Hernie Gastrica, boala de reflux, esofagita si pangastrita

06-04-2020
gabrielmatei
Nu este medic/terapeut
gabrielmatei
Buna ziua,

Dupa o durere cumplita de masea de minte am ajuns sa iau 10 zile antibiotic + antiinflamator + probiotic - 7 zile augmentin+brufen+eubiotic si 3 zile dalacin+ketonal+eubiotic (fara pansament omez sau altul). Nefiind o persoana obisnuita cu pastilele, m-au cam pus “la pamant”. Din pacate nu pot atasa investigatiile medicale (sau nu gasesc eu) insa am sa incerc sa explic cat pot de bine simptomele si investigatiile facute:

22.02 - borboroseli si dureri burta, scaun apos, inchis la culoare si pana la epuizare ( nimic foarte alarmant pentru mine, avand fierea scoasa am obiceiul sa ma stric la stomac destul de des)
23.02 - caldura si presiune in capul pieptului, ameteala, stare de lesin si epuizare, respiratie greoaie (mai tarziu aveam sa aflu ca sufeream un atac de panica, si inca imi mai dau batai de cap si acum)
24.02 - dupa lungi insistente si explicatii in ce stare m-au adus pastilele am convins stomatoloaga sa ma programeze la extractie (in cele 10 zile de antibiotice ma mai amanase de 2 ori). Ajung la cabinet, ma sedeaza si ma trimite acasa pe motiv ca sunt cam palid.
25.02 - cedez complet - senzatie de moleseala in mana si piciorul stang, ameteala, batai rapide de inima. Sun la salvare si ajung la Universitar Bucuresti. Ecografie buna, endoscopia nu am suportat-o pe “viu”, Analize de sange bune mai putin ficatul (dublu). Imediat eticheta de consumator. Nu, nu sunt consumator nici macar lunar, mai ales zilnic incat sa-mi afecteze ficatul.
26.02 - Spitalul Floreasca - Incerc o a2-a opinie insa cu acelasi rezultat ca la Universitar
27.02 - realizez ca problema mea nu este numai la stomac ci si sus la ganditor. Apelez la psihiatru care slava domnului mi-a oferit bromazepam. Slava domnului, jumatate de pastila, luata la nevoie ma scapa, cel putin momentan, de una dintre probleme.
03.03 - In sfarsit gasesc un stomatolog care stie ce face, apelez la el, 10 minute (cu tot cu radiografie) iar maseaua este scoasa.
04.03 - Sanador - a3-a opinie referitoare la problemele cu stomacul. Mi se face biopsie pentru helicobacter si endoscopie unde apar cheaguri de sange si “bule de aer”. Diagnostic: Hernie gastrica transhiatala, boala de reflux gastroesofagian, esofagita ge A (LA) si pangastrita eroziv hemoragica, HP (+). La receptie mi se spune ca am si helicobacter pylori insa din fericire a2-a zi am primit raportul medical si a fost negativ.
05.03 - 33 de analize de sange care ies bune. Doar la 4 am avut mici modificari dar nu alarmante.
06.03 - ajung la ORL - de ceva timp am probleme cu nasul, respiratie greoaie + mucus in exces iar de cand au pornit aceste peobleme am si urechile infundate mai mereu plus scurgeri de lichid. Audiograma si pendanta sunt bune. Dop de ceara nu am. Mi s-au prescris 3 picaturi - 3/zi x 7 zile (nazomer, olynth si rinhoil). Dupa ce trece starea de urgenta mi s-a cerut sa revin pentru un consult mai amanuntit (CT + nanoscopie).

Tratament:
La nevoie - Motilium, No spa si espi forte
Zilnic:
Controloc 1/zi x 30 zile
Gaviscon 3/zi - nu se specifica durata
Detrical 1/zi - 3 luni
Mezym forte 3/zi - nu se specifica durata

La pastilele unde nu se apecifica durata cat ar trebui sa iau?
Simptome actuale:
Borboroseli si imi simt stomacul putin deranjat aproape dupa fiecare masa chiar si o usoara durere. Nu acuta ci doar putin deranjanta. Gaze permanente (le am de cativa ani). Toate acestea pot fi si din cauza problemelor psihologice asa cum mi s-a spus. Atacurile de panica sunt prezente zilnic in viata mea acum.
Scaunul si-a revenit. Consistenta si culoare normale.
In toata aceasta perioada am slabit 7-8 kg. Momentan nu ma ingrijorez din cauza asta tinand cont ca mi-am schimbat drastic regimul alimentar. Mai pe romaneste, de la ceafa cu cartofi prajiti am trecut la pui fiert (sau cel mult la cuptor in suc propriu) si orez sau legume. Am 1.7m si 69-70kg acum. Alcool nu consum, cafea nu mai beau, singurul viciu ramas este fumatul care stiu, nu ma ajuta nici la problemele cu stomacul nici la cele psihologice. Sunt in somaj deci de odihna am parte in aceasta perioada, poate prea multa. Somnul si-a revenit si el (7-9 ore in fiecare seara).

Dupa macar 30 de zile mi s-a recomandat noi investigatii medicale + o eventuala endoscopie insa situatia actuala nu-mi permite.
Ceva sfaturi legate de situatia mea prin care as putea sa-mi imbunatatesc chinul actual? Se poate ca usor, usor sa incep sa mananc si altceva? Sunt gurmand de felul meu iar regimul actual simt ca nu-mi potoleste foamea iar in ultimul timp am observat ca mi-a disparut si pofta de mancare. Mananc doar ca trebuie.

Multumesc si scuze de povestea lunga.
2 comentarii
0
07-04-2020, ora 22:48
gabrielmatei
Nu este medic/terapeut
gabrielmatei
Apreciez orice raspuns. Mai ales rwferitor la durata in care ar trebui sa iau pastilele. Ca si simptom nou: am inceput sa am stari de voma (poate fi si de la mucus care a fost in exces zilele astea).
1
12-04-2020, ora 17:39
Dac Mirabela
Nu este medic/terapeut
Dac Mirabela
In cartea Your Body's Many Cries for Water: You're Not Sick; You're Thirsty: Don't Treat Thirst with Medications a renumitului medic F. Batmanghelidj, scrie foarte clar ca refluxul gastro-esofagian este o reactie a organismului ca urmare a deshidratarii. Suna absurd, nu? Ei, nu este asa, eu am suferit de o forma agresiva de BRGE pe care mi-am tratat-o cu apa, urmand sfaturile din carte. Iti recomand sa citesti cartea, o sa ramai uimit.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  • Majoritatea persoanelor cu reflux gastric nu au un risc mai mare de cancer
  •