cardiace și fizionomice la copil
  • Pijamalele cu efect de fototerapie pentru combaterea icterului neonatal
  • Investigații paraclinice în bolile hepatice și biliare
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • De ce îmi vine să vărs aparent fără motiv? Cauze de vărsături
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.