HIV?

18-05-2021
Ionut12322
Nu este medic/terapeut
Ionut12322
Buna ziua! Doresc o parere si sper ca intrebarea mea sa nu fie luata in ras.
Ieri, la tuns, frizerul m-a ciupit putin de ureche. Am simtit, a curs foarte putin sange, nici o picatura de sange, doar ca am văzut pe un șervețel dupa ce m-am tuns.. si nici nu se vede acum, insa s-a simtit. Ar trebui sa îmi fac anumite analize pentru a vedea dacă am contactat vreun virus, precum HIV, avand în vedere ca este un aparat care este folosit la mai multi oameni?
Mulțumesc frumos!!
2 comentarii
1
18-05-2021, ora 12:03
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Desi ar exista un risc teoretic posibil, in practica nu exista cazuri raportate de infectie HIV in acest mod, nici chiar in studii din tari cu prevalenta HIV mult mai mare ca a Romaniei. Poate ca un risc ceva mai mare, dar totusi minuscul in mod absolut, ar fi pentru virusul hepatitei B, care este mai rezistent in mediu.
In mod normal, frizerii dezinfecteaza echipamentul folosit intre clienti, iar majoritatea clieintilor probabil ca nu sunt ciupiti, ca sa poata contamina masina de tuns cu sange.
Sansele sa fi contractat vreo infectie in acest mod tind catre zero.
0
18-05-2021, ora 12:09
Ionut12322
Nu este medic/terapeut
Ionut12322
Va mulțumesc din suflet pentru raspuns! In mod normal ar trebui sa fie dezinfectate, insa singurul lucru pe care frizerul l-a facut a fost sa dea cu un jet de apa peste ustensile...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.