Astept raspunsul la testul hiv. Sunt terminata psihic!

12-05-2011
user101940
Nu este medic/terapeut
user101940
buna ziua
m-am hotarat sa scriu pe forum pentru ca simt nevoia sa vb cu cineva.despre ce?despre hiv.numai la asta ma gandesc de marti, cand mi s-a recoltat analiza de sange pentru hiv
povestea mea pe scurt.30 de ani.am avut 3 relatii de durata.si 3-4 relatii de scurta durata(1-2 luni)...fara a folosi prezervativul.din pacate romania nu are un sistem bun de prevenitie...si acum 12 ani cand mi-am inceput viata sexuala nu stiam prea multe despre protectia impotriva hiv...si a altor boli cu transmitere sexuala..si plus ca nu exista internetul.informatiile din mass media despre hiv erau rare si limitate.de-abia in ultimii ani am devenit constienta de pericolul hiv.plus ca in ro inca este mentalitatea gresita ca a vb despre sex este un subiect tabu...si o boala cu transmitere sexuala este ceva rusinos.
de saptamana trecuta --sambata 7.5. am inceput sa ma simt foarte rau.lipsa pofta mancare, greata, furnicaturi in nervii de la picioare, durere lombara(spate jos), durere de cap, mancarime pe tot corpul...dar fara vreo eruptie.stare generala de epuizare..am facut analiza de urina..totul e bine.nu sunt insarcinata, testul pap nicolau si analiza de clahmidia le-am facut in sept anul trecut si sunt ok...am facut o analiza de saliva si e ok.am si dureri in gat...in partea laterala sub mandibule..
dr mi-a zis ca nu este vb de vreo infectie urinala pentru ca mi-a iesit bine urina...a zis ca poate fi un virus..ceea ce m-a pus pe ganduri...plang in continuuu de marti...uneori imi pare rau ca am facut testul.martea viitoare pe 17.5 primesc rezultatul..dar cred ca am sa inebunesc pana atunci..
eu sunt acum intr-o relatie stabila de circa 2 ani...el este tot ce mi-am dorit si tot ce am visat..gandul ca as putea fi bolnava ma ucide..stie ca mi-am facut testul hiv.ma sustine--atat cat poate pentru ca il inebunesc zi de zi..o sa mearga cu mine marti cand primesc rezultatul..am o presimtire rea..as da orice ca sa fie doar un cosmar...si totul sa fie bine...orice..
22 comentarii
0
12-05-2011, ora 13:49
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Linisteste-te, e posibil ca toate simptomele sa fie pe fond psihic si sa dispara dupa ce te linistesti. E normal sa fii stresata, dar sa nu ajungi sa-ti faci rau degeaba. Imi aduc mereu aminte de baiatul ala tanar, de l-a dat si la stiri; si-a facut testul si de stres si ptr ca era convins ca are HIV s-a spanzurat. Dupa 3 zile analizele aratau ca n-are nimic, , , , Deci incearca sa te linistesti si sa revii cu rezultatul bun!
0
12-05-2011, ora 13:56
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Daca te doare in partea laterala a gatului sub mandibula, consulta un ORL-ist / dentist poate ai probleme la glanda salivara; daca e un pic mai jos, fa-ti si o ecografie la tiroida. Ia-le pe rand si o sa te linistesti, le descurci pe toate. Nu mai pune raul inainte, chiar daca e bine sa fii vigilenta.
0
12-05-2011, ora 14:05
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
ai rabdare, linisteste-te putin.cine ti-a recomandat testul HIV?sustin cele spuse de Electica, pare o psihoza nu HIV.sanatate si inca odata...ai rabdare.
0
12-05-2011, ora 18:02
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ca sa vorbesti despre sex nu e deloc greu si oricand gasesti sfatuitori, laudarosi etc. etc. si de 22 de ani oriunde te intorci si aproape zilnic gasesti retete intr-ale sexului, modele, metode, toate generatoare de fericire si sanatate.Dar ca sa vorbesti despre problemele TALE sexuale trebuie sa ai cu cine. exista medici special pregatiti pentru a te indruma in astfel de probleme, sunt bucurosi sa le calci pragul. Nu e un subiect tabu, dar prietenul/prietena de calitate, care sa pastreze confidentialitatea unei discutii indiferent in ce relatie vei fi maine cu el /ea este extrem de rar/rara.Adolescentii sunt foarte precauti si se inhiba usor daca sunt priviti in ochi... dupa cum vezi, toate forumurile din lume sunt pline de probleme sexuale expuse in detaliu si cu exactitate sub anonimat. Ce ti-a venit acum ideea cu virusul HIV ? Si ca sa-ti spun un secret din activitatea mea, cam 75% dintre adultii tineri care la un moment dat se simt slabiti sau au o stare de oboseala incep sa-si faca bilantul relatiilor sexuale avute de-a lungul anilor, incep sa se intrebe daca partenera avuta acum 15 ani mai traieste, vor sa citeasca literatura despre boli incurabile, si primul lor gand e ca au cancer sau SIDA. Bineinteles ca la nici unul nu s-a confirmat o astfel de boala, altele fiind sursa problemelor lor de sanatate. Sper ca pe langa testul HIV ai facut si clasicele analize de sange - o glicemie, un calciu, magneziul etc.. Calmeaza-te, lasa presimtirile si gandurile negre pentru alte ocazii.
0
12-05-2011, ora 19:39
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Vasi1: Psihoza te asigur eu ca NU este!
0
12-05-2011, ora 20:34
user101940
Nu este medic/terapeut
user101940
Multumesc tuturor pentru incurajari.
eclectica:am facut o analiza de saliva marti.mi-a verificat ganglionii dar a zis ca nu vede o problema ORL..mentionez ca nu sunt in Romania..si este foarte greu su sistemul medical de aici.in ce sens.eu am insistat sa merg la consultatie...si luni si marti..pentru ca nu ma simt bine.nu e vorba de psihoza...pur si simplu vad ca rezultatele la celelate(urina, saliva ) sunt ok.sange nu iti fac la cerere(si la cabinet particular trebuie cu programare plus ca nu este nici un cabinet particular in orasul in care loc--sunt rare..).
de ce ma ingrijorez..am multe simptome care sunt asociate cu HIV..si starea mea de sanatate s-a inrautatit constatant de sambata.nu pot face altceva decat sa astept pana martea viitoare cand primesc raspuns la testul HIV...dar asteptarea asta ma omoara.pentru ca stiu ca am avut si relatii sexuale neprotejate..si niciodata nu stii cine cu cine s-a culcat.chiar daca esti si intr-o relatie de durata...

D-na Dr. Balcan--aveti dreptate in ceea ce spuneti..dar asteptarea rezultatului cred ca este un cosmar pentru orice persoana care isi face testul HIV.
nu stiu daca in Ro exista un program de consiliere pre-si post efectuarii testului HIV.din pacate aici nu exista..mi-as fi dorit sa pot discuta cu un psiholog..si cred ca ar fi o idee buna oferirea de ajutor medical profesional pentru cei care au nevoie de acest lusru inainte de efectuarea testului HIV.
aici rezultatele investigatiilor medicale le afli prin telefon...suni la cabinet si ti se spune daca este vreo problema sau nu.mie mi se pare putin ciudat.cum poti anunta o persoana ca este HIV pozitiv la telefon..?...eu am cerut o consultatie..
in ultimile zile am tot citit si citit pe Internet despre HIV..uneori incerc sa ma incurajez singura...chiar daca raspunsul va fi cel pozitiv..alteori izbucnesc in plans..si plang ore intregi..
Doamne pana marti sper sa nu mor de altceva.la cat stres si cata suparare..
D-na dr. Balcan--ma intrebati ce mi-a venit cu ideea asta de HIV?
toate simptomele pe care le am.stiu ca aceste simptome pot fi asociate cu alte zeci de boli.dar cand mi-a mai spus si la cabinet ca ar putea fi un virus...si asociat cu relatille sexuale neprotejate din trecut..direct la HIV m-am gandit..eu nu sunt o fire bolnavicioasa.dar pentru ce mi se intampla acum nu gasesc nici o explicatie..
am sa mai enumer inca odata analizele facute.si simptomele...poate ma ajutati cu un diagnostic prezumtiv...sa stiu ce sa intreb dr data viitoare cand merg la consultatie..

analize: urina(s-a suspectat o infectie la rinichi)--nu stiu precis ce analiza de urina au facut ei...mie mi-au spus doar ca nu este nici o problema...probabil un sumar de urina, test de sarcina-negativ(nici nu avea cum pentru luam anticonceptionale--pe care le-am oprit de duminica), in septembrie 2010-test papa nicolau si test chlamydia--ambele bune, fara probleme, luni test saliva--mai exact o asistenta mi-a luat o proba din gat si a introdus-o intr-un lichid si dupa 15 minute mi-a zis ca nu vede nici o infectie nimic.dupa care eu am cerut analize de sange si mi-a zis ca nu vede nici un motiv pentru analize de sange.cand i-am zis de testul HIV-a devenit foarte bunavoitoare...normal ca mi-as fi dorit intai efectuarea unor analize de sange.si in ultima varianta testul HIV.ca nah nu incepi cu ce-i mai rau..din pacate nu s-a putut si acum stau si fierb si ma consum.

simptome: sambata mi-a disparut pofta de mancare, cu stare de greata numai cat simt mirosul de mancare, stare de moleseala-lesin, dureri de spate in zona rinichilor(care acum au disparut), urinat des--dar fara dureri, urina normala, cantitate putina(acum s-a mai reglat nu mai urinez atat de des), dureri de cap, scaun moale(1-2/zi...dar nu diaree), senzatie de mancarime pe tot corpul(fara vreo iritatie vizibila--verific mereu sa vad ceva semne, daca imi apare vreo ceva), duminica si luni--am avut dureri nu in gat, nici la inghitit ci sub mandibule si parca simteam un gust ciudat in gura.inghiteam mereu ceva..la fel ca si cand esti fumator...flegma aceea deranjanta.(dar eu m-am lasat de fumat de vreun an de zile.si nu am mai avut problema asta...acum a aparut din senin)...si cred ca cel mai important: transpiratie in timpul noptii...transpir si ma trezesc...transpir si ma trezesc.plus ca simt furnicaturi in muschii de la picioare(as spune mai mult de-a lungul sistemului nervos de la picioare).iar astazi simt durere in muschii(picioare, spate, maine) plus furnicaturile de-a lungul nervilor..
mentionez ca nu am mancat de sambata decat fructe(portocale, pere si banane)-- si am baut apa...altceva nu pot manca pentru ca imi vine sa vomit..de-abia mai pot sta in picioare..
poate fi o hepatita? un diabet?..orice dar numai HIV sa nu fie.Doamne Dumnezeule.
febra marti:37.4--dar eu simt ca ard in interior..
multumesc inca odata pentru sfaturi...
0
12-05-2011, ora 20:43
user101940
Nu este medic/terapeut
user101940
am uita sa zic ca uneori ma bate gandul nici sa nu ma mai duc sa iau rezultatul..stiu ca nu e moral..si trebuie sa-ti asumi responsabilitatea faptelor.
.imi doresc doar sa ma simt bine, viata sa reintre in normal...si rezultatul sa fie negativ..e ciudat cat de mult apreciem sanatatea atunci cand suntem bolnavi.
0
12-05-2011, ora 22:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai idee cate sute si sute de tulpini de virus exista in natura ? De ce sa te bage in seama chiar virusul HIV ???? Eu cred ca ori ai racit, ai o gripa, ori ai facut o indigestie la ceva, ori ai probleme cu tiroida..Cele cateva analize facute, eumerate de catre tine sunt toate bune, normale, ai spus.Trebuie explorata tiroida [ ecografie + hormoni tiroidieni ], ar trebui sa faci un test pentru H. Pylori, analize uzuale de sange si o radiografie toracica. Daca ne spui in ce tara esti am sa-ti recomand cateva pastile pe care sa le cumperi de la farmacie si care sa-ti amelioreze simptomele descrise.sau poti spune ce medicamente ai luat sau daca ai ceva in casa.Tine putin regim [ fructe, ceai de menta cu lamaie, paine prajita, pilaf ], fara sucuri, ciocolata, cafea si alcool, aseaza-te comod la un film interesant si apoi culca-te.te vei simti mai bine maine dimineata, vezi ca o parte dintre simptome deja s-au mai remis.
0
12-05-2011, ora 23:03
user101940
Nu este medic/terapeut
user101940
multumesc pentru incurajari d-na dr. Balcan Anisoara..
nu cred ca este raceala...nu-mi curge nasul, nu am nasul infundat, nu am facut febra mare.
indigestie.nu stiu...dar nu mi-am schimbat obiceiurile alimentare...am mancat normal...fara condimente, mancaruri grase, ulei...
pastile am luat doar ibuprofen pentru durerea de cap.incerc sa ma mai linistesc..mananc doar fructe...si salata...am incercat carne si paine.dar imi provoaca greata..s-a mai imbunatatit putin starea mea de sanatate..si starea psihica...incerc sa gandesc pozitiv.(am mai vb cu partenerul...m-a mai incurajat si el...am mai plans...mergem inainte..cu speranta si cu multa incredere in Dumnezeu)
va multumesc pentru incurajari..O seara buna!
0
13-05-2011, ora 10:06
user101940
Nu este medic/terapeut
user101940
D-na doctor am uitat sa intreb...daca era o infectie in gat sau o candida pe limba...iesea la testul de saliva?.multumesc mult
0
13-05-2011, ora 10:55
user101940
Nu este medic/terapeut
user101940
revin d-na doctor..analiza HIV poate iesi pozitiva din cauza unui alt virus...de exemplu herpes, hepatita.sau din cauza altei boli sau infectii prezente in organism?.multumesc anticipat
0
13-05-2011, ora 17:29
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
123karla123, HIV-ul nu iese pozitiv din alte cauze!
0
16-05-2011, ora 21:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Care-i rezultatul ?
0
16-05-2011, ora 21:41
user101940
Nu este medic/terapeut
user101940
maine la ora 14 aflu.Doamne ajuta..mi-am mai revenit putin fizic.dar psihic.am luat1o deja razna..nici nu vreau sa ma gandesc..:(
0
17-05-2011, ora 10:26
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Doamne ajuta, am convingerea ca nu este nimic, mult noroc.
1
17-05-2011, ora 20:35
user101940
Nu este medic/terapeut
user101940
Negativ..cea mai fericita zi din viata mea...si nu exagerez cu nimic..a fost o saptamana de cosmar.atat fizic cat mai ales psihic..Mi-as fi dorit sa cunosc toate informatiile despre Hiv si alte boli cu transmitere sexuala acum 13 ani cand mi-am inceput viata sexuala..dar intelepciunea vine cu varsta...sper din tot sufletul ca mentalitatea romanilor s-a mai schimbat.pentru cei care stau in dubii...informati-va, protejati-va, faceti testul HIV.inca mai traim intr-o societate in care femeia este vazuta vinovata (comentariile facute de unii medici ginecologi cand vad cate un caz de BTS...dar cu cine ti-ai tras-o domnisoara?)...sau mentalitatea inapoiata a barbatilor.de a nu folosi prezervativul(cauciucul cum zic ei).ce ai cumva vreo boala...?...eu sunt sanatos.oare?.eu una mi-am invatat lectia..saptamana de cosmar a avut si o latura pozitiva..daca o pot numi asa..sa nu mai numesc lipsa de informare(de ce nu se face educatie sexuala incepand cu clasa a 7.-8-a?)poate s-a mai schimbat ceva acum...nu stiu.pot spune din propria experienta ca acum 13 ani nu era asa..stiam despre BTS si HIV...din auzite..cat despre comunicarea in familie...in cazul meu...era frica parintilor de a nu ramane insarcinata.restul...am auzit de la priteni, televizor...si mult mai tarziu (acum vreo 5-6 ani ) de pe Internet.
pericolul HIV exista..chiar si in Ro(mai ales in ultimii ani...cand romanii au inceput sa circule mai mult in afara granitilor).numarul cazurilor de HIV in Ro -in ceea ce priveste cresterea numarul de cazuri HIV-Ro este pe primul loc in UE.statisticile arata ca pentru 1 persoana depistata--exista altele 15 nedepistate...i
in Ro acum sunt inregistrate in jur de 15 mii cazuri HIV-Sida.faceti un calcul cate cazuri nu sunt depistate.
nu fac pe lupul moralist acum.Multumesc Doamne ca rezultatul e negativ.si aveti mare grija de voi...
multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari.si tot respectul si intelegerea pentru cei care au avut curajul si au facut testul Hiv.si din pacate au fost depistati pozitiv.si care lupta cu boala zi de zi.sunteti niste luptatori...
multa sanatate tuturor.ca e mai buna decat toate.
1
18-05-2011, ora 10:33
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ai vazut draga fata ca fu bine? Ma bucur ca ti s-a luat o mare piatra de pe inima, stiu ce inseamna sa astepti rezultate medicale, , ,
Intotdeauna sa gandesti cat mai lucid, pozitiv si de va fi sa fie cum nu iti place ceva, sa ai mereu in minte ca orice se poate rezolva intr-un fel sau altul si nimic nu ti-a fost dat fara rost.
Si spune mai departe informatiile pe care le-ai aflat, conteaza mult, asa reusim sa facem o picatura de bine.
Sa fii fericita si sanatoasa!!
0
18-05-2011, ora 11:04
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
bravo karla, ma bucur nespus pentru tine, nu puteam sa cred ca ti se intampla asta, acum ai grija sa nu mai treci niciodata prin asemenea stres.mult noroc si sanatate.
0
25-11-2011, ora 21:43
marimarr
Nu este medic/terapeut
marimarr
Buna ziua,
M-am hotarat ca sa scriu pe acest forum la fel ca si persoana care a deschis acest subiect, pentru ca simteam nevoia sa vorbesc cu cineva. Si la fel ca si ea in ultima vreme nu ma simt bine deloc si in ultimele zile ma tot batea gandul sa merg sa-mi fac testul HIV desi am o frica de nedescris. Am o durere aproape la toate articulatiile, ma dor muschii si sunt molesita. La fel transpir noaptea( nu foarte mult), simt ca am o febra interioara, ca ard in interior mai ales sus intre umeri, furnicaturi in palme si in talpi, am rosu in gat de vreo 3 sapt si nu-mi trece ceea ce ma sperie cu toate ca am luat paracetamol si strepsils, am frisoane, nici pofta de mancare nu prea mai am ( cred ca mai mult ca ma tot gandesc ca as putea avea HIV) si parca simt si un gust ciudat in gura. Am 29 de ani, casatorita de 2 ani si imi doresc foarte mult un copil...chiar ne-am gandit ca de la anul sa incercam sa raman insarcinata. Sunt asa de speriata nici nu am avut curajul sa zic sotului temerile mele. Plang pe ascuns.am cosmaruri. Vreau sa zic ca citind mesajele de mai sus parca am mai prins putin curaj...si luni chiar am sa sun sa mi fac programare sa-mi fac testul. Cred ca daca mai stau asa am sa o iau razna..fac ce fac iar gandul imi zboara doar la asta.Doamne.sper ca testul sa fie negativ...sa am orice altceva dar nu asta...sunt ingrozita. Si sunt curioasa ( ma adresez persoanei care a avut aceleasi temeri daca o sa mai intre aici ) cum s-a tratat de toate aceste simptome. Mai vreau sa mentionez ca inaintea sotului am mai avut relatii cu un singur barbat si nu am folosit intotdeauna protectie. sper sa fie totul bine.Doamne ajuta-ma!!!!!!
0
25-01-2013, ora 15:36
Johnny1987
Nu este medic/terapeut
Johnny1987
Buna ziua!

Am avut si eu un contact sexual neprotejat, sexul a fost oral, ma ingrijoareaza faptul ca dupa acel act sexual ma simt un pic cam aiurea parca imi amortesc membrele...Ma gandesc sa nu fie pe fond psihic.Totusi am nevoie de sfatul unui specialist, va rog tare mult ca sunt foarte stresat...De la contact nu sunt decat cateva ore...Sau se poate face ceva imediat dupa contactul sexual pentru a reduce riscul???
0
14-03-2019, ora 16:46
Freydy
Nu este medic/terapeut
Freydy
Eu nu am sa inteleg lucrul asta, eu ma tăvălesc de stările pe care le am: anemie greață cap in doi peri de la posibila infectare cu hiv 4 saptamani si respectiva cu care am avut contact posibila infectare cu hiv nu are nici pe naiba.
Sa dovedit ca ea este negativ la fel si eu.
Eu ori am baubauri si imi induc cu starea psihică sintomele ori depășesc perioada de asteniei de primavara mai greu. Ca nu inteleg.
0
29-04-2019, ora 01:19
Freydy
Nu este medic/terapeut
Freydy
Sunt mai bine di punct de vedere psihic. Simptomele au dispărut ptr. Ca erau pe fond psihic. Acum sunt liniștit. Dar a apărut durerea de articulatie doar la genunchi. E o durere surdă. Uneori si in încheietura la șolduri. Nu am febra nu transpir nu am alt sintome. Intrebarea mea este e posibil sa fie un debut al infecție cu hiv ?Sau e un debut de romatic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.